به گزارش تحریریه، شواهد میدانی نشان می دهد که این سوال جدی است که آیا وزارت جهاد کشاورزی به جای کمک به ترویج باغ های سازگار با خشکسالی، باغ های سازگار با کم آبی را تخریب می کند؟
رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در مقوله کم آبی؛ مبهم و تشدیدکننده بحران است، زیرا به کسانی که می خواهند بدون استفاده از روش های آب بر و کاشت درختان دیم اقدام به باغکاری کنند، اجازه فعالیت و فنس کشی برای محافظت از باغ ها در برابر عبور و مرور حویانات وحشی و اهلی نمی دهد.
سوال و جواب اسفناکی که نشان می دهد این وزارتخانه به یکی از پایه های تخریب اقلیم تبدیل شده است بین کشاورزان و ماموران آن مدام تکرار می شود.
- وزارت کشاورزی: باید برای ایجاد باغ چاه داشته باشی و الا باغ و فنس ها را با لودر تخریب می کنیم.
- کشاورز: نیازی به چاه نیست و از روش های دیم استفاده می کنیم. 2 سال اول با تانکر آبرسانی می شود و پس از آن هم نیازی به آب ندارد. از روش های نوین مبتنی بر استفاده از بخار هوا هم برای تامین آب می شود استفاده کرد.
- وزارت کشاورزی: خیر نمی شود. باید مجوز چاه داشته باشید.
- کشاورز: خیلی خوب، پس مجوز حفر چاه بدهید، ولی گفتم که اصلا نیازی به حفر چاه نیست.
- وزارت کشاورزی: مجوز نمی دهیم، خلاف قانون است.
- کشاورز: پس اجازه بدهید باغ دیم احداث کنیم و نیازی هم به چاه زدن نیست.
- وزارت کشاورزی: نمی توانی باغ احداث کنی و فنس بکشی، باید مجوز چاه داشته باشی!
مرور همین سوال و جواب تکراری و بی معنی نشان می دهد که در وزارت جهاد کشاورزی که همواره بد اداره شده و در دوران سیدجواد ساداتی نژاد به وزارت مرغ فروشی و سیب زمینی فروشی، خرید میوه شب عید با قیمت های خیلی گرانتر از بازار و تبدیل شدن به پاتوق اصلاح طلبان مرجوعی از شهرداری تهران تبدیل شده است، چه می گذرد.
علیرغم اینکه طبق قوانین ناقص و پرایراد کنونی، فنس کشی باغ هایی با مساحت بیش از 1 هکتار مجاز است، اما همین اصل مشخص نیز نقض می شود و فنس های این باغ ها نیز در معرض تخریب قرار دارد.
در شرایطی که رهبر معظم انقلاب تاکید بر استفاده از دانش در تولید و کمک به شرکت های دانش بنیان دارند، طرح وزارت جهاد کشاورزی برای کمک به کشاورزی مبتنی بر دیم و سازگار با اقلیم چیست و چه وقت شاهد پایان این بگومگوهای زشت و زننده و جاهلانه خواهیم بود؟
پایان/
نظر شما