به گزارش تحریریه، خبرگزاری «رویترز» با بررسی دادههای ردیابهای کشتی و اظهارات بازرگانان مدعی شد، چین توانسته است امسال میلیاردها دلار از طریق واردات بیسابقه نفت خام با تخفیف از کشورهای تحت تحریمهای غرب صرفهجویی کند.
به گفته این رسانه، خرید پکن از روسیه، ایران و ونزوئلا احتمالاً به این کشور کمک کرده است تا حدود ۱۰ میلیارد دلار صرفه جویی کند زیرا قیمت ها در بازار رسمی بین المللی نفت خام از ژوئیه به دلیل کاهش عرضه تولیدکنندگان، افزایش یافته است.
رویترز خاطرنشان کرد: یک پیامد ناخواسته تحریمهای اعمال شده توسط ایالات متحده و سایر کشورها علیه روسیه، ایران و ونزوئلا، کاهش هزینههای واردات نفت برای پالایشگاههای بزرگ در چین بوده است. انتقادهای بسیاری نسبت به برقراری چنین مجازاتهای یک جانبه ای وجود دارد.
این رسانه با استناد به دادههای ردیابی کشتیهای Kpler و Vortexa عنوان داشت که چین بین ژانویه تا سپتامبر حجم بیسابقه ۲.۷۶۵ میلیون بشکه در روز را از سه صادرکننده عمده نفت که تحت تحریم قرار دارند، وارد کرده است.
در صورتی که واردکنندگان انرژی در چین مجبور بودند گریدهای نفتی مشابه را از تولیدکنندگان غیرتحریمی خریداری کنند، باید نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار بیشتر پرداخت می کردند. به گفته «کانگ وو» رئیس تحقیقات جهانی تقاضا در S&P، در حالی که این پسانداز پولی تنها کسری از کل صورتحساب واردات نفت چین به شمار می رود اما همین مقدار کاهش هزینه نیز برای پالایشگاههای مستقل چین دارای اهمیت است زیرا خریداران فرصتطلب فعالانه به دنبال معامله های پرسودتر هستند.
طبق این گزارش، دریافت نفت خام از مسکو، تهران و کاراکاس، خرید نفت چین از کشورهای دیگر در خاورمیانه، غرب آفریقا و آمریکای جنوبی را کاهش داده است. در همین راستا یک چهارم واردات پکن در ۹ ماهه سال جاری از این سه کشور تشکیل شده است. این درحالی است که میزان خرید چین از این سه کشور در سال ۲۰۲۰ سهمی ۱۲ درصدی داشت و اکنون بیش از دو برابر افزایش داشته است.
علیرغم قیمت های بالاتر نفت و کاهش تخفیف نفت خام روسیه نسبت به معیارهای جهانی، مسکو همچنان بزرگترین تامین کننده نفت برای چین بوده است. درچنین شرایطی پکن از عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان فاصله می گیرد.
بر اساس داده های گمرک چین، تحویل نفت خام روسیه به این کشور در هشت ماهه اول سال ۲۵ درصد افزایش یافت و به ۷۱.۲ میلیون تن رسید. دلیل اصلی این است که تحریم های غرب باعث شدند تا مسکو جریان های صادراتی خود را از اتحادیه اروپا به چین و هند هدایت کند.
پایان/
نظر شما