3 دلیل تداوم کاهش قیمت روغن در بازار

روند کاهش قیمت روغن خوراکی در حالی در بازار همچنان ادامه دارد که برخی افت قیمت‌های جهانی را دلیل آن عنوان می‌کنند اما حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و صفر شدن قاچاق روغن به خارج از کشور نیز در کاهش قیمت تاثیر گذار بوده است.

به گزارش تحریریه، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که اکنون در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خرده‌فروشی‌ها قیمت روغن سرخ کردنی صنعتی با وزن ۱۶ کیلوگرمی با قیمت ۹۰۰ تا ۹۱۸ هزار تومان، روغن سرخ‌کردنی با قیمت ۱۰۵ هزار تومان، روغن پخت و پز با قیمت ۱۰۰ هزار تومان، روغن سرخ کردنی با قیمت ۱۹۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، این در حالی است که پیش از این قیمت روغن ۱۶ کیلوگرمی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، روغن سرخ‌کردنی با قیمت ۱۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان، روغن پخت و پز با قیمت قبلی ۱۱۵ هزار و روغن سرخ کردنی با قیمت ۲۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان بود.

با توجه به شرایط بازار و واردات به موقع روغن و وفور این محصول در بازار اکنون فروشندگان و خرده فروشی‌ها خود روغن را با نرخ‌هایی کمتر از نرخ مصوب به فروش می‌رسانند که یکی از علت کاهش مصرف حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و صفر شدن قاچاق روغن به خارج از کشور است.

طبق آمارها سالانه ۱.۵ میلیون تن روغن خام نیاز است که بر اساس آمار شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران ذخایر روغن خام کشور نیز موجود است، اکنون ظرفیت ذخیره‌سازی روغن خام کشور در بخش خصوصی و دولتی بالغ بر یک میلیون و ۲۵۳ هزار تن است، اخیراً نیز با افزایش ۱۲۵ هزارتنی ظرفیت ذخیره‌سازی، مجموع ظرفیت ذخیره روغن خام کشور به یک میلیون و ۳۷۸ هزار تن خواهد رسید.

به‌تازگی «محمد قربانی» معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت روغن خوراکی در بازار، گفت: در صورت ثبات قیمت‌های جهانی روغن خام، به طور حتم قیمت روغن خوراکی به طور مجدد در بازار کاهش می‌یابد.

وی افزود: اکنون قیمت انواع روغن‌های خوراکی ۱۰ درصد و روغن‌های صنف و صنعت ۱۵ درصد کاهش یافته است و اگر اتفاق جدیدی در بازار جهانی رخ ندهد ما شاهد کاهش مجدد قیمت‌های این محصول در بازار خواهیم بود.

به نقل از ایران آنلاین، معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در اردیبهشت‌ماه سال جاری و در پی اجرای طرح مردمی سازی نظام عادلانه یارانه‌ها، بر اساس اطلاعیه‌ای نرخ‌های جدید روغن خوراکی برای روغن مایع ۸۱۰ گرمی پخت و پز ۶۳ هزار تومان و روغن مایع سرخ‌کردنی ۶۲ هزار تومان تعیین و اعلام شد که با توجه به شرایط جدید بازار و کاهش جهانی قیمت روغن خام در مردادماه قیمت‌های مصوب کاهش یافت.

قربانی تصریح کرد: طبق آمارهای موجود قیمت جهانی هر تن روغن خام پالم در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۷۰۰ دلار بود که در شهریورماه به ۹۰۰ دلار رسید و همچنین قیمت جهانی هر تن روغن سویا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۸۰۰ دلار بود که در شهریورماه به ۹۰۰ دلار شد که حدود ۴۰ درصد کاهش قیمت‌های جهانی روغن را نشان می‌دهد.

پایان/

۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰
کد خبر: 22112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =