به گزارش تحریریه، داود منظور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در همایش معرفی سند برنامه پنج ساله هفتم توسعه، گفت: تدوین برنامه هفتم از نیمه سال گذشته آغاز شد و در جلسه امروز پیش نویس این برنامه تببین خواهد شد.
وی افزود: لایحه برنامه هفتم در زمانی که با مجلس توافق شده بود، یعنی تا پایان اردیبهشت ماه امسال برای تقدیم به مجلس آماده خواهد شد.
برنامه هفتم برنامه مسئله محور
معاون رئیس جمهوری گفت: رویکرد برنامه هفتم متفاوت از برنامههای گذشته است و سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب به عنوان محورهای اصلی برنامه در نظر گرفته شده است.
منظور ادامه داد: خروجی جلسات تدوین برنامه با دستگاهها منجر به تدوین سند پشتیبان لایحه برنامه هفتم شد.
وی با اشاره به اینکه برنامه هفتم یک برنامه مسئله محور است تصریح کرد: آنچه به عنوان مسئلههای کشور در سیاستهای ابلاغی احصا شده، به عنوان سرتیتر تنظیم برنامه هفتم است.
دربرنامه هفتم بهترین راهکارها برای حل مسائل کشور طرح شده است
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه هر مسئله در تدوین برنامه هفتم تبیین، ریشهیابی و علت شناسی شد، گفت: براساس نظریات نخبگانی موجود در جامعه بهترین راهکارها برای حل مسائل بررسی و به هدف گذاریهای کمی منجر شد.
منظور با تشریح کلیات برنامه هفتم تصریح کرد: برای کوچکتر کردن لایحه برنامه هفتم، بخشی از احکام، مجوزها و تکالیف را در قالب مجموعه مقررههای مصوب دولت تنظیم شد که برای نخستین بار در کشور این اقدام در برنامه پنج ساله کشور صورت میگیرد.
وی با اشاره به روند تصویب برنامه هفتم در هیات دولت گفت: آنچه دولت میتواند بدون مداخله مجلس تصویب و اجرا کند، در قالب مجموعه مقررهها تنطیم کردیم که حدود ۸۰ مقرره است که این سند برای ابلاغ و اجرا باید به تصویب نهایی دولت برسد.
نگاه اصلی در برنامه هفتم حل ناترازی هاست
معاون رئیس جمهوری در مورد لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: لایحه برنامه در ۲۲ فصل و بخش تنظیم شده است که نگاه اصلی در برنامه حل ناترازیها در کشور است.
منظور بیان داشت: یکی از ناترازیهای کشور در حوزه بودجه عمومی است که مستلزم اصلاح ساختار بودجه است؛ همچنین ناترازی در بخش پولی و بانکی داریم که نیازمند اصلاح نظام بانکی و افرایش اختیارات بانک مرکزی است.
وی با بیان اینکه ناترازی در حوزه صندوقهای بازنشستگی به عنوان یک پدیده مخاطره آمیز است، بیان کرد: میبایست هر چه زودتر برای آن تدبیر انجام دهیم.
منظور تاکید کرد: تلاش شده در برنامه هفتم توسعه برای این ناترازیها تدبیر شود.
تحول در نظام سلامت با رویکرد پاسخگویی به انتظارات جامعه
وی با اشاره به حوزه سلامت، گفت: علیرغم تمام هزینههایی که دولت انجام میدهد اما هنوز رضایت خاطر در مردم ایجاد نشده است و تحول در نظام سلامت با رویکرد پاسخگویی به انتظارت جامعه مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
۱۶ نشست برای تبیین برنامه هفتم برگزار خواهد شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در همایش امروز ۱۶ نشست برای تبیین برنامه هفتم برگزار خواهد شد و هدف ما جهاد تبیین است. مقام معظم رهبری فرمودند هر آنچه قرار است انجام شود را تببین کنید.
منظور ادامه داد: تببین باعث همراهی و اجماع خواهد شد و امروز سند برنامه هفتم به عنوان منشور وفاق دولت در پنج سال آینده معرفی میکنیم.
وی گفت: جزییات برنامه هفتم در کمیسیون منتخب دولت بررسی شد و آنچه امروز تهیه شده پاسخگوی نیازهای برنامه ریزی برای پنج سال آینده است.
تحول در نظام اداری یک از موضوعات مهم در برنامه هفتم
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: دولت سیزدهم یک دولت برنامه محور است و نخستین دولتی است که در ابتدای کار سند دولت مردمی را تصویب و ابلاغ کرد همین دولت است.
منظور گفت: رئیس جمهور در کنار ابلاغ احکام، یک سند انتظار هم ابلاغ میکند که براساس آن هر یک از وزرا و معاونین رئیس جمهور میبایست مسائل را پیگیری و محقق کند.
وی گفت: امروز خرسند هستیم که یک گام مهم به سمت تکمیل فرآیند برنامه محوری در دولت سیزدهم برداریم و امیدواریم که با اقدامات برنامه محور بتوانیم با کمترین هزینه بیشترین محصول را دریافت کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: تحول در نظام اداری یک از موضوعات مهمی است که در برنامه هفتم به آن پرداختیم و ابتکارهای ارزشمندی در حوزه بهرهوری و تحول اداری دیده شده است.
منظور گفت: امیدوارم مجموعه این تدابیر که در سه مجموعه اسناد پشتیبان، احکام لایحه و سند مقررههای دولت رونمایی میشود، بتواند زمینه حل مشکلات کشور را فراهم کند.
بنابراین گزارش در همایش امروز با حضور مخبر معاون اول رئیسجمهور، داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه از سند برنامه هفتم رونمایی شد.
پایان/
نظر شما