به گزارش تحریریه، روز گذشته یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری کشورمان که از قضا تاچندی قبل مخالف پیوستن به FATF بود به موافق سرسخت این چارچوب مالی تبدیل شد و بر منافع و ضرورت اجرای آن تاکید داشت.
کارشناسان اقتصادی درباره FATF مسئل زیر را دارای اهمیت می دانند.
*در سال ۲۰۱۷ «دویچه بانک» به دلیل اجازه پولشویی در حدود ۷۰۰ میلیون دلار جریمه شد. این جریمهها ناشی از یک طرح تجارت ساختگی بین مسکو، لندن و نیویورک بود که مقامات گفتند از این عمل برای پولشویی ۱۰ میلیارد دلار به خارج از روسیه استفاده شده است».
*«سیتی گروپ» شرکت خدمات مالی و بانکداری آمریکایی و چندملیتی، «HSBC» یکی از بانک های بزرگ جهان، «ولز فارگو» چهارمین بانک بزرگ ایالات متحده آمریکا و «بارکلیز» نمونه دیگری از این نوع بانکها همه در پرونده فساد فیفا در سال ۲۰۱۵ شرکت داشتند.
*به نظر می رسد که چهار بانک بزرگ «جی پی مورگان»، «بانک آو آمریکا»، «سیتی گروپ» و «دویچه بانک» با مشارکت مشتریان روسی و اروپای شرقی به «دانسک بانک» شعبه کشور استونی در اجرای طرح پولشویی ۲۳۴ میلیارد دلاری کمک کردند.
*روزنامه «تلگراف» گزارش می دهد که «بیانپی پاریبا» بزرگترین بانک اروپا به پولشویی ده ها میلیون یورو پول عمومی در فرانسه برای خانواده «عمر بونگو» رییس جمهوری درگذشته کشور گابن کشوری در غرب آفریقای مرکزی متهم شده است.
*بانک جی پی مورگان برای نقش چند دهه ای که به عنوان بانکدار اصلی برای کمک و مشارکت در تقلب و پولشویی داشت، جریمه ۲.۶ میلیارد دلاری را پرداخت کرد.
طبق گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد، معاملات بانکی مشکوک به ۲ تریلیون دلار در سال می رسد.
حال چرا مقررات مبارز با پولشویی و FATF در کشورهای غربی به عنوان مبدع و مجری آن که بر ایران هم جهت پیوستن به آن فشار می آورند، اقدامی را برای پیشگیری از این حجم از تخلف انجام نمی دهند، مشخص نیست. شاید مقام های بانک مرکزی بتوانند به این سوال مهم پاسخ دهند.
پایان/
نظر شما