به گزارش تحریریه، چند روز قبل شرکت کرمان موتور از پیش فروش یک خودروی چینی پرده برداری کرد که موجب شگفتی است. اگر شرایطی که این خودروساز ایرانی برای تحویل خودرو تعیین کرده است با استقبال خریداران روبرو شود باید بخش های فروش همه شرکت های بزرگ جهان چند دوره ضمن خدمت و کارآموزی را در استان کرمان و دفتر این شرکت بگذرانند تا یاد بگیرند که نباید مشتریان خود را بیش از حد لوس نکنند. مدیران شرکت های خارجی باید بگیرند که این خریدار است که باید با هر سازی که آنها می زنند برقصد؛ آنها باید بی اعتباری شعار «همیشه حق با مشتری است» را از نزدیک درک کنند.
شرکت های بزرگ خودروساز در کشورهایی که اقتصادی باز و شفاف دارند خودروهای خود را با ترفندهای گوناگون و تبلیغات و تخفیف فراوان به مشتری تحویل می دهند. اقساط بلندمدت و اندک، بدون ضامن و تنها با یک گواهی اشتغال به کار از جمله این امتیازها است.آنها تنها با دریافت بخش اندکی از کل مبلغ خودرو که اغلب تا حدود ۳۰ درصد آن را تشکیل می دهد ماشین را در یک فرایند آسان به خریدار تحویل می دهند و فرد نیز هر ماه اقساط آن را از حقوقی که دریافت می کند، پرداخت می نماید.
اما اکنون کرمان موتور یک خودروی چینی با نام Jiayue X7 را با نام KMC-K7 برای پیش فروش معرفی کرده است. براساس بخشنامه این شرکت خریدار بیچاره باید ۹۵۰ میلیون تومان (معادل ۹ میلیارد و پانصد میلیون ریال) را به یکباره به حساب شرکت پرداخت کند و پس از ۴۵ روز کاری یعنی حدود دو ماه بعد، خودروی چینی خود را تحویل بگیرد.
فارغ از اینکه خودروی کراس اور چینی فوق ۱.۵ لیتری و با قدرت ۱۷۴ اسب بخار است که برای یک ماشین شاسی بلند مزیت خاصی نیست اما موضوع قیمتگذاری این خودرو بسیار تعجب برانگیز است. تاکنون این خودرو در چین و مکزیک تولید و فروخته شده است.
طبق گزارش شرکت JAC و اطلاعات شرکت های فعال در فروش خودرو در اینترنت باتوجه به آپشن های گوناگون قیمت K7 یا همان X7 از ۱۲۶۹۶ تا ۱۶۹۳۸ دلار تعیین شده است. براساس قیمت دلار کنونی که بین ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان است مشاهده می شود که قیمت خودرو در کشورهای جهان بسته به میزان آپشن آنها از حدود ۲۸۰ میلیون تومان تا ۳۷۳ میلیون تومان در نوسان است.
منطق قیمت گذاری خودرو در ایران
با کمال تعجب اما شرکت کرمان موتور قیمت ۹۵۰ میلیون تومان یعنی بیشتر از 44 هزار دلار را برای پیش فروش این خودرو تعیین کرده است. حال مسئولان این شرکت عدد فوق را بر مبنای چه فرمولی به دست آورده اند باید خودشان توضیح دهند.
چه منطقی وجود دارد که موجب می شود خودرویی که قرار است در داخل تولید شود، با بیشتر از ۱۵۰ درصد سود به فروش برسد؟ از طرف دیگر قیمت های جهانی فروش این خودرو با احتساب سود حدود ۱۰ تا ۲۰ درصدی شرکت خودروساز در نظر گرفته شده و در واقع حتی مبلغ تمام شده برای شرکت کرمان موتور کمتر از ۱۱ و ۱۵ هزار دلار تمام می شود.
بعبارت دیگر و با توجه به شرایط اعلام شده بخشنامه فوق، شرکت ایرانی تلاش می کند این خودرو را به بیشتر از سه برابر قیمت تمام شده به فروش برساند.
شاید مدیران شرکت ایرانی مدعی باشند که تعرفه ۱۰۰ درصدی به این خودرو تعلق می گیرد حال آنکه طبق قانون خودروهایی که به صورت سی کی دی وارد می شوند از تعرفه گمرکی بسیار پائینی برخوردار هستند. طبق قانون باتوجه به میزان داخلی سازی خودرو که معمولا از حداقل ۲۰ درصد شروع می شود تعرفه واردات قطعات خودروها بین ۱۲ تا ۳۵ درصد متغیر است. در بالاترین حالت تعرفه ای حداکثر حدود ۵ هزار دلار باید به قیمت خودرو اضافه شود که این تعرفه نیز تنها باعث افزایش ۱۰۰ میلیون تومانی خودرو می شود. پس فول آپشن ترین خودروی کی7 باید کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان به دست مشتری برسد. اما اکنون این خودرو برای مشتری بی پناه ایرانی دو برابر تمام می شود.
همه مردم از انحصار خودروسازها در داخل خبر دارند و می بینند که دو شرکت ایرانخودرو و سایپا با همکاری فرانسوی ها و چینی ها بر سر خریداران چه بلایی را می آورند اما هیچ عقل سلیمی نمی تواند فرمول محاسبه K7 را بفهمد. مگر مدیران کرمان موتور از چه ماشین حساب یا چرتکه ای بهره می برند که ملت را بی خبر و ناشی فرض می کنند و این قیمت های پرت را برای یک خودرو که تنها ظاهری زیبا و بهروز دارد پیشنهاد می کنند؟
به همین دلیل است که می گوییم اگر مدیران کرمان موتور بتوانند با شعبده های خود خریدار ایرانی را بفریبند و ماشین های خود را در این بازار راکد به آنها قالب کنند، لازم می شود که نمایندگانی از شرکت های بنز، بی ام دبلیو، فولکس واگن، تویوتا، هوندا، هیوندا، فورد و ... برای یادگیری روش های نوین فروش خودرو سفری چند روزه به ایران داشته باشند و از نزدیک با شعبده های مدیران پرتوان صنعت خودروی ایران آشنا شوند.
پایان/
نظر شما