صدای قالیباف از سیاست های مرموز تیم اقتصادی دولت درآمد

سیاست های مرموز و پرابهام تیم اقتصادی دولت باعث شد تا محمدباقر قالیباف در نامه ای رسمی به برنامه های دولت سیزدهم در حوزه خودرو اعتراض کند.

به گزارش تحریریه، سیاست های مرموز و پرابهام تیم اقتصادی دولت باعث شد تا محمدباقر قالیباف در نامه ای رسمی به برنامه های دولت سیزدهم در حوزه واردات خودرو که به دنبال انجام نشدن واردات است، اعتراض کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایرادات سه‌گانه مصوبه دولت درخصوص واردات خودرو را به رئیس‌جمهور ابلاغ کرد تا با رفع ایراد نهایی شود، اما آیا تیم اقتصادی دولت به فرماندهی محمد مخبر به اصلاحات قانونی مدنظر مجلس شورای اسلامی تن خواهد داد؟

پیش بینی می شود که تیم اقتصادی دولت این فرصت را غنیمت دانسته! و اصلاحات مدنظر مجلس را مشمول گذشت زمان کند تا امسال هم بدون واردات خودرو سپری شود که نتیجه آن ادامه رالی سنگین قیمتی در بازار خودرو است. دلیل اینکه تیم اقتصادی دولت در بازار خودرو تمام سیاست هایی که به افزایش شدید قیمت ها منتهی می شود را به طور فشرده به اجرا گذاشته است مشخص نیست، اما با هر منطقی که چنین سیاستی اتخاذ شده باشد، نتیجه آن ضربه حیثیتی شدید به دولت رئیسی است که مردم گمان می کردند در همان ماههای اول با آزادسازی واردات و حذف قیمتگذاری باعث ایجاد تعادل در بازار خودرو خواهد شد.

متن نامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس‌جمهور به‌شرح زیر است،

بازگشت به رونوشت تصویب‌نامه هیئت محترم وزیران به‌شماره 95240/ت 59860 هـ مورخ 1401/6/3 موضوع: «تعیین سازوکار واردات خودرو» متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی «هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و مستنداً به صدر ماده واحده و تبصره (4) الحاقی به «قانون نحوه اجرای اصول هشتاد و پنجم (85) و یکصد و سی و هشتم (138) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده (10) آیین‌نامه اجرایی آن، مراتب متضمن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر قانونی و اعلام نتیجه به اینجانب ابلاغ می‌گردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در قانون،‌ آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغی‌الاثر خواهد بود.

1 ـ بر اساس ماده 14 قانون امور گمرکی ـ مصوب 1390 ـ که مقرر می‌دارد: ارزش گمرکی کالای ورودی در همه موارد عبارت است از ارزش بهای خرید کالا در مبدأ به‌اضافه هزینه بیمه و حمل‌ونقل (سیف) به‌اضافه سایر هزینه‌هایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می‌گیرد، بنابراین تبصره 2 بند یک مصوبه از این حیث که ارزش گمرکی خودرو را منحصر به هزینه‌های حمل‌ونقل (سیف) دانسته، مغایر قانون است.

2 ـ مطابق بند د ماده 1 قانون امور گمرکی ـ مصوب 1390 ـ سود بازرگانی واردات کالاها بایستی توسط هیئت وزیران تعیین شود، لذا بند 2 مصوبه چون اختیار تعیین سود بازرگانی را به کارگروه موضوع همین بند واگذار کرده است از حیث تغییر مرجع تعیین، مغایر قانون است.

3 ـ الف ـ ماده 4 قانون ساماندهی صنعت خودرو ـ مصوب 1401 ـ اشعار می‌دارد: «واردات خودرو برابر آیین‌نامه‌ای که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت شرایط ... پیشنهاد می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد مجاز است...»،
بنابراین، بند 8 مصوبه که تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی این تصویب‌نامه را به‌جای کمیسیون‌های متشکل از چند وزیر، صرفاً به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول نموده از حیث تغییر مرجع تعیین، مغایر قانون است.

ب ـ نظر به تبصره 2 ماده 7 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب 1392 ـ که مقرر می‌دارد: «دولت حدود و مقررات استفاده از ارز را تعیین می‌کند» بنابراین بند 8 مصوبه ناظر به تفویض این امر به وزارت صنعت، معدن و تجارت از حیث تغییر مرجع تعیین، مغایر قانون است.»

گمرک جمهوری اسلامی ایران ,

پایان/

۱۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
کد خبر: 22129

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =