-
جعبه سیاه تصمیم بنزینی دولت در گفتوگوی عطا بهرامی با برنامه پایش
چندی قبل دولت واردات بنزین سوپر را آزاد و قرار است با قیمت فوب خلیج فارس در جایگاه های سوخت عرضه شود. عطا بهرامی با حضور در برنامه پایش 29 آبان 1403 به ابعاد این مساله پرداخت.
-
افزایش تولید بنزین و گازوئیل/ نیروگاهها و صنایع از سوخت مایع استفاده کنند
وزیر نفت گفت: همزمان با افزایش تولید در بخش بالادستی صنعت نفت، در حوزه پاییندست نیز با تدابیر اندیشیده شده همچون افزایش خوراک پالایشگاهها و تغییر در فرآیندهای پالایشی، موفق به افزایش قابل توجه تولید گازوئیل و بنزین کشور شدیم.
-
چگونه «چشمانداز اقتصادی آرژانتین» روشن شد؟
با اینکه کمتر از یک سال از اصلاحات اقتصادی «خاویر میلی» در آرژانتین می گذرد اما بسیاری از شاخص های اقتصادی روند بهبود گرفته اند و تورم نیز کاهشی شده است.
-
اجرای بند مهم قانون اساسی ایران در سوئد!
فریبرز کلانتری در کانال خود نوشت: قانون مصادره مستقل که از تاریخ ۸ نوامبر ۲۰۲۴ در سوئد اجرایی شد، ابزاری قدرتمند برای مبارزه با جرایم مالی و سازمانیافته است. این قانون به مقامات قضایی و پلیس اجازه میدهد تا داراییهایی را که بهوضوح از فعالیتهای غیرقانونی بهدست آمدهاند، حتی اگر به جرم خاصی مستقیماً مرتبط نباشند، مصادره کنند.
-
اعتراف دیرهنگام «همتی» به ناکارآمدی وام مسکن
«عبدالناصر همتی» وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست اخیر با اعضای کمیسیون عمران مجلس امروز گفت: شاهدیم قانون مربوط به تسهیلات مسکن بسیار ضعیف اجرا شده و مشکلات نحوه اجرا و عملکرد بانکها نیز مزید بر علت شده است.
-
از استانداردسازی گاوی تا هوا شدن واردات خودرو دست دوم
رئیس سازمان ملی استاندارد در حرکتی مضحک از اولتیماتوم برای استاندارسازی نیسان آبی خبر دارد و گفت: تا پایان سال ۱۴۰۳ این مهلت را به تولیدکنندگان نیسان وانت دادیم تا با حرکت به سمت کیفی سازی و رعایت استانداردها به تولید بپردازند.
-
دزدبازار، کشاورز فقیر و آموزش دزدشناسی!
چند روز قبل خبرگزاری فارس طی گزارشی از فاجعه واردات گوشت پرده برداشت.
-
طرح شاهکار دولت پزشکیان برای قیمت بنزین
چند روز قبل دولت واردات بنزین سوپر را آزاد کرد که این مهمترین گام برای اصلاح یارانه حاملهای انرژی است.
-
برگ برنده دولت در بازار بنزین در گفتگوی عطا بهرامی با شبکه دو سیما
چند شب قبل عطا بهرامی در برنامه تلویزیونی زمانه حضور پیدا کرد و درباره لزوم تغییر سیاستهای دولت در موضوع یارانه حاملهای انرژی و نیز واقعی کردن قیمت بنزین نکات مهمی را گفت.
-
عدم واکنش قیمت جهانی نفت به تنش شدید در خاورمیانه و انتخاب مجدد دونالد ترامپ
قیمت جهانی نفت در یک سال اخیر سرکوب نظام مند شده است، که بیش از هر چیز با ریسک های ژئوپلیتیک تعیین می شود و عرضه و تقاضا در آن نقش اندکی دارد و تنها در دوره خیلی کوتاه مدت تعیین کننده است.
-
آینده خوفناک بازار طلا! زنان ایرانی می بازند؟
در ابتدای معاملات اولین روز کاری هفته(شنبه)، طلا و سکه به تبع برگشت ۴۰ دلاری اونس جهانی طلا در روز جمعه که در ایران بازار طلا تعطیل بود، شاهد افزایش قیمت و مقاومت هایی در برابر کاهش قیمت بودیم اما پس از ساعاتی از شروع معاملات به تدریج در ابتدا قیمت سکه و سپس سایر انواع سکه ها وارد فاز نزولی شدند.
-
تحقیر کارگر، تحقیر کارفرمای واقعی، تحقیر متخصص در پیچ تاریخی امروز
اخیرا کلیپی کوتاه در فضای مجازی منتشر شد که فردی (ظاهرا سرکارگر) در یکی از کارخانه ها دوره افتاده و به ظاهر کارگران گیر داده و آنها را تحقیر می کند.
-
اعمال کمترین محدودیت برقی با صرفه جویی در مصرف گاز و برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: تلاش می شود با رعایت صرفه جویی در مصرف گاز و برق از سوی شهروندان کمترین میزان محدودیت برقی اعمال شود.
-
بازار طلا و ارز، تخلیه انرژی یا آرامش قبل از طوفان؟
طلای جهانی و داخلی و دلار که در هفته های اخیر یکهتاز بازارهای مالی شده بودند در روزهای اخیر با سکون و کاهش قیمت به سر می برند و خریداران را در فاز احتیاط و ترس و ابهام قرار دادهاند.
-
سیاست جسورانه همتی در برابر خرابکاران اقتصادی!
اخیرا همتی وزیر اقتصاد در حمایت از صادرات سخنانی گفت که در کمال ناباوری مورد انتقاد شدید برخی افراد معلوم حال قرار گرفت.
-
عجایب دولت و مجلس وفاق در پرداخت پول مفت به Imf
رئیسکل بانک مرکزی اخیرا در سخنی تعجب برانگیز مدعی شد یکمیلیارد و ۷۸۳میلیون دلار سرمایه ایران در صندوق بینالمللی پول افزایش خواهد یافت.
-
احیای ارباب و رعیتی، آیفون وارداتی و جانبازان میلیاردر!
در حالیکه دولت میتواند با کاهش تعرفه خودرو در کنار آزادسازی کامل واردات آن بحران خودرو را به راحتی حل کند، شاهد آن هستیم که تمام تلاش دولت در انحصاری نگه داشتن واردات خودرو است. در این میان تبلیغ فراوان روی آزاد سازی واردات آیفون بخوبی توانسته افکار مردم را منحرف کند.
-
سرعت غیر مجاز دولت در بدهکار کردن آیندگان
استقراض دولت از طریق فروش اوراق بدهی که از سال ۱۳۹۴ با فروش ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شروع شد و در سال ۱۳۹۵ با ۴۸ هزار میلیارد تومان دیگر، دولت لذت آن را چشید، طی ۱۰ سال به ۱۴۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده و تا کنون ۸۳۲ هزار میلیارد تومان آن تسویه شده است.
-
نبرد با دموکراسی/ #دکترین_شوک قسمت چهارم
دکترین شوک: ظهور سرمایهداری فاجعه ( The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism) نام کتابی است نوشتهٔ نائومی کلاین که نخستین بار در سال 2007 به چاپ رسید. در بریتانیا، ایالات متحده، آسیای شرقی، خاورمیانه و به طور کلی در همه جای دنیا، افرادی صاحب قدرت هستند که پول های هنگفتی از آشوب و هرج و مرج به دست می آورند.
-
گام بلند دولت پزشکیان برای آواربرداری از خرابه روحانی و رئیسی!
کمیسیون تلفیق مدعی شد که برای سال آینده ارز از چند نرخ به دو نرخ تبدیل میشود.
-
گزارش نشنال اینترست از چرخش اعراب منطقه به سود ایران و پشت کردن به آمریکا؛ جنگ روانی به زبان ساده
بن لفکوویتز در نشنال اینترست نوشت: لابی همسایگان ایران با دولت بایدن برای جلوگیری از یک حمله گسترده به مراکز نظامی، هستهای یا زیرساختهای انرژی ایران نتیجه مستقیم شکست آمریکا در حمایت از شرکای عرب خود در منطقه است.
