به گزارش تحریریه، علیرضا زاکانی در حاشیه انعقاد تفاهم نامه مشترک بین شهرداری تهران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تهران ۷۰ هزار هکتار مساحت دارد، اظهار کرد: ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار و از این میزان چهار هزار و ۵۶۰ هکتار بافت فرسوده است که هم از ناپایداری برخوردار است، هم ریزدانه و نفوذناپذیر است.
شهردار تهران با بیان اینکه با توجه به شرایط مخاطرات طبیعی پیرامون شهر تهران از جمله سیل و زلزله، ضرورت نوسازی و ایمنی بخشی به این بافت ها بسیار مورد اهمیت است، تصریح کرد: دیگر مسئله ما تأمین مسکن است؛ امروز در تهران با بعد خانوار ۲.۹ درصد تعداد یک میلیون واحد مسکن کم داریم و بالطبع بهترین فضا برای ساخت و ساز تبدیل بافت فرسوده به واحدهای ایمن و دارای زمینه آسایش و آرامش برای مردم است.
وی افزود: با توجه به این موضوع، قرارگاه مسکن در سال گذشته تشکیل شد و تا امروز نزدیک به ۴۰۰ هزار واحد مسکن تفاهم کردیم، اما تفاهم نامه امروز متفاوت تر از تفاهمات گذشته است؛ به طوریکه بخشی از آن به عنوان گام اول ساخت پنج هزار واحد است، اما مهمترین بخش ماجرا، ایجاد بستر شکل گیری تعاونی ها در محلات برای نوسازی و حفظ شاکله محله و ایجاد امکانی است که در قاعده هرم اجتماعی فعالیت گسترده ای رقم بخورد که محصول آن به بالا رفتن ضریب اشتغال، فعال شدن چرخه اقتصاد در کشور و تأمین نیازهای مردم خواهد انجامید.
زاکانی همچنین خاطرنشان کرد: تشکیل تعاونی ها به اقتضای نیاز مردم برای ما فراتر از ساخت مسکن است که پیامی بسیار خوب و امیدوارکننده به متن جامعه منعکس خواهد کرد.
وی با بیان اینکه وقتی این تفاهم نامه منعقد می شود کارگروه مشترک بین وزارت خانه و مدیریت شهری شکل می گیرد، یادآور شد: چارچوب های بهره گیری از این ظرفیت در کارگروه مشخص می شود و به اقتضای شرایط، به طور فعال موضوع دنبال می شود که زیرساخت شکل بگیرد و در ماه های آینده بتوانیم ناظر بر عدد و رقم سخن بگوییم.
شهردار تهران با اعلام اینکه هسته مرکزی شهر بیشترین بافت فرسوده را به خود اختصاص می دهد، گفت: مناطق ۹،۱۰،۱۱،۱۲،۱۳،۱۵ و ۱۶ از جمله مناطق دارای بافت فرسوده هستند و منطقه ۴ و ۲۰ نیز بافت فرسوده دارند، اما محدودیتی برای تأسیس نداریم، چون ممکن است بخشی از موجودیت بافت فرسوده با گستره تهران وجود داشته باشد و شکل گیری تعاونی ها این امکان را می دهد که در بخش های مختلف از جمله ده ونک، فرحزاد و اسلام آباد که پراکنده و نقاط آسیب پذیر است، نوسازی گسترده شکل بگیرد.
وی با اشاره به برنامه شهرداری برای کمک به توسعه مشاغل خانگی اظهار کرد: ما در بخش آموزش و رونق کار و همچنین در موضع پشتیبانی برای این مقصود چه ناظر به تشکیل بن پایه ها و مسائل کمک حال و چه ناظر بر ایجاد زمینه نمایشگاهی و عرضه محصولات باشد، اقدامات جدی را دنبال می کنیم.
به نقل از پایگاه خبری شهر، زاکانی تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم در تفاهم با وزارت تعاون این امر را توسعه دهیم، گره ای از گره های مختلف را باز و به تولید همه گیر و مؤثر کمک کنیم تا مقدمه ای برای صادرات محصولاتی که دست رنج فعالان عرضه مشاغل خانگی است، ایجاد شود.
پایان/
نظر شما