به گزارش تحریریه، موسسه مطالعات سیاست استراتژیک استرالیا (ASPI) در گزارش تحقیقی اعلام کرد که چین در ۳۷ مورد از ۴۴ فناوری حیاتی و نوظهور در سطح جهانی پیشتاز است.
به گفته این اندیشکده امنیتی، پکن اکنون خود را به عنوان ابرقدرت علم و فناوری پیشرو در جهان معرفی کرده است.
ردیاب فناوری حیاتی ASPI طیفی از حوزه های مهم را پوشش میدهد که شامل دفاعی، فضا، روباتیک، انرژی، محیط زیست، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی (AI)، مواد پیشرفته و حوزههای کلیدی فناوری کوانتومی می شوند.
در این گزارش تصریح شده است که در برخی از این زمینه ها، تمامی ۱۰ موسسه تحقیقاتی برتر جهان در چین مستقر هستند. همچنین گزارش این اتاق فکر اعتقاد دارد که یکی از حوزههای کلیدی که چین در آن برتری دارد، فناوریهای دفاعی و فضایی است.
ASPI اعلام کرد: طبق گزارش ها، گام های چین در زمینه موشک های مافوق صوت با قابلیت حمل هسته ای، نهادهای اطلاعاتی آمریکا را در اوت ۲۰۲۱ غافلگیر کرده بود.
این پژوهش تصریح دارد که در طول پنج سال گذشته، چین ۴۸.۴۹ درصد از مقالات تحقیقاتی پربازخورد دنیا را در زمینه موتورهای هواپیماهای پیشرفته، از جمله مافوق صوت، تولید کرده است.
این مطالعه که توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده تأمین مالی شد، نشان داد که ایالات متحده اغلب در این مسابقه تکنولوژیکی در رتبه دوم قرار دارد، این درحالی است که واشنگتن تحقیقات جهانی در زمینه محاسبات با عملکرد بالا، محاسبات کوانتومی و واکسن ها را رهبری می کند.
گزارش این مرکز تاکید دارد: مجموعه داده های ما نشان می دهد که شکاف بزرگی بین چین و ایالات متحده، به عنوان دو کشور پیشرو جهان با سایر کشورها وجود دارد».
در پایان این گزارش آمده است: دموکراسیهای غربی در حال از دست دادن رقابت جهانی فناوری، از جمله رقابت برای پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی هستند.
پایان/
نظر شما