به گزارش تحریریه، «الشرق الاوسط» در گزارشی نوشت، «خالد الفالح» وزیر سرمایه گذاری سعودی، با اشاره به پروژه مشارکت جدید سعودی و یک شرکت بین المللی خودروسازی در نیمه اول سال جاری اعلام کرد این کشور به دنبال تولید سالانه پانصد هزار خودروی الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ است.
«مرکز مطالعات خلیج فارس» در این زمینه افزود: وی در گفت و گو با الشرق الاوسط، با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری مستقیم خارجی نزدیک به ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل داده گفت در تلاش هستیم این عدد را به ۵.۷ درصد در سال ۲۰۳۰ برسانیم.
سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت محسوب میشود، برنامههای بلندپروازانهای در این راستا طرح ریزی کرده است.
صندوق سرمایهگذاری این کشور در سال ۲۰۱۸ یک میلیارد دلار در شرکت خودروسازی لوسید سرمایه گذاری کرد و قرار است این شرکت کارخانهای را برای تولید خودروهای برقی در عربستان احداث کند.
در کنار سرمایهگذاری در برند لوسید، سعودی برند ملی سیر (Ceer) را دارد. این برند به طراحی، تولید و فروش انواع خودرو با پیشرانه برقی مشغول خواهد شد.
همکاری با برند فاکسکان برای ساخت خودروهای پیشرفته، دیگر سیاستی است که سعودی دنبال میکند. خودروهای این برند تایوانی تحت برند فاکستران (Foxtron) و با تکنولوژی بامو توسعه مییابند.
سعودی هدف تولید ۱۵۰ هزار خودروی برقی تا سال ۲۰۲۶ را دنبال میکند. برای دستیابی به این هدف، به خریداران خودروهای برقی در ناوگانهای بزرگ، مشوقهایی اعطا خواهد شد.
همچنین قرار است اتوبوسهای دیزلی با نمونههای سبز و الکتریکی جایگزین شوند. با وجود همه این اهداف، سعودی درحالحاضر صرفاً یک واردکننده خودرو است.
پایان/
نظر شما