خودروسازی، بر بام صنعت آلمان

صنعت خودروسازی آلمان ۲۰ درصد درآمد بخش صنعتی و حدود ۵ درصد تولید ملی این کشور را به خود اختصاص داده است. 

به گزارش تحریریه، وقتی صحبت از خودروهای ممتاز با کیفیت بالا باشد، خودروسازی آلمان به عنوان یک صنعت پیشرو در جهان می درخشد. شرکت‌هایی مانند فولکس‌ واگن، بی‌ام‌و، دایملر، آئودی و پورشه به‌عنوان پیشروی این صنعت در نظر گرفته می‌شوند.

این ویژگی حتی برای تامین کنندگان درجه ۱ قطعات خودرو از کشور آلمان همچون بوش و کانتیننتال و ... نیز صادق است. این دو شرکت هم در زمینه تامین قطعات خودرو در جهان در رتبه های نخست ایستاده اند.

توجه به برخی آمار و اطلاعات از بزرگی و حجم فعالیت صنعت خودرو در اقتصاد آلمان می تواند آموزنده باشد. بدون تردید اقتصاد این کشور به بخش خودروسازی وابسته است. در سال ۲۰۲۱ گردش مالی بخش خودروی آلمان بیشتر از ۴۱۰ میلیارد یورو بود. بعبارت دیگر بخش خودرو در این کشور ۲۰ درصد درآمد بخش صنعتی آلمان را به خود اختصاص داده است.

خودروسازی، بر بام صنعت آلمان

آلمان دارای پایگاه اقتصادی قوی برای حفظ صنایع متعدد خود به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. این کشور در بین بزرگترین کشورهای تجاری در سطح جهان قرار دارد.

آلمان به دلیل صنعت خودروسازی خود که توسط BMW، گروه دایملر (Mercedes-Benz، Freightliner Trucks، Detroit Diesel و ...) و گروه فولکس واگن (Volkswagen، Audi، Porsche، Bentley Motors، Lamborghini، MAN، اسکانیا، SEAT، اشکودا و...) شهرت دارد. اگرچه آلمان همچنین در زمینه ماشین آلات صنعتی هم در جهان پیشرو است، اما در حوزه تراشه و نیمه هادی ها جایگاه پررنگی را ندارد.

آلمان بازار نخست خودرو در اروپا است و ۲۵ درصد همه خودروهای شخصی تولیدی این قاره در کنار ۲۰ درصد خودروهای نو (حدود ۲.۶ میلیون عدد) در این کشور تولید می شود. در سال ۲۰۲۱ سود آلمان از فروش خودروهای شخصی و سبک در بازارهای خارجی ۱۰ درصد ببشتر از سال قبل از آن بود و به حدود ۷۰ میلیارد یورو رسید.

در کل در سال ۲۰۲۱ صادرات خودرویی آلمان ۱۳ درصد از کل صادرات این کشور را تشکیل داد که بالاترین سهم در بین گروه های تولیدی این کشور بود.

BMW will produce more cars outside of Germany

آمار سه سال قبل «فایننشال تایمز» نیز حکایت از آن دارد که صنعت خودرو ۵ درصد از GDP آلمان را با ایجاد ۸۲۰ هزار شغل در اختیار دارد.

در مقابل، در ایالات متحده، طبق گفته اتحادیه تولیدکنندگان خودرو، این صنعت حدود ۳ تا ۳.۵ درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد.

بنابراین صنعت خودروسازی آلمان برای اقتصاد داخلی آن اهمیت قابل توجه تری دارد و پیامدهای کاهش فروش، همراه با تاخیر در توسعه فناوری رانندگی (به ویژه حرکت در مسیر خودروهای برقی)، در کل صنعت و فناوری آلمان بیشتر احساس می شود.

پایان/

۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۰۱:۰۰
کد خبر: 22434

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 3 =