به گزارش تحریریه، این گزاره از طرف چهره های متنفذ و باسابقه سیاسی در داخل کشور به طور جدی مطرح شده است که آیا ایران پس از دهه ها همکاری و باقی ماندن، سرانجام از NPT خارج می شود؟
در روزهای اخیر 3 کشور اروپایی که از زمان تروئیکای اروپا یک پای ثابت مذاکرات هسته ای با ایران بوده اند، قطعنامه ای را با همکاری آمریکا برای رای گیری به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای ارائه کرده اند که بعید است نتواند رای بگیرد.
این سیاست که بدون توجه به بدعهدی های آمریکا در پیش گرفته شده باعث واکنش چهره هایی مانند محمدجواد لاریجانی شد که به صراحت اعلام کرد، ایران باید در مجلس شورای اسلامی وضعیت خروج از NPT را بررسی کند. زیرا نه تنها فایده ای برای کشور ندارد، بلکه به ابزاری برای اعمال فشارهای بیشتر تبدیل شده است.
وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلی شورای اسلامی نیز به تسنیم گفت: قطعنامه صادر شود در مذاکرات هستهای تجدید نظر میکنیم.
این گزاره ها نشان می دهد که می توان گفت ایران به طور بی سابقه ای در حال بررسی خروج از NPT است و ظاهرا آمریکا و متحدان غربی آن تا جدیت ایران را در خروج نبینند واکنش منطقی و منصفانه نشان نخواهند داد.
پایان/
نظر شما