فروپاشی افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی

تحلیلگران مسائل نظامی معتقدند شکاف در میان سردمداران رژیم صهیونیستی و استفاده رزمندگان جریان حماس از تاکتیک های جنگ نابرابر، روند تحولات را به سود مقاومت فلسطین و شکست ارتش به اصطلاح برتر خاورمیانه تغییر داده است.

به گزارش تحریریه، «سلیمان بشارات» تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی به خبرگزاری مصری «وطن» درباره تحولات غزه گفت: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل طی مدتی که از حمله به غزه سپری می شود همواره همان اظهارات قبلی خود را تکرار کرده است اما در داخل این رژیم اختلاف هایی آشکار شده و شکاف ها میان سردمدارن آن در حال افزایش است.

این تحلیلگر در مطلبی با عنوان «غزه پایدار و غزه امید» به رسانه مصری مذکور اظهار داشت «بنی گانتس» رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» و «یواف گالانت» وزیر جنگ این رژیم و همه اشخاصی که نتانیاهو را در شورای جنگ حمایت می کردند اکنون برخلاف دیدگاه های وی صحبت می کنند. ۱۷۰ تن از رهبران شاباک، موساد، پلیس و نظامیان کهنه کار خواستار برکناری نتانیاهو و برگزاری انتخابات جدیدی شده اند.

فروپاشی افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی

وی با بیان اینکه تحولات در اراضی اشغالی نشان می دهد که دیگر اعتمادی به نتانیاهو و دولت او برای مدیریت جنگ وجود ندارد، افزود: طی روزهای گذشته اختلافاتی میان اسرائیلی ها به وجود آمده و فشارها بر نتانیاهو افزایش یافته است. این موضوع بر روند جنگ و آینده نخست وزیر هم تاثیر خواهد گذاشت. انتظار می رفت گالانت به عنوان یکی از اعضای حزب لیکود از نتانیاهو حمایت کند اما وی اکنون تغییر رویه داده است. احتمال می رود وی به دنبال تشکیل حزب جدیدی باشد تا بتواند محبوبیت حزب لیکود را حفظ کند. نظرسنجی ها نشان از این دارند که محبوبیت این حزب در حال کاهش است و به همین دلیل گالانت می خواهد حزب جدیدی را پایه ریزی کند.

پیروزی حماس در یک جنگ نابرابر

«إلیجا ماجنیر» تحلیلگر مسائل نظامی بین المللی هم به روزنامه «المصری الیوم» عنوان داشت از دیدگاه نظامی با ارزیابی تحولات در جبهه نبرد می توان شکست خوردن رژیم اسرائیل در جنگ با فلسطین را تائید کرد. با توجه به اینکه رژیم اسرائیل به اهدافی چون آزادی زندانیان، شکست حماس و جلوگیری از حمله های بیشتر حماس به شهرک ها دست نیافته پس می توان گفت اسرائیل شکست خورده است.

وی می گوید مفهوم پیروزی در جنگ های نابرابر مثل جنگ اسرائیل با حماس فراتر از معیارهای نظامی کلاسیک است. این گونه جنگ ها می توانند پیامدهای سیاسی، اجتماعی و انسانی عمیقی را برای دو طرف و منطقه به دنبال داشته باشند. رژیم اسرائیل به دلیل اینکه حجم قدرت نظامی گروه های فلسطینی به ویژه جریان حماس را پیش بینی نکرده بود در این جنگ شکست خورد. در مقابل اما حماس خود را با جنگ در شهرها سازگار کرد و حال از پستی و بلندی ها به سود خود استفاده می کند. علاوه بر این شبکه ای از تونل ها که از سوی حماس ایجاد شد و توسعه یافتند امکان تحرک رزمندگان این جریان و حمله های غافلگیرانه از سوی آنها را فراهم کرده است.

فروپاشی افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی

این تحلیلگر نظامی معتقد است: از دیگر دلایل برتری حماس آن است که این جریان از حمایت ساکنان غزه هم برخودار است که یک موضوع بسیار مهم است و به آنها به عنوان صاحبان اصلی سرزمین فلسطین روحیه می دهد. تاکتیک های جنگ نابرابر به سود حماس در جریان است و از اینرو به طور مستقیم با ارتش اسرائیل روبرو نمی شود، بلکه از موشک و دیگر تسلیحات استفاده می کند. این تاکتیک در برابر دشمنی که از نظر نظامی مجهز و اهل خشونت است کارآیی دارد.

وی در پایان تصدیق کرد افزون بر همه این مسائل، رزمندگان حماس در دفاع از سرزمین، اعتقادات دینی و سیاسی خود دارای روحیه بالایی هستند و این موضوع سبب پایداری آنها در نبرد با اسرائیل شده است.

پایان/

۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 28641

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 7 =