رسانه شرافتمند سپاه جلوی سیاست های تبهکارانه خودرویی دولت رئیسی ایستاد!

رسانه شرافتمند سپاه در یک حرکت جسورانه جلوی سیاست های تبهکارانه خودرویی دولت رئیسی ایستاد! که روزگار سیاهی را برای مردم رقم زده است.

به گزارش تحریریه، رسانه شرافتمند سپاه یعنی سایت مشرق؛ در یک حرکت جسورانه جلوی سیاست های تبهکارانه خودرویی دولت سید ابراهیم رئیسی ایستاد! که روزگار سیاهی را برای مردم، صنعت و بازار خودرو ایران رقم زده است.

این رسانه پس از کنابه به ورود سازمان بازرسی کل کشور با دستور محسنی اژه ای به مساله خودرو، نوشت:

  1. یکی از وجوه این مسئله که کاملا قابل رویت است و خوانش آن ضرورت دارد؛ اتفاقاتی است که در ماجرای "واردات خودروهای خارجی کار کرده" روی داد... طرحی با حمایت مجلس یازدهم که بر مبنای آن قرار بود خودروهای خارجی دست دوم اما با کیفیت به کشور وارد شوند تا در این فرایند، خودروسازان داخلی در یک بازار رقابتی قرار بگیرند و هم محصولات باکیفیت‌تری تولید کنند و هم اینکه قیمت تولیداتشان را در رقابت با خودروهای خارجی ارزان‌تر کنند. رسانه‌ها در آن روزها خبرهای خوبی به مردم می‌دادند. از اینکه می‌شود با 300 تا 500 میلیون تومان یک خودروی خارجی خوب خرید. رسانه‌ها حتی علنا در تیترهای خود می‌نوشتند: با 500 میلیون تومان سوار خودروی خارجی شوید. مثلا دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره طرح مجلس گفته بود: آنچه الان در کمیسیون صنایع و معدن مجلس درباره واردات خودرو به تصویب رسیده بسیار مطلوب است و نتیجه آن افت 50 تا 80 درصدی قیمت در بازار خودروهای خارجی است.
  2. اما در عمل چیز دیگری رخ داد... این طرح خوب با تمام آرزوهای خوب‌تری که در پیرامونش وجود داشت اما با تعرفه‌های بالای گمرکی از جانب دولت مواجه شد.
  3. در گیر و دار همین چالش‌ها بود که یک نماینده مجلس نطق مهمی را ایراد کرد و این نطق با پیوست تأییدآمیز قالیباف بعنوان رئیس مجلس نیز همراه شد. جلال رشیدی‌کوچی، در خردادماه امسال گفته بود:‌ ما به دنبال این هستیم تا با شکستن انحصار در بازار خودرو و کاهش قیمت‌ها مردم بتوانند خودروهای مناسب سوار شوند اما اکنون آیین‌نامه‌ای که برای واردات خودرو نوشته شده تعرفه‌ها را به شکل تصاعدی افزایش داده است. برای خودروهایی با موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی تعرفه از ۷۱ به ۹۱، خودروهایی با موتور ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی از ۹۱ به ۱۳۱، خودروهایی با موتور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی سی از ۹۶ به ۱۶۱ و برای خودروهای بالای ۳۰۰۰ سی سی به ۱۷۱ درصد افزایش یافته است.
  4. او تصریح می‌کرد: "دولت اگر می‌خواهد قیمت خودرو ارزان نشود به طور رسمی اعلام کند. علاوه بر این رقم قرار است چهار درصد عوارض گمرکی گرفته شود." نطق مهمی که البته قالیباف هم در پیوست آن گفته بود: ان شاءالله دولت عادلانه به بحث تعرفه خودروهای وارداتی توجه خواهد کرد.
  5. قرار است نخستین گام واردات خودروهای خارجی و واگذاری آنها به اولین ثبت نام کنندگان در اسفندماه امسال بزودی اجرا شود. اما نه با قیمت‌های رؤیایی 300 میلیون و 500 میلیونی که قبلا گفته می‌شد! صحبت از ارقام بسیار بالاتر و حتی 1 میلیارد و 2 میلیارد است. اگرچه اعداد رسمی هنوز اعلام نشده‌اند. سایت‌های معتبری که در زمینه قیمت خودرو فعال هستند نیز از همین ارقام بالا برای خودروهای وارداتی خبر می‌دهند و این یعنی خواسته مجلس برای مردم عملی نشد.
  6. البته این پایان تراژدی نیست! رسانه رسمی دولت به تازگی خبر داده است که خودروسازان داخلی عزم گرانی خودرو دارند و البته این عزم آنها نیز مغایر سیاست‌های دولت و وزارت صمت است! پس از انتشار این خبر، برخی کارشناسان و صاحب‌نظران در تحلیل آن گفته‌اند که خودروسازها پس از راحت شدن خیالشان از بابت اینکه خودروهای خارجی وارداتی نخواهند توانست رقابت خاصی در بازار ایران ایجاد کنند؛ پروژه گران‌سازی جدید را در دستور کار خود گذاشته‌اند.
  7. همچنین مردم نمی‌دانند خودروسازان داخلی چطور می‌توانند اموری بر خلاف خواسته دولت و وزارت صمت را به پیش ببرند؟!»

مشرق تاکید دارد که این سیاست ها به طور مشخص توسط دولت در حال مهندسی شدن است تا چنانچه رشیدی کوچی گفت: خودرو ارزان نشود!

چرا دولت در گرانی خودرو ذی نفع است؟ دولت به عنوان نهاد دولت در گرانی خودرو ذی نفع نیست، اما شرکت های خصوصی ای هستند که در این گرانی ذی نفع هستند و دولت رئیسی برای حفاظت از آنها اقدام به جریمه شرکت هایی کرده است که به ارزان فروشی و قیمت های پایین معروف هستند!

بازی های متعدد دولت در 3 سال گذشته با روان مردم و به گروگان گرفتن بازار خودرو که با ایجاد دست اندازهای متعدد به پیش رفته باعث ناامیدی طیف های مختلف اصولگرایی شده است زیرا آنها به روشنی می بینند که سیاست های تبهکارانه خودرویی دولت رئیسی به پای آنها نوشته می شود، اما منافع اقتصادی فراوان برای ذینفعان رانتی دارد که به اسم تولید داخل در حال مونتاژ بنجل های چینی بوده و حدود 8 میلیارد دلار ارزبری هم بر اقتصاد کشور به اسم صرف جویی ارزی تحمیل کرده اند.

پایان/

۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 27725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 6 =