به گزارش تحریریه، یک سال از انتخاب سید ابراهیم رئیسی گذشت اما جامعه هنوز در انتظار تحقق وعدههای او و دولت مطلوبش است. وزرایی که با انتقادات وسیعی رو به رو هستند و چند روز قبل شاهد استعفا یکی از آنان بودیم.حالا باید ببینیم رئیسی با این حجم بحران و انتقاد دست به ترمیم کابینه میزند یا خیر؟
امیررضا واعظی آشتیابی، فعال و تحلیلگر سیاسی، درباره بررسی عملکرد دولت به سایت «خبرسراسری» گفت: «در آغاز درباره یکی از شاخصترین کارهایی که در دولت آقای رئیسی انجام گرفت که آرامش و سلامتی را به جامعه برگرداند، بحث واکسیناسیون کل کشور بود که امروز شاهد شرایط عادی هستیم و بر خلاف دولت قبل که موضوع را به FATF مرتبط می دانست و به تعبیر بنده گروکشی میکرد تا FATF را تحت هر شرایطی تصویب کند تا بتوانند واکسن وارد کنند اما دولت آقای رئیسی یکی از بزرگترین اقداماتش این بود که بدون توجه به FATF بیش از 130میلیون دوز واکسن تزریق کردند و در بخش داخلی نیز به خودکفایی رسیدیم و این بزرگترین حرکت بود چون اگر یک جامعه ثروتمند هم باشد اما آرامش سلامت نداشته باشد آن ثروت هیچ ارزشی ندارد.هر چند عدهای تلاش کردند این کار را بی ارزش جلوه دهند اما کار بسیار ارزندهای بود.در ابعاد اقتصادی اعتقاد من این است که تصمیمات نسجیده و بهدور از کارشناسی دولت قبل، چالش هایی ایجاد کرد که می تواند به عنوان یک آوار بزرگ یاد کرد و امروز دولت میراثدار یک آوار بزرگ است و اینکه ما انتظار داشته باشیم آوارهای دولت گذشته که به میراث رسیده است دولت بتواند آن را حل کند چندان قابل قبول نیست. اقتصاد یک علم و یک واقعیت است و باید با نگاه علمی به آن پرداخت. ما اتفاقاتی را که در این یکسال شاهد بودیم نشانگر این واقعیت بود که در زمانی تصمیمات گرفته شده که خرد ورزی پشت آن نبوده و امروز شاهد نتایج آن هستیم. نتایج تصمیمات نادرست مدتها بعد آشکار میشود. با وجود همه این مشکلات تا حدودی توانست به نتایجی برسد اما تیم اقتصادی نیازمند بازسازی هست. خویشتنداری و آستانه تحمل دولت نسبت به انتقادات نیز مهم است بر خلاف دولت گذشته که رئیس دولت یا معاون اول منتقدین را با الفاظ زشت بدرقه می کردند امروز شاهد هستیم که رئیس جمهور و کابینه با صبر بسیار خوب نظرات و انتقادات را مدنظر قرار می دهند که این یک رمز برای موفقیت دولت می تواند باشد».
او در ادامه درباره احتمال ترمیم کابینه و بازنگری رئیسی در هیئت دولت افزود: «استعفای وزیر کار یک درس مدیریتی برای مدیران پرمدعایی داشت که وقتی احساس کرد در تیم اقتصادی دولت نمیتواند کار کند در کمال شجاعت استعفا کرد و رئیسجمهور هم نشان داد تعارف با مدیرانی که نمی توانند خودشان را با اهداف دولت تنظیم کنند ندارد و هیچ وابستگی گروهی و سیاسی ندارد.به اعتقاد من، هم رئیسجمهور امتحان خوبی پس داد هم وزیر مستعفی و رئیس جمهور ثابت کرد پای وزرا ناکارآمد نمیایستد در حالیکه در دولت های قبل پای وزرا ناکارآمد میایستادند از جمله عباس آخوندی که هیچ اقدام مثبتی در زمان وزارت خود انجام نداد و پس از هشت سال، رئیسجمهور وقت اعتراف کرد اشتباه کردیم. این اعتراف چه سودی داشت جز اینکه منابع و زمان را از دست دادیم؟»
واعظی آشتیانی در پایان درباره عملکرد سیاست خارجی دولت اشاره کرد: «در بعد سیاست خارجی آنچه مسلم است این است که عزتمندانه جلو میروند و تعارف ندارند و در مقابل زیاده خواهی اروپا و آمریکا ایستادهاند و این نشان دهنده این است که دولت فرمایشات مقام معظم رهبری را در نظر دارند و اگر قرار است ایران عزتمند داشته باشیم در گرو توکل به خدا و باور به توانمندی های داخل است.ما در سیاست خارجی تا این لحظه خوب حرکت کردیم،اگر بناست دولت ادامه مسیر را خوب طی کند باید برخی وزرا ترمیم شوند تا سرعت بهتری داشته باشیم.اصولا و کلا موفقیت اقتصادی به تولید بستگی دارد و آن هم تولید صادرات محور که تولید ثروت کند و بخش دانش بنیان را باید تقویت کنیم».
منبع: خبر سراسری
پایان/
نظر شما