به گزارش تحریریه، خبر عجیب و غریب بانک مرکزی، نشان می دهد که بین ندانم کاری یا جشن توزیع رانت باید یکی را انتخاب کرد.
مصطفی قمریوفا، مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی نوشت: پس از اختصاص 1 میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی و 3 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی، با تخصیص 7 میلیارد دلار دیگر برای واردات سایر اقلام، مجموع ارز اختصاص یافته از ابتدای سال 1401 تاکنون به 11 میلیارد دلار رسید؛ این رقم تقریبا معادل 5 برابر مدت مشابه پارسال است. مجموع کل ارز تخصیصی یافته در فروردین سال گذشته (شامل ترجیحی و غیرترجیحی) حدود 2.3 میلیارد دلار بود.
مشخص نیست که منظور قمری وفا از تخصیص ارز برای واردات چیست و اساسا چرا مسئولان کشور هرگاه برای واردات ارز تخصیص می دهند؛ درحالیکه مدام علیه واردات صحبت کرده و بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی برای حمایت از تولید داخل تاکید دارند؛ اعلام جشن پیروزی می کنند.
این سوالات را باید بانک مرکزی که سیاست های کلان و قانونی پولی را فراموش کرده و مانند دوران عبدالناصر همتی به دستگاه چاپ برای بانک های تبدیل شده است، به طور مشخص پاسخ دهد:
- این ارز را بانک مرکزی اختصاص داده است؟
- منظور از 11 میلیارد دلار ارز، با نرخ 4200 تومانی و ارز رانتی است؟
- منظور واردات به این میزان است؟
- بخشی رانتی؛ به قول مسئولان کشور ارز ترجیحی؛ است و بخشی با نرخ استاندارد بازار؟
علت خوشحالی مسئولان از اختصاص میلیاردها دلار ارز رانتی برای واردات و اعلام پیروزی پس از هر تخصیص، از عجایب اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی ایران است.
پایان/
نظر شما