-
ایست بازار به صندوق های سرمایه گذاری، بخریم یا بفروشیم؟
صندوق های سرمایه گذاری به دنبال فضای غیر قابل پیش بینی بازارها هفته گذشته را با نوسان در بازده ، ارزش معاملات و حتی ورود و خروج پول به پایان رساندند.
-
همه چیز بنزین رایگان! در گفتگو با سید احسان حسینی
بنزین در ایران اکنون به بحران تبدیل شده و اگر فکری برای آن نشود سال آینده دولت پولی برای پرداخت به بازنشستگان و یا گندم کاران ندارد. برای بررسی ابعاد این بحران خودساخته با سید احسان حسینی کارشناس حوزه انرژی و سردبیر خط انرژی به گفتگو نشستیم.
-
برنامه دولت برای جبران کسری بودجه از بازار آشفته طلا و ارز
افزایش قیمت جهانی طلا به مرز ۲۸۰۰ دلار در هر اونس تحت تاثیر نتایج غیرقابل پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و افزایش همزمان ارزش دلار به دنبال اتفاقات ناپایدار منطقه باعث شده است تا ریسک قیمتی طلا و ارز تا حدودی نسبت به هفته های قبل افزایش یابد.
-
تحقیر آلمان در چین و یادی از سیاست های مضحک اقتصادی ایران!
پس از جنگ سرد، یکی از دستاوردهای مهم جهانیشدن، رشد مناسبات اقتصادی چین و آلمان بود، اما سه دهه بعد، روابط بین آنها بهطور فزایندهای متشنج شده است.
-
سیاست خطرناک ضدمردمی برای سال 1404!
بودجه سال 1404 توسط پزشکیان به مجلس ارائه شده و متاسفانه طبق سنوات اخیر افزایش دستمزدها آنطور که باید در بودجه دیده نشده و با وجود تورم بالای کشور ظاهرا قرار نیست کسی به فکر جیب مردم باشد.
-
شرکت های الکترونیکی خودروساز می شوند
خودروها دیگر آن چیزی که قبلا بودند، نیستند. تکنولوژی همه چیز را تغییر داده و خودروها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. امروزه حتی خودروهایی که موتور قدرتمند هشتسیلندر دارند، پر از پیچیدگیهای الکترونیکی شدهاند. چندین کیلومتر سیمکشی، هزاران تراشه و میلیونها خط کد کامپیوتری در آنها به کار رفته تا همه چیز از قفل درها تا سیستمهای سرگرمی را کنترل کنند. این در مقایسه با خودروهای دهه ۱۹۹۰ که سیستمهای برقی بسیار سادهتری داشتند، پیشرفت چشمگیری است.
-
روسیه چگونه ارزش روبل را پس از دو سال جنگ حفظ کرد؟ چرا ایران نکرد؟
ارزش روبل روسیه دو سال پس از آغاز جنگ اوکراین با نوسان شدید همراه نیست و باوجود تشدید تحریم های غرب، اکنون به یک نقطه ثبات رسیده است. درک اقدامات کاخ کرملین و بانک مرکزی روسیه می تواند کلاس درس خوبی برای مقام های ایرانی باشد.
-
منازعه خاورمیانه و بحران محتمل انرژی
بر اساس پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول (IMF)، نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ ممکن است به ۲.۶ درصد کاهش یابد و بحران انرژی این پیشبینی را بدتر خواهد کرد.
-
سلطان قیمتها
انبوهی از قیمتها در اقتصاد وجود دارد و بهطور طبیعی هر کدام از قیمتهای نسبی (قیمت یک کالا یا دارایی نسبت به بقیه قیمتها) متاثر از شرایط عرضه و تقاضای مختص آن کالا یا دارایی است و قیمت مطلق یا ریالی همه داراییها و کالاها و خدمات نیز متاثر از یک عامل مشترک است که در اقتصاد کلان کاملا شناختهشده است و آن هم مقدار متغیرهای پولی مانند حجم نقدینگی است. برخی از قیمتها شامل قیمت مسکن، قیمت طلا، قیمت ارز یا نرخ ارز، قیمت سهام، نرخ بهره، و قیمت انواع کالاها و خدمات است. اما سلطان این قیمتها و تنظیمگر این قیمتها کدام است؟