ژاپن در حالی برای میانجی‌گری تلاش می‌کند که سیاست مستقلی از آمریکا ندارد

ابوالفضل ظهره‌وند با بیان اینکه ژاپن ابتکار عمل سیاسی مستقلی از آمریکا نداشته و نخواهد داشت، گفت: دولت دونالد ترامپ که به زودی به قدرت می‌رسد، سابقه‌ای در عدم تمایل به مذاکره دارد و بیشتر به دنبال فشار بر ایران است.

به گزارش تحریریه، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو در خصوص دولت توکیو و گمانه‌ زنی‌ها درباره میانجی‌گری میان ایران و آمریکا با ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.

ابوالفضل ظهره وند با بیان اینکه گفته می‌شود دولت توکیو ممکن است به عنوان میانجی بین ایران و آمریکا وارد عمل شود، اشاره کرد: این موضوع در حالی مطرح می‌شود که ژاپن به عنوان چهارمین یا پنجمین قدرت اقتصادی جهان و متحد آمریکا در آسیای جنوب شرقی، روابط استراتژیک قوی با این کشور دارد.

وی با اشاره به این موضوع که ژاپن عضو گروه هفت (G۷) است و تلاش دارد تا در روابط ایران و آمریکا نقش فعالی ایفا کند، اظهار کرد: در گذشته، نخست‌ وزیر ژاپن به تهران سفر کرد و سعی داشت تا ملاحظات خود را به ایران منتقل کند، اما این تلاش‌ها بی‌ثمر بود و رهبر معظم انقلاب نامه‌ای که طرف ژاپنی از سوی آمریکایی‌ها آورده بود را پس دادند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو درباره نقش ژاپن در حوزه روابط ایران و آمریکا بیان کرد: به نظر می‌رسد که ژاپن به عنوان یک کشور با ظرفیت اقتصادی بالا، می‌تواند پیام‌ها را منتقل کند، اما ابتکار عمل سیاسی مستقلی از آمریکا نداشته و نخواهد داشت.

وی از شرایط پیش رو با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا گفت و تصریح کرد: دولت دونالد ترامپ که به زودی به قدرت می‌رسد، سابقه‌ای در عدم تمایل به مذاکره دارد و بیشتر به دنبال فشار بر ایران است.

ظهره‌وند افزود: این رویکرد نشان‌ دهنده سیاست ریاکارانه آمریکا است زیرا از یک سو به ملت ایران با اعمال تحریم‌های سنگین فشار می‌آورد و از سوی دیگر خواهان گفتگو و مذاکره است. ترامپ با خروج از برجام، به دنبال یک توافق جامع‌ تر است که شامل مسائل هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: آمریکا به دنبال مهار ایران و تحقق اهداف ژئوپولیتیکی خود در منطقه است و در حال حاضر در سوریه، عراق و افغانستان فعالیت‌هایی دارد. هدف اصلی این است که ایران را منفعل نگه ‌دارد تا از نقش منطقه‌ای خود دور شود. به نظر می‌رسد که نیازی به واسطه‌گری مانند ژاپن برای حل مسائل وجود ندارد.

پایان/

۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
کد خبر: 31458

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =