تحلیل ظهره وند از شهادت سیدحسن نصرالله، سقوط بازدارنگی ایران و قربانی شدن میدان به پای دیپلماسی

روز گذشته اسرائیل طی عملیاتی سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان را به شهادت رساند. این درحالی است که ایران هنوز واکنشی در قبال شهادت اسماعیل هنیه از خود نشان نداده است. برای بررسی ابعاد شهادت سیدحسن نصرالله و واکنش ایران با ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به گفتگو نشستیم.

به گزارش تحریریه، روز گذشته اسرائیل طی عملیاتی سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان را به شهادت رساند. این درحالی است که ایران هنوز واکنشی در قبال شهادت اسماعیل هنیه از خود نشان نداده است. برای بررسی ابعاد شهادت سیدحسن نصرالله و واکنش ایران با ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به گفتگو نشستیم.

پایان/

۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
کد خبر: 30697

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 3 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 6
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • بهرام مهاجر NL ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
      0 0
      🔴 بخش اول: ‏نقشه‌ای که نتانیاهو هنگام سخنرانی در سازمان ملل به دست گرفت دورنمای اقدامات نظامی این روزهای اسراییل است. نقشه ای که در آن اسراییل بستر جغرافیای جدیدی را فراهم می‌کند که اثری از حزب‌الله‌ نیست، حماس از میان رفته و غزه عملا تحت اداره اسراییل است. ( نتانیاهو نام نقشه را نقشه برکت گذاشته بود). بر این اساس اهداف بعدی اسراییل، نیروهای همسو با ایران در عراق و سوریه و یمن و احتمالا ایران هستند که نتانیاهو در نقشه‌ای با عنوان «لعنت» از آن نام برد. نقشه( در تصویر) در واقع همان کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا (IMEC) است طرحی استراتژیک برای تقویت ارتباطات و تجارت بین آسیا، خاورمیانه و اروپا که در نشست گروه ۲۰ در سال ۲۰۲۳ معرفی شد( شامل مانند هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اسرائیل و تعدادی از کشورهای اروپایی با پشتیبانی قاطع آمریکا با هدف ایجاد شبکه‌ای از خطوط ریلی و مسیرهای دریایی که زمان حمل‌ونقل بین هند و اروپا را حدود ۴۰٪ کاهش می‌دهد).
    • بهرام مهاجر NL ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
      0 0
      🔴 بخش دوم: اجرایی شدن این طرح تلاش برای منزوی کردن کامل ایران( خارج شدن از کریدورهای مهم ارتباطی)، دور زدن روسیه، تقویت هند در برابر چین و کاستن از اهمیت طرح چین «کمربند جاده ابریشم نو» و افزودن کشورهای عرب خلیج‌فارس به منظومه‌ تحت حمایت آمریکا با نقش‌آفرینی اسراییل است. اینکه این نقشه همانگونه که اسراییل و آمریکا می‌خواهند، تجسم عینی خواهد یافت یا نه به نتیجه‌ تهاجم نظامی اسراییل در این روزها بستگی دارد و به همین دلیل است که تحلیلگران مبدا آن را چیزی فراتر از حمله اکتبر یا محدود به حماس و حزب‌الله می‌دانند از این منظر هدف قرار دادن رهبر حزب‌الله عملا راه‌حل دیپلماسی و‌ مذاکره یا گره زدن سرنوشت جنگ به آزادی گروگان‌ها را به امری ساده‌اندیشانه تقلیل می‌دهد.
    • 1 US ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
      0 0
