سایه بحران‌های چندوجهی بر پیکر بی‌رمق ارتش صهیونیستی

فرار از خدمت، تلاش برای بازنشستگی، افزایش خودکشی، مشکل‌های روحی-روانی در ارتش رژیم صهیونیستی و نیز کمبود مهمات و ناکامی در تحقق اهداف، مقامات صهیونیست را به جان هم انداخته‌ است‌.

به گزارش تحریریه، جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی در حالی وارد دهمین ماه خود شده‌است که این رژیم به جز کشتار غیرنظامیان و خرابی شهرها به هیچیک از هدف‌های اعلانی خود دست نیافته‌است.

در این میان اما ارتش رژیم صهیونیستی با بحران‌های چندوجهی و درهم تنیده مواجه شده‌است؛ شرایطی که نه تنها گشایش جبهه جدید علیه حزب‌الله لبنان را دشوار کرده‌است بلکه مقام‌های این رژیم را برای برون‌رفت از جنگ بی‌نتیجه و فرسوده با گروه‌های مقاومت فلسطین، ناگزیر به حضور پشت میز مذاکره کرده است.

از هلاکت نظامیان صهیونیست در غزه تا مشکل‌های روحی- روانی

وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به تازگی اعتراف و اعلام کرد که از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تا کنون ۹ هزار و ۲۵۰ نظامی آسیب دیده به مجموعه توان‌بخشی وزارتخانه مراجعه کرده‌اند. حدود ۳۷ درصد این افراد دچار مشکل‌های روحی و روانی مختلفی شده‌اند.

این آمار در حالی علنی شده‌است که چند رسانه صهیونیستی تاکنون به سانسور شدید ارتش این رژیم در اعلام آمار تلفات خود اشاره کرده‌اند؛ اقدامی که از نگاه ناظران به دلیل شمار بالای تلفات نظامیان صهیونیست در جنگ علیه نوار غزه و ترس از واکنش‌های بیشتر داخلی در سرزمین‌های اشغالی انجام‌گرفته‌است.

سایه بحران‌های چندوجهی بر پیکر بی‌رمق ارتش صهیونیستی

رسانه‌های صهیونیستی پیش‌تر فاش کرده بودند که آمار زخمی‌هایی که ارتش رژیم اشغالگر اعلام می‌کند، با آماری که بیمارستان‌های این رژیم ارائه می‌دهند، اختلاف زیادی دارد. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی پیش‌تر اعلام کرده‌بود که ارتش این رژیم از مقام‌های بیمارستان‌ها خواسته تا بدون هماهنگی با ارتش، هیچ آماری از تلفات منتشر نکنند.

با همه این پنهان‌کاری‌ها و ارائه آمار غیرواقعی اما ارتش رژیم صهیونیستی ناچار به اعلام کشته‌های خود شده و به تازگی اعلام کرده‌است که کشته‌های آنها در غزه از هفتم اکتبر هم اکنون به ۶۷۲ تن رسیده‌است. همانطور که پیشتر اشاره شد، این تعداد کشته درواقع آمار رسمی رژیم صهیونیستی است و بسیاری از تحلیلگران شمار تلفات این رژیم را به مراتب بالاتر از آن و حدود چند هزار برآورد می‌کنند.

افزون بر شمار بالای کشته‌ها و مشکل‌های روحی و روانی دیگر نظامیان صهیونیست، «خودکشی» معضل دیگری در ارتش رژیم اسرائیل است. داده‌ها نشان می‌دهد که ده‌ها نظامی و افسر از آغاز جنگ، خودکشی کرده‌اند اما ارتش رژیم صهیونیستی از افشای نام یا جزئیات آن خودداری می‌کند.

همچنین روزنامه عبری «هاآرتص» در این زمینه نوشته‌است که ارتش رژیم صهیونیستی از لحاظ تاریخی اطلاعات مربوط به خودکشی کارکنان را پنهان کرده است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» هم اوایل خردادماه امسال نوشت: افسران ارتش اسرائیل از خدمت نظامی فرار می‌کنند و موارد خودکشی به طرز وحشتناکی در بین آنها در حال افزایش است.

البته این تاکتیکی همیشگی بوده‌است و در طول سال‌های گذشته نیز ارتش اشغالگر صهیونیستی به‌طور مداوم از انتشار اطلاعات در مورد تعداد نظامیانی است که خودکشی کرده‌اند، خودداری کرده‌است و در نتیجه همچنان این موضوع را پنهان می‌کند.

