به گزارش تحریریه، شبکه خبری «الجزیره» قطر در گزارش خود درباره تاثیر جنگ اوکراین بر روی درآمد خانواده های مصری نوشت، از فوریه گذشته جنگی میان روسیه و اوکراین آغاز شده که به شدت بر جیب شهروندان مصری تاثیر گذاشته است. برپایه پژوهشی که از سوی مرکز آمار مصر انجام گرفته درآمد خانواده های مصری به دلیل بحران اوکراین حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است. همچنین مصرف مواد غذایی در حدود ۷۴ درصد از خانواده ها کمتر شده است و حدود ۹۰ درصد از خانواده ها مصرف پروتئین خود را کاهش داده اند.
پروهشی با عنوان «تأثیر بحران اوکراین بر خانوادههای مصری» نشان می دهد که ۳۶.۹ درصد از خانوادهها از درآمد ناکافی رنج می برند و ۹۵ درصد از این خانوادهها برای تامین نیازهای خود به وام گرفتن روی آورده اند. ۹۴.۱ درصد از خانواده ها معتقدند که بحران اوکراین به طور کلی آنها را تحت تاثیر قرار داده و افزایش قیمت کالاها از جمله مهمترین موارد تاثیر گذار است.
به نوشته الجزیره، «مصطفی مدبولی» نخست وزیر مصر در می گذشته گفت هزینه مستقیم جنگ اوکراین بر روی بودجه مصر ۱۳۰ میلیارد پوند و هزینه غیر مستقیم آن ۳۳۵ میلیارد پوند در سال بوده است.
این در شرایطی است که «مصطفی شاهین» استاد دانشگاه اوکلند آمریکا در پژوهشی که از سوی مرکز آمار مصر درباره صحت تاثیر جنگ اوکراین بر روی در آمد خانواده های مصری انجام گرفته تردید وارد کرد. او در این زمینه به شبکه خبری الجزیره گفت نظام مصر تلاش می کند جنگ اوکراین را به عنوان عامل گرانی قیمت کالاها معرفی کند. نظام مردم را متقاعد می سازد که دلیل گرانی کالاها مسائل خارجی است. این در حالی است که مشکل را باید در داخل جست و جو کرد.
وی افزود تصمیم های دولت سبب کاهش در آمد مردم مصر و بیکاری آنان شده است. افزایش قیمت برخی کالاهای مشخص نظیر گندم منطقی است زیرا مصر به عنوان بزرگترین وارد کننده گندم در جهان بیشترین گندم مورد نیاز خود را از روسیه و اوکراین وارد می کند که در حال جنگ هستند، اما کاهش درآمد شهروندان مصری به دلیل جنگ اوکراین غیر منطقی است.
به نوشته الجزیره «مصطفی خدری» رئیس مرکز مطالعات رسانهها و افکار عمومی مصر گفت مرکز آمار مصر خود را در توجیه فروپاشی اقتصاد کشور وارد می کند. بحران اقتصادی که شهروندان مصر از آن رنج می برند دلیلش سیاست های اشتباه نظام است. پژوهشگران مرکز آمار مصر از جنگ روسیه و اوکراین به عنوان بهانه ای برای کم کاری های نظام استفاده کرده اند. در حالی که اگر نظام مصر به طور درست از بحران اوکراین استفاده می کرد این بحران می توانست پیامدهای مثبتی برای اقتصاد مصر به دنبال داشته باشد.
داده های دستگاه آمار مصر نشان می دهد تورم سالانه در شهرها در اکتبر گذشته بیش از حد انتظار افزایش یافت و به رقم ۱۶.۲ درصد رسید که بالاترین سطح تورم را طی ۴ سال گذشته نشان می دهد. این افزایش تورم به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی و هزینه های آموزش و خدمات رفاهی و فرهنگی است.
پایان/
نظر شما