به گزارش تحریریه، "حمیدرضا پیرپیران" در کنفرانس بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی با تاکید بر لزوم بازنگری جدی در مدل مصرف انرژی کشور، بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و همفکری مراکز دانشگاهی در این خصوص را خواستار شد.
وی متوسط مصرف برق صنایع از انرژی تولیدی کشور را حدود 34 درصد و در کشورهای توسعه یافته بالای 50 درصد ذکر کرد و از بالا بودن شدت مصرف انرژی در بخشهای صنعتی و کشاورزی کشور خبر داد.
پیرپیران با اشاره به رعایت الگوی مصرف برق از سوی 77 درصد مشترکان، مصرف برق برخی از مشترکان خانگی را 3 تا 4 برابر الگو عنوان کرد که به لحاظ تعداد یک درصد مشترکان را تشکیل میدهند.
وی مدیریت سمت تقاضا را مستلزم ایجاد نگاه دوطرفه بین مصرف کننده و صنعت برق در حوزه مدیریت مصرف دانست که صرفه جویی انرژی و بهینه سازی مصرف برق را شامل میشود و راهکارهایی چون ارایه مشوقهای اقتصادی و قانونگذاری برای تعیین حداقل بازده لوازم برقی برای آن مطرح است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر ایجاد درک صحیح و اثربخش از پیامها و سیاستهای صنعت برق که به ایجاد بینش رفتاری در مشترکان بیانجامد را موضوعی الزامی عنوان کرد که با استفاده از ظرفیت شرکتهای خدمات انرژی و بر پایه اقتصاد انرژی و کاهش هزینه برق مشترکان قابل انجام است و نصب کنتورهای هوشمند، طرح ملی برق سبز و نرم افزار کاربردی "برق من" برای ایجاد این زبان مشترک است.
وی کربن صفر، استفاده از انرژیهای پاک و تمرکز زدایی در تولید و کنترل را از مباحث مطرح در حوزه انرژی دنیا عنوان کرد و با اشاره به حجم 2،4 تریلیون دلار بازار "لبه شبکه" طی 10 سال آینده ،این تکنولوژی را مبتنی بر پایش مستمر مصرف انرژی و تحلیل و تبادل اطلاعات عنوان کرد که از پیشرانهای اصلی تغییر در صنعت توزیع برق محسوب میشود.
پیرپیران از امکان بازخورد بلادرنگ و شروع آن با نصب کنتورهای هوشمند در بخش کشاورزی خبر داد که با تبادل دو طرفه اطلاعات همراه است و ارتباط صنعت برق و دانشگاه در چنین حوزههایی میتواند دستاوردهای ارزشمندی در حوزه مصرف بهینه انرژی به همراه داشته باشد.
بهنقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، بر اساس این گزارش، پنجمین کنفرانس بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی با ارایه بیش از 30 مقاله ملی و بین المللی و برپایی نمایشگاه جانبی و کارگاههای آموزشی، طی دو روز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
پایان/
نظر شما