به گزارش تحریریه روزنامه «السیاسة» کویت نوشت، شماری از شهروندان و اقتصاد دانان جهان عرب، در پاسخ به کشتار مردم غزه خواستار تحریم تولیدات این رژیم و کشورهای حامی آن شدند. این تحلیلگران سلاح تحریم را کارآمد می دانند و می گویند باید افزون بر تحریم کالاهای تولیدی توسط رژیم صهیونیستی، کالاهای کشورهای حامی جنایت این رژیم هم تحریم شود. علاوه بر این رژیم صهیونیستی و حامیان آن در غرب باید تحریم نفتی هم بشوند.
«عبدالحمید الغوصی» کارشناس مسائل اقتصادی و نفتی از کشورهای عربی خواست که به دلیل حمله های ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، سلاح تحریم اقتصادی را علیه کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی فعال سازند. او معتقد است که باید تحریم ها فراگیر باشد تا آمریکا و کشورهای غربی که از قلدرمابی های رژیم صهیونیستی حمایت می کنند، درس عبرت بگیرند و دست از این حمایت های خود بردارند.
وی می گوید چنین تحریم هایی به اقتصاد جهانی که از رژیم صهیونیستی حمایت می کند، ضربه کوبنده ای وارد خواهد کرد. کشورهای عربی باید واردات خودروهای اروپایی و آمریکایی و دیگر تولیدات این کشورها را تحریم کنند.
«اسامه الثونی» فعال اقتصادی کویتی خواستار تحریم همه کشورهایی شد که از رژیم صهیونیستی در جنگ نوار غزه حمایت می کنند. او گفت کویت در این راستا باید سرمایه های خود را که مقدار آن بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار است از کشورهای غربی خارج کند.
«ناصر نواف» کارشناس مسائل اقتصادی هم به روزنامه «السیاسة» کویت اظهار داشت، کشورهای عربی باید واردات تولیدات کشورهای پشتیبان رژیم صهیونیستی را متوقف سازند. این اقدام، سبب رکود اقتصاد دولت های پشتیبان رژیم اسرائیل خواهد شد. کشورهای عربی باید مواد غذایی مورد نیاز خود را از کشورهایی وارد کنند که از مساله فلسطین حمایت می کنند.
حجم مبادله تجاری میان آمریکا و ۱۷ کشور عربی در سال گذشته میلادی نزدیک به ۱۲۱ میلیارد دلار بود. حجم صادرات کشورهای عربی به آمریکا بیش از ۶۳ میلیارد بود و میزان صادرات آمریکا به کشورهای عربی به حدود ۵۷ میلیارد دلار رسید. بر این اساس تحریم های اقتصادی می تواند پشتوانه بسیار بزرگی برای حمایت از مساله فلسطین باشد.
«عامر الشوبکی» کارشناس مسائل اقتصاد و نفتی هم به تارنمای الخلیج آنلاین امارات گفت: این بار، سلاح تحریم اقتصادی علیه رژیم صهیونیستی باید از سوی دولت ها و مردم به کار گرفته شود زیرا حجم واردات کالا از رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی به بیش از ۵ میلیارد دلار می رسد و در این فهرست امارات سهم عمده ای را دارد.
همچنین برپایه آمارها، در سال ۲۰۲۲ میلادی صادرات نظامی رژیم اسرائیل به کشورهای عربی به ۱۲.۵ میلیارد رسید و با توجه به این آمارها، تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی نیز می تواند سلاح کارآمدی علیه آن باشد.
«محجوب الزویری» مدیر مرکز پژوهش های «الخلیج» در دانشگاه قطر هم معتقد است اقدام برای تحریم، موضوع بسیار مهمی است. تحریم یک عکس العمل جمعی مسالمت آمیز است. البته جوامع عربی و اسلامی باید این موضوع را درک کنند که نباید تحریم ها علیه اسرائیل مقطعی باشد بلکه باید این تحریم ها برای دوره ای طولانی ادامه داشته باشد. تحریم از نظر سیاسی و اقتصادی به شدت آزاد دهنده است و باید به عنوان یک ابزار کارآمد ادامه داشته باشد. این موضوع باید به یک اصل کلی و فرهنگ اجتماعی تبدیل شود.
پایان/
نظر شما