به گزارش تحریریه، طبق نظرسنجی که توسط «بانک آمریکا» از مدیران صندوق های سرمایه گذاری انجام شد، حدود ۸۶ درصد از سرمایه گذاران جهانی پیش بینی می کنند که اروپا در سال جاری وارد رکود اقتصادی خواهد شد.
این رقم نشان دهنده افزایش قابل توجه نگرانی ها نسبت به ماه گذشته است، در آن زمان فقط ۵۴ درصد از پاسخ دهندگان پیش بینی مشابهی را انجام دادند.
با این حال، برآورد تیره مدیران دارایی به اروپا محدود نمی شد. ۷۹ درصد از پاسخ دهندگان که حدود ۸۰۰ میلیارد دلار دارایی را تحت مدیریت خود دارند می گویند اقتصاد کل جهان در طول سال ضعیف می شود. نیمی از آنها معتقد بودند که این رنج به اندازهای جدی است که به عنوان رکود طبقهبندی شود.
در میان پاسخ دهندگان اروپایی، ۷۰ درصد گفتند که تخریب در سمت تقاضا - وضعیتی که در آن افزایش سرسام آور قیمت ها باعث می شود افراد و مشاغل از خرج کردن پول خود اجتناب کنند - بر وضعیت مالی چند ماه آینده مسلط خواهد شد.
این گروه استدلال می کنند که این امر تورمی را که در حال حاضر به رکورد ۸.۶ درصد برای سال منتهی به ژوئن رسیده است، کاهش می دهد. این در حالی است که بانک های مرکزی را تشویق می کند تا نرخ های بهره را افزایش دهند.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که نظرات نسبت بانک های مرکزی تغییر کرده است. ۳۲ درصد از پاسخ دهندگان در ماه گذشته بانک های مرکزی را عامل اصلی ریسک برای بازارهای مالی دانستند اما در نظرسنجی این ماه تنها ۱۷ درصد به بانک های مرکزی به عنوان عامل بدبختی های اقتصادی این قاره اشاره کردند.
اگر بانک مرکزی اروپا در تلاش برای کاهش تورم با افزایش نرخ بهره پیش برود، این اولین افزایش نرخ در بیش از ۱۰ سال گذشته خواهد بود. در حالی که برخی از کشورها - به ویژه کشورهای بالتیک با تورم بالا - بانک مرکزی را به افزایش ۵۰ واحدی بهره سوق داده اند.
«کریستین لاگارد» رئیس بانک مرکزی اروپا پیشنهاد کرده است که این بانک به تدریج و در ماه جولای نرخ ها را ۲۵ واحد افزایش دهد و سپس اگر تورم در سطوح ناپایدار باقی بماند، در ماه سپتامبر آن را بالاتر ببرد.
مشکلات اقتصادی اروپا به طور جدی در طول تعطیلی های اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ روی هم انباشته شد و از آن زمان تاکنون به این مسائل بزرگتر هم شدند تا اینکه با بحران اوکراین و تحریم های ضد روسیه شدت یافتند.
پایان/
نظر شما