      دوستان گرامی تحریریه! مشکل دویست وچند ساله ایران با سیاست خارجی مفهومی است به نام منافع ملّی! ومتاسفأنه در طول دویست وچند سال اخیرونفوذ قدرتهای بزرگ در سیستم دیوانسالاری کشور معانی مختلفی به خود گرفته مگر معنی اصلی خود که در کلمه «ملّی» نمایان است.از زمان قاجار تا رضا خان این مفهوم مستقیمآ منافع کشورهای بزرگ توسط عمال داخلی آنها محافظت وتأمین میشد که بطور سنتّی از نسلی به نسل دیگراین کار گزاران مخفی وعلنی منتقل میشد (میشود) .رضا خان که خود توسط انگلستان وبا کمک این عوامل به قدرت رسیده بود میدانست رقیب وی فرمانفرماییان در سطح بسیار بالاتری با انگلستان در رابطه است وبعد از تحکیم سیستم دیوانسالاری که با زور وخشونت همراه است باید جای خود را به عضوی از خاندان فرمانفرما بدهد !خاندانی منورالفکر ومدرن وهمگی تحصیلکرده وباب طبع غرب.انگلستان بعد از مدتی با شرط عدم حمایت از فرمانفرما وعدم اعمال خشونت علیه این خاندان با وی موافقت کرد ولی همانطور که تاریخ نشان داد اعضای این خاندان در تمام مناصب کشوری حضور داشتند وعملآ بعنوان دولت موازی در تمام امور شرکت داشتند و این امر در مورد برخی خاندانهای
    • 2 US ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
      0 0
      و این امر در مورد برخی خاندانهای دیگر هم صادق است که تا بحال ادامه دارد وجهت دراز شدن نوشته از ذکر نام آنها خود داری میشود.از موارد قابل ذکر این است که در تمام اقشار جامعه این افراد یا خاندان ها وجود داشتند (دارند) و مستقیم ویا غیر مستقیم حافظ منافعی هستند که با منافع ملّی قرابتی ندارد. ولی از آنجا که مفهوم منافع ملی گستره بزرگی را شامل میشود ودر نزد ملّت وسیستم اخلاقی جامعه جایگاه محترمی دارد سعی میشود منافع فردی وگروهی همواره زیر پوشش کلمه منافع ملی عرضه وتبلیغ شود .ودر اینجا نقش تبلیغات وتلقین افکار ومهندسی آگاهی جامعه بخوبی آشکار میشود.(استخدام تورمی خبرنگاران واهالی رسانه های همگانی وسعی در دست گرفتن ریاست صدا وسیمادر دولت پز شکیان همگی در این جهت است.) یکی از اقشاری که در طی حکومت پهلوی علیرغم نفوذ اقتصادی خود در سیاست به بازی گرفته نمیشد قشرسنتی-مذهبی (شهری) بود ولی علیرغم مخالفت با برخی از قوانین در کنار دیگر اقشار از تمام مزایای کشور استفاده مینمود .بعد از پیروزی انقلاب این قشر که ازشرکت در انقلاب امنتناع کرده بود سریعآ متوجّه موقعیت شد اکثر پستها وسمتهای دولتی را بدست گرفت .
    • 3 US ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
      0 0
      شد اکثر پستها وسمتهای دولتی را بدست گرفت .یکی از این اهرمها وزارت امور خارجه بود که تا به امروز بجز دوران کوتاهی اسفند۵۹ تا آذر ۶۰ ودوران امیر عبداللهیان در دست این قشر بوده است. دورانی که با نابودی اسناد همکاران ساواک در آمریکا (بعد ها مشخّص شد کسانی مانند سعید امامی وسازگارا در این لیست بوده اند)توسط داماد ابراهیم یزدی که خود قرار داد خرید تسلیحات نظامی از آمریکا را بدون دریافت مبلغ قرارداد لغو نمود وچندین میلیاردبه منافع ملی ضررزد٬شروع شد تا برجام که در مجموع به ضرر منافع ملّی ایران بوده است.(عامل مشترک تمامی این وزرا تعلق به قشر سنتی مذهبی تحصیل در خارج از کشوروحس «خود خواص بینی قاجاری»). مخالفت این قشر با انقلاب ونتایج وثمرات آن بعلّت تضاد منافع ملی ومنافع خاصّ این قشر است امری که تا وفات امام جرآت اظهار آن را نداشت ولی در عمل مصّرانه پیگیری میکرد ومیکند وامروز باتوجه به وضعیت بین المللی شکل خطرناکی بخود گرفته ومیتواند ضررهای جبران ناپذیری به منافع ملی وحتی وضعیت جغرافیایی کشور بزند.
    • بی نام IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
      0 0
      کی به این ظهر وند رای داده اصلأ اندازه یه بز نمفهمه چه میگه جلیلی هم یکی مثل تو. مفت خور