به گزارش تحریریه، طبق ادعاهای وزارت جهاد کشاورزی! بانک مرکزی سیاست درستی در پیش گرفته است تا برای واردات نهاده های دامی ارز نیمایی و رانتی جدید اختصاص ندهد. اگر این ادعا صحت داشته باشد گامی دقیق و درست به سمت سیاست ارزی تک نرخی سازی برداشته شده است که در نهایت باعث ایجاد آرامش در بازار داخل از سال 1397 تاکنون؛ دوره چندنرخی شدن دلار؛ می شود و به هرج و مرج در بازارها پایان می دهد.
شاهپور علاییمقدم معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت:
- وزارت جهاد کشاورزی اکنون به هر واردکننده که بخواهد نهاده دامی وارد کند با درخواست آنها موافقت میکند اما ارز مورد نیاز را بانک مرکزی باید اختصاص دهد.
- سیاستگذاری و تعیین صرف و صلاح کشور برای اختصاص ارز را بانک مرکزی میداند و ما (به عنوان جهاد کشاورزی) نیاز به تامین ارز برای واردات نهادهها داریم.
- گفته میشود نرخ ارز نهادههای دامی 28 هزار تومان است اما با این وجود برای واردات اختصاص داده نشده است و به مجورهای صادر شده توسط جهاد کشاورزی برای واردات نهادهها ارز اختصاص نیافته است.
وزارت جهاد کشاورزی با ساداتی نژاد و مدیران کنونی یکی از بدترین دوران های خود را سپری می کند. به طوری که نه به تجارب گذشته کار دارد و نه به دنبال اصلاح وضع موجود است، و فقط می خواهد با بهانه تامین کالاهای اساسی به ادامه جریان رانتی ارزی کنونی کمک نماید.
وزارت جهانی کشاورزی در سال گذشته سامانه هایی برای فروش مرغ و سیب زمینی ایجاد کرد و باعث ضربه حیثیتی به دولتی شد که با شعار مردمی بودن و جهادی کار کردن بر سر کار آمده بود و حالا به خرده فروشی مشغول شده است.
در شرایطی که قیمت کالاهای وارداتی با قیمت دلار بازار تعیین می شود، و سیاست بانک مرکزی بر حذف بازارهای رانتی مانند ارز ترجیحی و بازار نیما قرار گرفته است، شاهد اعمال فشار وزارت کشاورزی بر بانک مرکزی برای دور ریختن منابع ارزی کشور به اسم نهاده های دامی و کالاهای ساختگی اساسی هستیم.
ضروری است تا بانک مرکزی در برابر این سیاست تخریبی مقاومت کرده و واردکنندگان را به سمت بازار متشکل ارزی سوق دهد و ارز را تا پایان سال جاری تک نرخی سازد.
پایان/
نظر شما