تهران - تحریریه - کتاب سراب (نبرد نرم در بستر دموکراسی) نوشته بابک اسماعیلی به دلیل نایاب شدن به زودی برای بار پنجم توسط انتشارات درک نو تجدید چاپ خواهد شد.
کتاب سراب (نبرد نرم در بستر دموکراسی) عنوان کتابی است که با موضوع فتنه پس از انتخابات، توسط بابک اسماعیلی در اسفند 1388به رشته تحریر در آمده است و با چهار بار تجدید چاپ و فروش 20 هزار نسخه ای طی یکسال به پرفروش ترین کتاب سیاسی سال 1389 تبدیل شد.
این کتاب، اطلاعات جامعی از چگونگی و چرایی شکلگیری و گسترش روشهای مبتنی بر «براندازی نرم» و تاریخچهی وقوع اقداماتی از این دست در کشورهای مختلف در قرن 21 ارائه میدهد.
«بابک اسماعیلی» در این کتاب، انقلابهای مخملین یا رنگی را گونهای فراگیر از پروژهی براندازی نرم معرفی کرده است که ویژگیهای متفاوتی نسبت به انقلابهای پیشین دارد. به عقیدهی وی در انقلابهای رنگی هزارهی جدید، پارامترهای انقلابهای کلاسیک تغییر محتوا دادهاند و بر اساس تجربهی میدانی در بسیاری از کشورهای هدف، پروژههای تکعاملی محسوب میشوند که صرف خواست بیگانگان تحقق آن را محتمل میکند.
در فصل نخست این کتاب، ضمن بررسی تعریف، پیشینه و ویژگیهای انقلاب مخملی به عنوان تئوری جدید مبتنی بر براندازی نرم توسط قدرتهای سلطهجو در قرن بیست و یکم، با معرفی «جین شارپ» به عنوان یکی از پدرخواندههای انقلابهای مخملی، مراحل پنجگانهی شکلگیری یک انقلاب مخملی تشریح شده است.
نویسنده در فصل دوم کتاب، سیمایی روشن از وقوع انقلابهای رنگین در شش کشور پرتغال، صربستان، گرجستان، اوکراین، قرقیزستان و میانمار ارائه کرده و اطلاعات نسبتاً جامعی از انقلابهای میخک(صورتی)، پنجم اکتبر، گل رز، نارنجی، گل لاله و انقلاب زعفرانی برمه را به خواننده ارائه میدهد. در فصل سوم نیز پس از ذکر پیشینهی طراحی نبرد نرم در ایران، مراحل 7 گانهی جریان برانداز موسوم به جنبش سبز بررسی شده است.
فصل چهارم این کتاب، پروژهی آژاکس II را رمز گشایی میکند و نقش سواره نظامها و پیادهنظامهای داخلی و خارجی جریان برانداز در حوادث پس از انتخابات سال 1388 مورد واکاوی قرار میدهد.
در فصل پنجم کتاب، نویسنده با نشان دادن نیمهپنهان جریان فتنه پس از انتخابات 22 خرداد 1388 و ارائهی مستنداتی جامع، پیروی گام به گام جریان فتنه از تعالیم 198گانهی «جین شارپ» را به مرور مینشیند و با مقایسهی جریان برانداز در جمهوری اسلامی ایران با آنچه پیشتر در گرجستان، اوکراین و قرقیزستان به وقوع پیوسته بود، از شباهتهای ناگریز کودتاهای رنگین پرده بر میدارد.
در فصل ششم این کتاب، نگارنده به چهار موسسهی برانداز آمریکایی «سوروس»، «انستیتو بروکینگز»، «موسسهی آلبرت انیشتین» و «بنیاد اعانهی ملی برای دموکراسی» اشاره میکند و با ارائهی تحلیلی جامع از فعالیتهای این موسسات، از نقش پنهان و آشکار آنان در تغذیهی ایدئولوژیک و تجهیز فکری جریان کودتای مخملین در ایران پرده بر میدارد.
در فصل هفتم نیز نقش کارگزاران رسانهای کودتای مخملی در ایران و به ویژه نقش رسانههایی نظیر بی.بی.سی فارسی، صدای آمریکا(VOA) ، العربیه، الجزیره، رادیو فردا، فیسبوک، توئیتر و بخش فارسی وبسایت وزارت امور خارجه اسرائیل مورد بررسی قرار میگیرد و طرح CIA در ایجاد یک کودتای سایبری سبز در جمهوری اسلامی ایران رمزگشایی میشود.
این پژوهشگر سابق دفتر پژوهش های موسسه کیهان در بخش پایانی کتاب خود، علل ناکامی کودتای نرم آمریکا و متحدان غربی این کشور در ایران را مورد بررسی قرار داده و ولایت مطلقهی فقیه را راز بزرگ، بیبدیل و معناداری دانسته که سبب شده تا جمهوری اسلامی ایران در سایهی هدایت آن، با کمترین هزینهی ممکن، سبکبال از فراز کوه فتنه عبور کند.
«بابک اسماعیلی» در مقدمه کتاب، نخبگان دو جریان سیاسی را نیز مخاطب قرار میدهد و با لحنی انتقادآمیز مینویسد: «برخی نخبگان سیاسی دو جناح در حوادث پس از انتخابات ایران، خواسته یا ناخواسته به یاری کودتاچیان مخملین شتافتند. در انتخابات اخیر، هر دو طرف اخلاق را رعایت نکردند و زبان دشمن را برای گستاخی باز کردند. این موضوع تا بدان اندازه مهم و قابل تامل است که اگر هوشیاری و درایت رهبری در حوادث اخیر، مانع از اقدام بابرنامه و هدفمند بیگانگان و وابستگان داخلی آنان نمیشد، چه بسا بزرگترین، مردمیترین و آخرین انقلاب قرن بیستم دچار انحرافی نابخشودنی و تاثیرگذار میشد.»
چاپ چهارم این کتاب در 205 صفحه، با قیمت ٣٢ هزار ریال و در شمارگان 5000 نسخه توسط انتشارات درک نو منتشر و با استقبال شدید علاقه مندان و فروش 20 هزار نسخه ای، هم اکنون نایاب شده است.
با توجه به استقبال علاقه مندان، طی روزهای آینده چاپ پنجم این کتاب آماده شده و در اختیار خوانندگان قرار خواهد گرفت.
پایان خبر/
نظر شما