به گزارش تحریریه، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان، مجارستان را به دلیل متوقف کردن تلاش های اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین در زمینه باز کردن مذاکرات الحاق انتقاد کرد. شولتز پیشنهاد کرده است که این بار اکثریت آرا در نشست شورای اروپا در مورد حمایت از کییف مدنظر قرار بگیرد و در عمل حق وتوی هر کشوری در تصمیم گیری این بلوک مطرح نباشد.
اظهارات وی در حالی بیان می شود که رهبران اتحادیه اروپا در روزهای اخیر برای بحث در مورد طیف گسترده ای از موضوعات، از جمله کمک های مالی بیشتر به اوکراین و همچنین آغاز احتمالی مذاکرات الحاق با کی یف، دیدار کردند.
کمیسیون اروپا در ابتدا توصیه کرد که بلوک مذاکرات عضویت با اوکراین را در خلال این اجلاس آغاز کند و این استدلال را مطرح کرد که کییف بیشتر الزامات را برای تضمین چنین اقدامی برآورده کرده است.
با این حال، پیشنهاد پیگیری سریع الحاق اوکراین با مخالفت شدید مجارستان، اسلواکی و اتریش مواجه شده است و این کشورها تهدید کرده اند هرگونه مذاکره سریع را مسدود خواهند کرد. آنها اصرار دارند که کییف هنوز راه درازی در پیش دارد، ضمن آنکه اتحادیه اروپا نیز هنوز آماده پذیرش عضو جدید نیست.
بوداپست همچنین تهدید کرده است که بسته کمکی ۵۰ میلیارد یورویی (۵۴ میلیارد دلاری) اتحادیه اروپا برای کییف را مسدود خواهد کرد.
شولتز در سخنرانی خود در بوندستاگ آلمان، مجارستان را به دلیل ممانعت از حمایت اتحادیه اروپا از اوکراین مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد که تقریباً همه اعضای اتحادیه اروپا خواهان ادامه کمکهای مالی به کییف هستند.
رهبر آلمان پیشنهاد کرد که مجارستان نباید در چنین طرح هایی از حق وتو برخوردار باشد و تصمیمات بیشتری در اتحادیه اروپا باید با اکثریت واجد شرایط اتخاذ شود، بهویژه زمانی که نوبت به فرآیند گسترش میرسد.
شولتز هشدار داد که شاید برلین برای دور زدن قوانین حاکم بر بدهی ملی که می تواند از ارائه کمک های اضافی به کییف در سال آینده جلوگیری کند، وضعیت اضطراری اعلام نماید.
صدراعظم آلمان وعده حمایت پایدار و قابل اعتماد از اوکراین را داد زیرا به اعتقاد وی این امر موضوع امنیت اروپا را تقویت می کند. وی پیشنهاد کرد ۸ میلیارد یورو (۸.۶۳ میلیارد دلار) برای تسلیحات برای کییف در سال آینده هزینه شود و ۶ میلیارد یورو دیگر هم (۶.۴۷ میلیارد دلار) برای حمایت از پناهندگان اوکراینی در نظر گرفته شود.
اپوزیسیون آلمان اما این پیشنهاد شولتز را به عنوان «حیله مالی» نامید و قانونگذاران او را به سوء استفاده از خلأهای قانونی برای تحمیل کمک بیشتر به اوکراین متهم می کنند. برخی از آن ها متعهد شده اند که هرگز با طرح شولتز در مورد دور زدن قانون ترمز بدهی موافقت نخواهند کرد.
آن ها رهبر آلمان را متهم می کنند که به خاطر کمک به کییف، بودجه کشور را به هرج و مرج برده است، آن هم به خاطر مناقشه ای با روسیه که در آن شانسی برای برنده شدن در برابر روسیه وجود ندارد.
پایان/
نظر شما