به گزارش تحریریه، «الکساندر نواک» معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد روسیه به انتقال صادرات نفت خام و فرآوردههای نفتی خود به سمت کشورهای به اصطلاح «دوست» ادامه میدهد و در همین راستا سهم هند و چین سهم از عرضه انرژی روسیه افزایش می یابد.
نواک در جلسه وزارت انرژی روسیه فاش کرد که عرضه انرژی این کشور به چین و سایر بازارها در حال افزایش می باشد و این نتیجه کار بزرگی است که در این صنعت انجام شد. وی افزود: بیشتر منابع انرژی ما به بازارهای کشورهای دوست هدایت شده اند. برای نمونه عرضه نفت به هند در سال گذشته ۲۲ برابر افزایش یافته است.
روسیه اکنون ۳۵ درصد از کل نیاز هند به نفت را پوشش میدهد. این در حالی است که میزان آن در سال ۲۰۲۱ کمتر از یک درصد بود. انرژی بخش بزرگی از افزایش تجارت دوجانبه این کشورها را به خود اختصاص داده است.
هند سومین واردکننده بزرگ نفت خام جهان است که مدت کوتاهی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین و تحریم های غرب، شروع به افزایش واردات نفت روسیه کرد. این محدودیت ها منجر به از دست رفتن خریداران سنتی نفت روسیه در غرب شد و همین امر مسکو را مجبور کرد تا با ارائه تخفیف برای محموله های انرژی خود به دنبال بازارهای جایگزین باشد.
دهلی نو بارها تاکید کرده است امنیت انرژی را اولویت اصلی خود می داند و به همین دلیل تسلیم فشارهای غرب نمی شود. دهلی نو حتی پس از تحریم اتحادیه اروپا و اجرای سقف قیمت برای نفت روسیه در گروه ۷ در اواخر سال گذشته، به ذخیره سازی منابع دریافتی از روسیه ادامه داد.
بر اساس گزارش وزارت انرژی روسیه، صادرات کلی نفت این کشور با ۷.۶ درصد افزایش به ۲۴۲.۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ رسیده است، در حالی که تولید نفت خام آن با افزایش ۲ درصدی به ۵۳۵.۱ میلیون تن رسیده است.
گفتنی است روز گذشته شبکه خبری «بلومبرگ» هم گزارش داد باوجود تحریم های اتحادیه اروپا، صادرات گازوئیل روسیه هم افزایش یافته است.
طبق این گزارش درحالی که تا پیش از این اتحادیه اروپا بزرگترین خریدار سوخت دیزل روسیه بود اکنون ترکیه، مراکش، برزیل و حتی عربستان سعودی واردات این سوخت از مسکو را افزایش داده اند.
بلومبرگ با استناد به داده های ردیابی Vortexa اعلام کرد محموله های گازوئیل روسیه در ۱۹ روز اول مارس به ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. این رقم نشان دهنده افزایش شدید نسبت به ماه قبل است و در صورت تداوم همین روند، به زودی در همین ماه شاهد بالاترین میزان صادرات گازوئیل روسیه از ابتدای سال ۲۰۱۶ خواهیم بود.
پایان/
نظر شما