هراس آمریکا از توان ترکیبی ایران

«بنیاد دفاع از دموکراسی ها» در تحلیل رزمایش نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نوشت، قدرت فزاینده پهپادی، هوایی و موشکی کشورمان وقتی با یکدیگر ادغام شود، چالشی جدی را برای ایالات متحده ایجاد می کند.

به گزارش تحریریه، ایرنا به نقل از این اتاق فکر آمریکایی نوشت نیروی هوایی ایران رزمایش سالانه خود را در ۲۳ جولای (اول مرداد) درست یک هفته پس از آن که ایالات متحده اعلام کرد در پاسخ به اقدامات ایران در زمینه کشتیرانی بین‌المللی در این منطقه، تجهیزات بیشتری را در اطراف تنگه هرمز مستقر می‌کند، آغاز کرد.

دفاع از دموکراسی ها (FDD) افزود: این رزمایش که با عنوان «فداییان ولایت ۱۱» (یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت) برگزار می شود با مشارکت ۱۱ پایگاه هوایی در سراسر کشور از جمله بندرعباس که در دهانه تنگه هرمز قرار دارد، برگزار شده است.

در این تمرین نظامی انواع پرنده های هوایی شامل ۹۰ هواپیما از جمله جت های جنگنده، بمب افکن و هواپیماهای بدون سرنشین مشارکت دارند. به گزارش رسانه های ایران، جنگنده بمب افکن های Su-۲۴ و F-۴ فانتوم در یک عملیات شبانه با موفقیت هدف زمینی خود را منهدم کردند. علاوه بر این نیروی هوایی ایران از هواپیماهای بدون سرنشین (UAV) با هدف شناسایی، تمرین جنگ الکترونیک و انهدام اهداف بهره برده است.

هراس آمریکا از توان ترکیبی ایران

«بردلی بومن» مدیر ارشد مرکز قدرت نظامی و سیاسی بنیاد دفاع از دموکراسی ها در تحلیل این رزمایش تصریح کرد اگرچه هواپیماهای سوخو ۲۴ و اف ۴ ایران از جمله پیشرفته‌ترین جنگده های جهان نیستند، اما هواپیماهای بدون سرنشین، موشک‌های زمین به هوا و زرادخانه موشک‌های بالستیک قدرتمند جمهوری اسلامی، چالشی واقعی برای آمریکا هستند. توانایی های فوق وقتی برجسته تر می شوند که این سامانه‌های مختلف با یکدیگر ادغام شوند.

«مارک مونتگومری» دیگر تحلیلگر و مدیر ارشد این بنیاد در حوزه نوآوری سایبری و فناوری ها نیز تاکید دارد رزمایش‌های ایران همیشه تکرار می شوند. این موضوع عنصری کلیدی در تلاش ‌های ایران برای افزایش فشار بر اسرائیل، آمریکا و شرکای آن ها در خاورمیانه است. همین اقدامات به نوعی بهانه را برای تحرکات نیروهای ایالات متحده، مانند افزایش استقرار هواپیماها و کشتی ها در منطقه ایجاد کرده است.

وی معتقد است بر همین اساس اقدامات واشنگتن پیام آشکاری را به متحدان و شرکای کاخ سفید ارسال می کند مبنی بر اینکه ایالات متحده در زمینه حمایت از آن ها در منطقه متعهد باقی مانده است.

براساس گزارش این اتاق فکر آمریکایی، ایالات متحده از چندی قبل برای تقویت نیروی خود در منطقه خلیج فارس تصمیم گرفته بود. «جان کربی» سخنگوی کاخ سفید چند ماه قبل از تقویت موضع دفاعی آمریکا در منطقه در واکنش به اقدامات ایران در خلیج فارس خبر داده بود. در همین راستا هفته گذشته نیز پنتاگون اعلام کرد ناوشکن یو اس اس توماس هادنر و تعدادی جنگنده اف ۱۶ و اف ۳۵ را به همراه واحد آبی خاکی BATAAN/ واحد دریایی (ARG/MEU) را به منطقه فرستاده است.

پایان/

۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 26685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =