پس‌اندازهایی که آب می‌روند

بانک مطرح آمریکایی می گوید فقط یک درصد از مردم این کشور تا سال آینده پول بیشتری را نسبت به قبل از همه گیری کووید۱۹ پس انداز خواهند داشت.

به گزارش تحریریه، «مارکو کولانوویچ» استراتژیست ارشد سهام در بانک جی پی مورگان، در یادداشتی عنوان داشت که اکثر آمریکایی‌ها قبلاً پس‌اندازهای اضافی را که در طول همه‌گیری کووید-۱۹ انجام داده‌اند، خرج کرده‌اند و اکنون پول چندانی را در بانک یا خارج از آن ذخیره ندارند.

به گفته کولانوویچ، تا اواسط سال ۲۰۲۴ دارایی‌های نقدی تعدیل‌شده با تورم مانند سپرده‌ها و وجوه نقد در بازار پول، تقریباً برای تمام مصرف‌کنندگان آمریکایی به سطحی کمتر از سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا خواهد کرد.

او با اشاره به افزایش اخیر معوقات کارت های اعتباری و وام های خودرو و افزایش تعداد پرونده‌های حمایت از ورشکستگی، هشدار داد: احتمالاً تنها یک درصد از مصرف‌کنندگان برتر آمریکایی از نظر درآمد، وضعیت بهتری نسبت به قبل از همه‌گیری خواهند داشت.

بر اساس محاسبات قبلی JPMorgan، پس‌انداز مازاد آمریکایی‌ها در آگوست ۲۰۲۱ به رکورد ۲.۱ تریلیون دلار رسید. با این حال، در اکتبر سال جاری این مبلغ در حدود ۱۴۸ میلیارد دلار کاهش یافت.

پس‌اندازهایی که آب می‌روند

استراتژیست های بانک جی پی مورگان در آن زمان توضیح دادند که این روند ناشی از شرایط اعتباری سخت تر و افزایش نرخ های بهره، کاهش کمک های دولتی و توقف برنامه های امدادی دوران کووید و همچنین تداوم چند سال تورم بالاتر از حد متوسط است.

کولانوویچ خاطرنشان کرد که بازار مسکن علیرغم هزینه‌های بالای استقراض تا کنون باثبات بوده است زیرا مصرف‌کنندگان در نرخ‌های بهره پایین قفل شده‌ اند.

او هشدار داد: با این حال آمار فروش خانه‌ های موجود تا نزدیک به پایین‌ترین حد خود کاهش یافته است و تقریباً ۶.۵ تریلیون دلار بدهی املاک تجاری همچنان در وضعیت بی ثبات و تهدیدگونه قرار دارند.

در همین حال، طبق گزارش بانک فدرال رزرو نیویورک، بدهی کارت های اعتباری ایالات متحده امسال به افزایش خود ادامه داده است. این برای هشتمین فصل متوالی در سه ماه منتهی به سپتامبر است که بدهی های فوق نسبت به سال قبل از آن افزایش را نشان می دهد.

پژوهشگران خاطرنشان کرده‌ اند که نسبت به گذشته خانوارهای بیشتری در مدیریت بدهی خود به علت بالا رفتن تورم و افزایش نرخ‌های بهره دچار مشکل می شوند. بسیاری از این شهروندان اکنون دچار بحران شده اند و این می‌تواند نشان‌دهنده «استرس مالی واقعی» برای آن ها باشد.

پایان/

۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 28295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 1 =