اوج پوپولیسم و فریب جمعی در ماجرای خودرو، چرا باید خودرو گران شود؟

گرانی خودرو و برکناری رضا رحمانی وزیر ضعیف صمت بار دیگر نشان داد که مردم با پوپولیسم و فریب جمعی در ماجرای خودرو مواجه هستند که به لزوم عدم افزایش قیمت خودرو تظاهر می کند.

تهران - تحریریه - گرانی خودرو و برکناری رضا رحمانی وزیر ضعیف صمت بار دیگر نشان داد که مردم با پوپولیسم و فریب جمعی در ماجرای خودرو مواجه هستند که به لزوم عدم افزایش قیمت خودرو تظاهر می کند.

به گزارش تحریریه، رضا رحمانی به بهانه پراید 90 میلیونی برکنار شد تا پوپولیسم و فریب جمعی در ماجرای کهنه خودرو به اوج برسد. بهانه تغییر رضا رحمانی نه ضدیت با منافع ملی در ماجرای افزایش تعرفه بر صادرات مصنوعات معدنی و نه نقش پنهان برادر وی در اتفاقات وزارت صمت بود. رضا رحمانی به بهانه پراید 90 میلیونی برکنار شد، اگرچه خود وی عدم لابی گری موفق در ماجرای احیای وزارت بازرگانی را دلیل این تصمیم حسن روحانی و محمود واعظی می داند.

چرا باید خودرو گران شود؟

در کشوری که تورم رسمی 41.2 درصد است، همه کالاها به دلیل وجود تورم باید گران شوند و این طبیعت اقتصاد است. هیچ کالایی از این قاعده مستثنی نیست و اگر قرار باشد کالا یا کالاهایی مستثنی شده و افزایش قیمت نداشته باشند، از مدار عرضه حذف می شوند. چطور ممکن است قیمت سکه از 1 میلیون تومان به 7 میلیون تومان و قیمت دلار از 3500  تومان به 16500 تومان برسد، اما قیمت پراید همچنان 20 میلیون تومان باقی بماند؟ تمام نهادها و اشخاصی که می خواهند این اصل بدون بحث اقتصاد را نادیده گرفته و مدام از چرایی قیمت خوردو می پرسند، یا دچار جهل هستند و یا به طور فریبکارانه و با رفتارهای پوپولیستی منافع دیگری را به پیش می برند. خودروسازان در فضای تورمی با افزایش قیمت نهاده های تولید مواجه اند و طبیعتا محصول نهایی آنها هم افزایش قیمت پیدا می کند. اینکه افزایش قیمت به چه میزان باشد، با جلسه خودروسازان، شورای رقابت و لابی مجلس و دولت مشخص نمی شود، بلکه مکانیسم عرضه و تقاضا در بستر بازار رقابتی تعیین کننده قیمت نهایی است. کوبیدن بخش خصوصی واقعی با بهانه های مختلف و بستن در واردات بر روی محصولات باکیفیت خارجی که معنای ساده آن انحصاری کردن بازار است، باعث ایجاد وضعیتی می شود که یک نسل به مدت 30 سال با پراید زندگی کند و این سمبل بی کفایتی مدیریتی را تحویل نسل بعد از خود دهد. اگر واقعا اراده ای برای پایان دادن به وضعیت شرم آور خودرو وجود دارد، راه آن سخنان پوپولیستی و فریبکارانه نیست. راهکار واقعی در ایجاد رقابت و سپردن نتیجه صنعت خودروسازی کشور به بازار است تا سرانجام مشخص شود که آیا می توان با حفظ رفاه مردم خودروساز شد یا خیر. پایان/
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲
کد خبر: 6594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 6 =