سایه بحران‌های چندوجهی بر پیکر بی‌رمق ارتش صهیونیستی

تلاش برای بازنشسته شدن با هدف فرار از حضور در جنگ علیه غزه نیز معضل دیگر پیش روی ارتش صهیونیستی است. در این ارتباط شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی و همچنین جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون، ۹۰۰ سروان و سرگرد ارتش این رژیم درخواست بازنشستگی خود را ارائه داده‌اند. در مدت زمان مشابه در سال‌های گذشته این آمار بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ نظامی صهیونیست با درجه‌های سروان و سرگرد بوده‌است.

در همین حال، «نیر دووری» تحلیلگر نظامی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: اکنون دشوارترین کار، راضی کردن افسران برای ماندن در پست‌های مهم است زیرا در چند ماه گذشته، تلاش افسران عالیرتبه برای خروج و یا فکر کردن برای خروج از ارتش، آشکارا افزایش یافته است.

وی درباره عوامل افزایش خروج افسران از ارتش رژیم صهیونیستی گفت که هفتم اکتبر در کنار حقوق و پاداش کم، بی‌اعتباری ارتش نزد توده صهیونیست‌ها و سیاستمداران از مهمترین دلیل‌های تلاش برای خروج از ارتش است.

چالش حریدی‌ها افشاکننده کمبود نیرو و بحران انسانی در ارتش

چند روز پیش «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان که در مراسم بزرگداشت حاج «ابو نعمه» از فرماندهان شهید این جنبش، سخنرانی می‌کرد، با تاکید بر اینکه «دشمن بدترین روزهای تاریخ خود را سپری می‌کند»، اظهار داشت: ارتش رژیم اشغالگر از کمبود نیرو رنج می‌برد و به همین دلیل مجبور است حریدی‌ها را وادار به رفتن به سربازی کنند. ارتش دشمن همچنین مجبور به تمدید خدمت اجباری است و این تأثیر اقتصادی و اجتماعی بزرگی بر اسرائیل دارد.

توسل ارتش و برخی مقام‌های صهیونیست به قوه قهریه برای اعزام یهودیان ارتدوکس (حریدی) به خدمت اجباری این روزها به مهمترین اخبار در اراضی اشغالی و جهان تبدیل شده‌است که از کمبود جدی نیرو حکایت دارد.

سایه بحران‌های چندوجهی بر پیکر بی‌رمق ارتش صهیونیستی

«هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به تازگی به سران سیاسی رژیم صهیونیستی گفت که ارتش به ۱۵ گردان جدید به اندازه یک لشکر متشکل از ۴۵۰۰ نظامی نیاز دارد تا بتواند از عهده مأموریت‌ها در جبهه‌های متعدد برآید.

از طرفی «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ۱۱ تیر در سخنانی به وجود بحران و کمبود نیروی انسانی در ارتش این رژیم اذعان کرد و از نیاز فوری آن به ۱۰ هزار نیروی جدید پرده برداشت و اعتراف کرد: ارتش اکنون نیاز فوری به ۱۰ هزار نیرو دارد و ما می‌توانیم چهار هزار و ۸۰۰ نفر از یهودیان ارتدوکس را برای پر کردن این شکاف به خدمت بگیریم.

بنابراین کمبود نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی و تلاش کابینه برای لغو معافیت حریدی‌ها به یک جنجال بزرگ در میان صهیونیست‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی فلسطین تبدیل شده‌است. آنها مقام‌های صهیونیست را تهدید کرده‌اند که در صورت تداوم فشار برای اعزام آنها به خدمت اجباری، اراضی اشغالی را ترک خواهند کرد.

در حالی که حریدی‌ها از خدمت فراری‌اند و دیگر نظامیان نیز در پی فرار از خدمت، خودکشی، بازنشستگی و کناره‌گیری یا دچار مشکل‌های روانی‌اند، رژیم صهیونیستی ناگزیر به افزایش مدت سربازی شده‌است. شبکه «کان» رژیم صهیونیستی گزارش داد که کابینه رژیم اشغالگر قصد دارد به دلیل «نیاز به نیروی انسانی» مدت زمان خدمت سربازی در ارتش این رژیم را به سه سال افزایش دهد.

جنگ فرسایشی و مشکل صهیونیست‌ها در تأمین تسلیحات

به موازات فرسایشی شدن جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه و درگیری غیرمستقیم با گروه‌های دیگر مقاومت در یمن، لبنان، سوریه، عراق و غیره، این رژیم اخیراً با بحران در تأمین جنگ‌افزار مواجه شده‌است. فشارها و محکومیت بین‌المللی علیه رژیم کودک‌کش نیز مزید بر علت شده‌است تا کشورهای مختلف از ارسال مهمات و سلاح به اراضی اشغالی سر باز زنند.

روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» چند روز پیش در گزارشی با عنوان «کشورها از فروش سلاح‌های متعارف به اسرائیل اجتناب می‌کنند»، نوشت: کانادا، بلژیک و ایتالیا فروش تجهیزات نظامی به اسرائیل را متوقف کرده‌اند.

این رسانه صهیونیستی ادامه داد: تقریباً تمامی قدرت‌های خارجی به جز آمریکا، از ارائه مواد خام ساخت مهمات به اسرائیل خودداری می‌کنند به طوری که اسپانیا نیز با اجازه ندادن به یک کشتی حامل مواد خام جهت ساخت مهمات برای پهلو گرفتن در سواحلش، کار انتقال یک محموله بزرگ از هند به اسرائیل را دچار چالش کرد.

سایه بحران‌های چندوجهی بر پیکر بی‌رمق ارتش صهیونیستی

کالکالیست از نگرانی مقام‌های تل‌آویو درباره کمبود مهمات و سلاح خبر داد و نوشت: بعد از تحریم غیر رسمی اسرائیل توسط کشورهای جهان حتی متحدان اروپایی، مقام‌های وزارت جنگ و ارتش نگران این موضوع هستند که این کمبودها بر پیشبرد جنگ علیه غزه تأثیر بگذارد.

این رسانه صهیونیستی از کمبود توپ کالیبر ۱۲۰ میلی متر برای استفاده در تانک‌های رژیم اشغالگر در غزه خبر داد و نوشت: تانک‌ها در وضعیت هشدار از نظر کمبود گلوله قرار دارند و در زمینه قطعات یدکی تانک‌ها، بولدوزرها و دیگر وسیله‌های زرهی، کمبود وجود دارد.

کالکالیست، تکیه بر افزایش ظرفیت تولید داخلی را نیز جوابگوی نیازهای جنگ ندانست و نوشت: تولید تسلیحات و مهمات در داخل گران تمام می‌شود و به اقتصاد ضعیف اسرائیل، فشار مضاعف وارد می‌کند. علاوه بر این، مواد خام لازم برای تولید این حجم از مهمات و سلاح نیز در دسترس نیست.

آمریکا در حالی بزرگترین صادرکننده تسلیحات حتی از نوع سلاح‌های نامتعارف و کشتار جمعی به رژیم صهیونیستی است که به دلیل همزمانی جنگ غزه با بحران اوکراین، قادر به پیشبرد دو جبهه نیست. از نگاه ناظران، آمریکا نیز به خاطر نیاز داخلی به مهمات و سلاح و همچنین لزوم کمک تسلیحاتی به اوکراین، نمی‌تواند مهمات مورد نیاز رژیم صهیونیستی را تأمین کند.

چهار ماه پیش شبکه آمریکایی «بلومبرگ» از انبارهای خالی مهمات در این کشور خبر داد و اعلام کرد که پنتاگون در سندی با تاکید بر فوریت اختصاص بودجه برای پرسازی دوباره انبارهای تسلیحات ارتش آمریکا، پیشنهادهایش را نزد کنگره فرستاده است. این فهرست شامل طیف وسیعی از سلاح‌ها، مهمات، تجهیزات و قطعات مهم برای تولید گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلی‌متری، موشک‌های ضد رادار «هارم»، موشک‌های رهگیر سامانه‌های «پاتریوت»، راکت‌های «جی.ام. ال. آر.اس» و موشک‌های ضد تانک می‌شود.

در مجموع، این بحران‌های چندگانه و چندوجهی که تنها به گوشه‌ای از آن اشاره شد، به اختلاف در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، عدم اطاعت از نتانیاهو و استعفای چند عضو آن همچون «بنی گانتز» منجر شد تا یک کابینه امنیتی، جایگزین آن کابینه جنگی ناکارآمد و تندرو رژیم شود. بنابراین کابینه‌های مرتبط با جنگ علیه محور مقاومت یکی پس از دیگری به دلیل سردرگمی و ناتوانی در دستیابی به اهداف در حال فروپاشی‌اند و به اعتقاد کارشناسان، در آینده‌ای نزدیک زمان سقوط خود کابینه نتانیاهو نیز فرا خواهد رسید.

منبع: خبرگزاری مهر

پایان/

۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 30086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =