به گزارش تحریریه، در گزارش روزنامه واشنگتن پست آمده است: مقامهای دولت بایدن به تازگی در یک جلسه توجیهی محرمانه به اعضای کنگره آمریکا اطلاع دادند که از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر، بی سر و صدا بیش از یکصد فروش نظامی خارجی جداگانه به (رژیم) اسرائیل تحویل دادهاند که شامل هزاران مهمات هدایت شونده دقیق، بمبهای با قطر کوچک، سنگر شکن، اسلحههای کوچک و سایر تجهیزات و مهمات نظامی ساخت ایالات متحده است.
این رقم سه رقمی که قبلاً گزارش نشده بود، آخرین نشانه از دخالت گسترده واشنگتن در درگیریهای پنج ماه گذشته در نوار غزه است، حتی در شرایطی که مقامات ارشد و قانونگذاران آمریکایی به طور فزایندهای نسبت به تاکتیکهای نظامی اسرائیل در جنگی که به گفته مقامات بهداشتی غزه بیش از ۳۰ هزار فلسطینی در طی آن کشته شدهاند، ابراز نگرانی میکنند.
از زمان آغاز حمله اسرائیل به نوار غزه تنها ۲ فروش تسلیحاتی آمریکا به این رژیم علنی شده است که عبارت از یک بسته تسلیحاتی ۱۰۶ میلیون دلاری شامل مهمات تانک و بسته تسلیحاتی دیگری به ارزش بیش از ۱۴۷ میلیون دلار شامل قطعات مورد نیاز برای ساخت گلولههای ۱۵۵ میلیمتری بوده است.
در این ۲ مورد به خصوص چون ارزش بستههای تسلیحاتی بیش از یکصد میلیون دلار بوده، مقامهای دولت بایدن آنها را به اطلاع نمایندگان کنگره آمریکا رسانده و موافقت آنها را کسب کردند اما در مورد بیش از یکصد بسته تسلیحاتی دیگر با استفاده از راهکار «فروش نظامی خارجی» (FMS) که به دولت آمریکا اجازه میدهد در فروش بستههای تسلیحاتی که ارزش آنها کمتر از یک مبلغ خاص باشد، بدون کسب موافقت کنگره این کشور اقدام کنند، عمل کرده و این بستههای تسلیحاتی را به اسرائیل فروخته و تحویل دادهاند.
جرمی کونیندیک یکی از مقامات ارشد سابق دولت بایدن و رئیس فعلی سازمان بینالمللی پناهندگان، گفت: این تعداد و حجم گسترده از فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل نشان میدهد که جنگ این رژیم در نوار غزه بدون تداوم این سطح از حمایت ایالات متحده پایدار نخواهد بود.
وی افزود: با این اقدام حتی اگر نظامیان آمریکایی خودشان مستقیماً بمبها را بر سر مردم فلسطین نریزند یا ماشه سلاحها را فشار ندهند، دخالت عمیق آمریکا در جنگ بر علیه مردم فلسطین در غزه واضح است.
کونیندیک در ادامه سخنان خود، تاکید کرد: ایالات متحده نمیتواند از یک طرف مدعی شود اسرائیل یک کشور مستقل است که تصمیمات خود را میگیرد و واشنگتن نمیتواند تصمیمات آنها را حدس بزند یا در اتخاذ آن تصمیمات دخالت کند و از طرف دیگر این حجم گسترده از تسلیحات را در مدت کوتاهی در اختیار این رژیم بگذارد و بعد طوری رفتار کند که انگار مستقیماً در آن جنگ دخالت ندارد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی»، جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
منبع: ایرنا
پایان/
نظر شما