به گزارش تحریریه، محمد تقی رادمان فعال معدنی کشور در نامه به سیدرضا فاطمی امین نکات مهمی را به وزیر صمت یادآور شد. متن کامل نامه به این شرح است:
باسمه تعالی
جناب آقای دکتر فاطمی امین
سلام علیکم
احتراما نظر به اقدامات انجام شده در مدت ۹ ماه مسئولیت حضرتعالی بر وزارتخانه صمت و البته اولویت ندانستن جلسه حضوری با بنده ناچیز علی رغم دستور موکد شخص معاون اول ریاست جمهور جناب آقای دکتر مخبر ، مبنی بر برگزاری جلسه حضوری با اینجانب (که البته نمی دانم علی رغم پیگیری های حقیقی و مجازی چرا محقق نشد!!) حضرتعالی را از چالشهای ذیل وزارتخانه ی تحت امر در بخش معدن که تا امروز مرتفع نشده اند مطلع می سازم ؛
۱-اکثر معاونان معدنی صمت استانها و به تبع آنها کارشناسان و مدیران دولت قبل با آن کارنامه های درخشان همچنان سر کرسی شان نشسته اند وعلاوه بر خدمت! آن کار دیگر می کنند .
۲-برخی مدیران ایمیدرو و وزارتخانه که عموما با یک یا دو واسطه به دار و دسته آقای جهانگیری و روحانی و حلقه ی کارگزاران سازندگی متصل هستند همچنان راس امورند و این اقا زاده های .... به ریش من و شما می خندند.
۳- اشل حقوقی کارمندان وزارت صمت و سازمانهای تابعه بسیار پایین و این امر سالهاست دلیل اصلی فساد در این مجموعه و بروز و ظهور بحث امضاهای طلایی شده است.
۴- سازمان زمین شناسی همچنان درگیر حواشی و به جای انجام رسالت حقیقی، با پرسنلی ناراضی ، رسالت شناخت زمین و اکتشافاتش همچنان با محوریت ایمیدرو پیش می رود و از اعتبار در خور شان رسالت این سازمان خبری نیست.
۵- سازمان نظام مهندسی معدن همچنان منتظر انتخاب حضرتعالی تا سکان را به دست چه کسی بدهید و آهسته و پیوسته حرکت می کند و نظارت معادن همچنان پر از چالش فنی، آماری، حقوقی و... .
۶-آزمون دریافت پروانه اشتغال کارشناسان چند سال است برگزار نشده و هزاران جوان معطل این آزمون و برای گزینش شغل مشکل دارند .
۷-ارتشاء در صدور مجوزهای معدنی و صنایع وابسته همچنان بی داد می کند که از ذکر ارقام آن شرم می کنم .
۸-مدیران ارشد چرخشی جابجا می شوند و به شعور مردم توهین می شود (اشاره به عزل و نصب هایی مثل؛ مدیران مس، و معادن و... که در ماه گذشته اتفاق افتاد).
۹- به جای حل مشکلات زیرساختی و موانع تولیدی در این حوزه به فکر بورسی کردن معادن هستید!
۱۰- شورای فشل عالی معادن همچنان به جای حل مشکلات ، معادن را با اردنگی راهی مرحل پایانی سقوط می کند.
۱۱-معادن بزرگ دولتی از دادن حقوق دولتی های چند ده هزار میلیاردی به دلیل کپهای حقوقی و قانونی سر باز می زنند و ما همچنان نظاره گر هستیم.
۱۲-سرمایه گذاری های توسعه ای در استانها همچنان بویی از عدالتمحوری و امایش سرزمینی نبرده و به صرف مافیاها و نمایندگان مجلس و استانداران و ... انجام می شوند.
۱۳- فاسدان با رسانه هاشان در بخش معدن جای خیر و شر و حق و نا حق را عوض می کنند و بخش حقوقی وزارتخانه سکوت اختیار کرده است.
۱۴- شرکتهای مربوط به زنجیره ی کامودیتی ها همچنان به وسیله ی مافیاهای وابسته به گردن کلفتان دولت قبل عزل و نصب و اداره می شوند و اعضای سهامدار و هیات مدیره حلقه های زنجیره در این شرکتها حضور دارند تا خود هم فروشنده باشند و هم خریدار ، هم مشکل ایجاد کننده باشند و هم حلال مشکلات!
۱۵- شرکتهای اقماری ( پایا و صمتا و ... ) حول وزارت صمت با آن هیات مدیره ها و سهامداران پر از علامت سوال که به راحتی به جای دولت تصمیم می گیرند و اجرایی می کنند و اجازه ورود نهادهای نظارتی را نمی دهند همچنان فعال تر از قبل می تازند. این شرکتها خود هم مشکل ایجاد می کنند و هم حلال مشکلات هستند!
۱۶- سامانه کاداستر همچنان مشکل دارد، ثبت محدوده همچنان مشکل دارد، دسترسی نهادهای نظارتی به سامانه های معدنی چه شد؟
۱۷- نرم افزار محاسبه حقوق دولتی چه شد؟!
۱۸- حل مشکل واردات ماشین آلات که نقطه بحرانی معادن و باعث تعطیلی بیش از ۳۰ درصد معادن شده است، چه شد؟!
۱۹-برنامه تولید ماشین آلات سنگین در چهار سال آینده در داخل چه شد؟
۲۰-مزایده معادن همچنان با آن ۸ ایراد که هر یک از انها برای تضییع حقوق طرفین (دولت و مردم) و همچون دولت قبل ، کافی است، در حال اجراست .
۲۱- از بکارگیری جوانان و مدیران نخبه و حزب اللهی در بخش معدن خبری نیست و همان تعداد معدود کمتر از انگشتان دو دست هم مشکل جذب و استخدامیشان حل نشده است .
و دهها چالش دیگر که از حوصله این مقال خارج است.
برادر عزیز!
بنده تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که علی رغم انتصاب فرد شایسته در مقام معاونت امور معادن آن وزارتخانه که به حق فردی انقلابی، عملگرا، اخلاق مدار، مدیر و مدبر است، عدم توجه کافی و پشتیبانی لازم توسط حضرتعالی و همکاران به این بخش از مجموعه تحت امر و تغییر ساختار های اشتباه شما باعث ادامه مسیر در ریل دولت قبل شده است و انسان را به این نتیجه می رساند که اصولا و ظاهرا اولویت شما بخش معدن نمی باشد که البته با این حجم کار و ادغام سه وزارتخانه در یک وزارتخانه عجیب هم نیست.
امید است ذکر این مطالب باعث شود حضرتعالی و همکاران تغییری در نگرش ، رویه مدیریت خود و البته اصلاح ساختارها و رویه ها در این حوزه ایجاد فرمایید تا خروجی کار همان شود که مورد پسند رهبر فرزانه انقلاب، مردم عزیزمان ، سرمایه گذاران این حوزه و البته مسئولین امر گردد.
هر توفیقی است ... از اوست.
۱۶فروردین ۱۴۰۱
خادم بخش معدنی کشور
محمد تقی رادمان
پایان/
نظر شما