به گزارش تحریریه، بلژیک مجوز دور جدیدی از کمک نظامی به اوکراین را به ارزش ۹۲ میلیون یورو (۱۰۰ میلیون دلار) صادر کرده است که بزرگترین بسته تسلیحاتی است که اتحادیه اروپا از زمان آغاز درگیری با روسیه در سال گذشته به کیف ارسال کرده است. این سلاح ها شامل مهمات ضد هوایی، خودروهای زرهی و نارنجک های ضد تانک خواهد بود.
چند روز قبل مقامات بلژیکی خاطرنشان کردند که برخی از تسلیحات از موجودی انبارهای این کشور تامین خواهند شد و بخش باقی مانده نیز به صورت مستقیم از تولیدکنندگان اسلحه خریداری می شود.
«الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک به خبرنگاران گفت: از زمان شروع این جنگ، کشور ما تلاش های زیادی برای حمایت از اوکراین انجام داده است. در مجموع، کشور ما تاکنون ۱۴۶ میلیون یورو کمک نظامی کرده است. امروز شورای وزیران همتصمیم گرفت بسته جدید ۹۲ میلیون یورویی کمک نظامی به اوکراین ارسال کند.
در حالی که وزیر دفاع «لودیوین ددوندر» از ارائه اعداد دقیق برای دریافت کییف خودداری کرد، او گفت این بسته شامل نارنجک، مهمات، موشکهای ضد هوایی، سلاحهای ضد تانک، خودروهای زرهی سبک، مسلسلها و تسلیحات تهاجمی خواهد بود.
طبق گزارشها، چند خودروی تاکتیکی Iveco LMV نیز به اوکراین فرستاده می شوند. این بخشش بروکسل پس از آن انجام شد که ارتش یک نقص جدی را طراحی ایتن خودروی زرهی کشف کرد و تصمیم گرفت تا این پلتفرم را تا سال ۲۰۲۶ حذف کند.
این بسته همچنین شامل موشک های هوا به هوای پیشرفته میان برد AIM-۱۲۰ ساخت آمریکا (AMRAAMs) است که واشنگتن در ماه نوامبر با فروش آنها به بلژیک موافقت کرد. اگرچه این موشک برای شلیک از هواپیما طراحی شده است، اما با پرتابگر زمینی NASAMS نیز سازگار است. تعدادی از این مهمات پیشتر از سوی واشنگتن در اختیار کیف قرار گرفته است.
بر اساس گزارش های رسانه های محلی، بسته تسلیحاتی جدید شامل تعدادی کامیون سنگین ولوو N۱۰ می شود که در سال ۲۰۲۱ پس از اینکه مشخص شد "حفاظت کافی برای خدمه ندارند" از زرادخانه بلژیک خارج شدند.
مقامات اعلام کردند که برخی از تجهیزات قبل از ارسال تحت تعمیر و نگهداری قرار خواهند گرفت، هرچند مشخص نیست که آیا نقص های فوق را برطرف می کنند یا خیر.
ددوندر در عین حال توضیح داد که بروکسل نمی تواند از ایالات متحده، آلمان و دیگر شرکای اروپایی پیروی کند و تانک هایش را به اوکراین عرضه کند، زیرا بلژیک تانکهای جنگی قدیمی لئوپارد ۱ خود را در سال ۲۰۱۴ به شرکتهای خصوصی فروخت و هیچ سلاح مشابهی را برای ارائه ندارد.
وی افزود: ما راهی برای تامین این نیاز اوکرین پیدا نکردیم. ما دیگر آنها را در انبار نداریم و هیچ واحد عملیاتی را هم در بازار پیدا نکردهایم. حتی دولت برای خرید تانک با برخی شرکت ها هم تماس گرفت، اما نتوانست به معامله معقولی پیدا کند.
«ولادیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در بیانیهای که در توییتر منتشر شد، از بروکسل تشکر کرد و گفت: این سلاحها دفاع هوایی ما را تقویت میکند، در زمینه بازدارندگی در مقابل تانک های دشمن و بهبود تحرک نیروهای دفاعی مان نیز کمک خواهد کرد.
روسیه بارها از غرب خواسته است که از ارسال تسلیحات به اوکراین دست بردارد و زیرا این اقدام تنها درگیری را طولانی تر میکند و منجر به خونریزی بیشتر می شود.
پایان/
نظر شما