به گزارش تحریریه، تارنمای روزنامه «فایننشال اکسپرس» نوشت، داده های اقتصادی نشان می دهند که تورم سالانه ترکیه به ۷۳.۵ درصد رسیده که بالاترین رقم در ۲۴ سال گذشته است. در حالی که بسیاری از کشورهای جهان شاهد افزایش قیمت مصرف کننده هستند، اما بیشتر منتقدان مشکلات فزاینده ترکیه و بحران اقتصادی تمام نشدنی این کشور را ناشی از سیاست های اقتصادی رجب طیب اردوغان می دانند.
خبرگزاری «رویترز» هم به نقل از موسسه آمار ترکیه اعلام کرد که این نرخ نسبت به ماه قبل تقریباً ۷۰ درصد افزایش داشته است.
بر اساس دادههای رسمی که روز جمعه منتشر شد، تورم سالانه در ترکیه در ماه می نیز به ۷۳.۵ درصد رسید که بالاترین نرخ از سال ۱۹۹۸ است.
موسسه آمار ترکیه اعلام کرد که این نرخ نسبت به ماه قبل تقریباً ۷۰ درصد افزایش داشته است. این موسسه گزارش داد که قیمت های مصرف کننده تقریباً سه درصد نسبت به آوریل افزایش یافته است.
یک مقام ارشد دولت اردوغان به این روزنامه اعلام کرد دولت ترکیه امیدوار است شرایط بد اقتصادی و کسری در سالهای آینده کاهش یابد، زیرا صادرات با سرعت بیشتری به رشد خود ادامه میدهد و صنایع این کشور هم از طرحهای تشویقی مختلف مرتبط با تولید که برای بخش های اقتصادی اعلام شده است، استفاده می کنند.
کاهش در تجارت الکترونیک ترکیه در سال مالی۲۰۲۲ به رکورد خیره کننده ۵۶ میلیارد دلار رسید.
بانک های بزرگ هم می گویند با توجه به برنامه استقراض کلان دولت، بعید است بانک مرکزی به دنبال نرخ بازپرداخت بیش از ۵.۵ درصد باشد. نرخ های کوتاه مدت نیز اکنون به بالاترین سطح سه ساله خود نزدیک شده است.
در همین حال رئیس جمهوری ترکیه اصرار دارد که هزینههای بالای استقراض باعث تورم میشود. این نظریه ای است که با تفکر اقتصادی رایج در سطح جهان در تضاد است. به همین دلیل اردوغان تلاش دارد از طریق کاهش نرخ بهره برای تقویت رشد اقتصادی و بهبود صادرات حمایت کند.
بانک مرکزی ترکیه از سپتامبر ۲۰۲۱ تا کنون نرخ بهره را ۵ درصد کاهش داده است و قبل از آن در ژانویه به ۱۴ درصد کاهش داد. همن سیاست موجب شد تا لیر ترکیه در سال گذشته ۴۴ درصد از ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست بدهد.
از طرف دیگر حمله روسیه به اوکراین هم دلیل دیگری برای افزایش قیمت کالا در ترکیه شد زیرا این جنگ به افزایش قیمت گاز، نفت و غلات منجر شد و شرایط را برای ترکیه که به شدت به واردات این کالاها وابسته است. سخت تر کرد.
بر اساس داده های موسسه آماری ترکیه، بیشترین افزایش قیمت سالانه مربوط به بخش حمل و نقل با ۱۰۷.۶ درصد است و پس از آن قیمت مواد غذایی و نوشیدنی های غیر الکلی با ۹۱.۶ درصد افزایش قیمت قرار دارند.
پایان/
نظر شما