قانون رتبه بندی معلمان در ایستگاه پایانی

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان خبر داد و جزئیات آن را تشریح کرد.

به گزارش تحریریه، محمد وحیدی درباره آخرین جزئیات تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، گفت: یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که در فرآیند اجرایی شدن قانون رتبه بندی معلمان وجود دارد، بحث تدوین آیین نامه اجرایی آن است که دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز در کمیته تدوین آیین نامه اجرایی این قانون به عنوان عضو ناظر حضور داشتند.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس با بیان اینکه چندین جلسه تخصصی به ریاست وزیر آموزش و پرورش با حضور نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی کشور، وزارت آموزش و پرورش برای تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان برگزار شد، افزود: تا به امروز 25 مرتبه آیین نامه اجرایی با اعمال اصلاحات مد نظر بازنویسی و ویرایش و تا حد زیادی دغدغه‌هایی که معلمان داشتند در آیین نامه لحاظ شد.

وی با یادآوری اینکه با متخصصان آیین نامه نویسی که در امر ارتقا خبره بودند نیز جلسه برگزار شد، ادامه داد: تلاش ما این بود که شاخص‌ها کاملا بر اساس شایستگی معلمان در نظر گرفته شود و این روند تدوین آیین نامه به مسیر ارتقا و هیأت جذب دانشگاه‌ها نیانجامد.

وحیدی با یادآوری اینکه مجموع امتیازات دیده شده برای کسب رتبه مختلف یک هزار امتیاز است، گفت: به این دلیل که رتبه بندی پیش از این وجود نداشته است، دو مرحله «تطبیق» و «ارتقا» در قانون دیده شد و به این ترتیب هر معلمی در  همان ابتدا بر اساس امتیازات اخذ شده رتبه بندی می‌شود و پس از 5 سال نیز ارتقا می‌گیرد.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مرحله تطبیق رتبه‎‌بندی معلمان بسیار اهمیت دارد، چراکه در این مرحله تمامی معلمان در همان ابتدا بر اساس 4 شاخصه «شایستگی‎‌های عمومی»، «شایستگی‌های تخصصی»، «شایستگی‌های حرفه‌ای» و «تجربه معلم» رتبه بندی می‌شوند؛ به این ترتیب که شایستگی عمومی 300 امتیاز، شایستگی تخصصی 260، شایستگی حرفه‌ای  240 امتیاز و تجربه تا 200 امتیاز کسب می‌کنند.

وی یادآور شد: بر همین اساس معلمان حائز رتبه تا 500 امتیاز آموزشیار معلم، مربی معلم حداقل 500 امتیاز، استادیار معلم حداقل 650 امتیاز، دانشیار معلم حداقل 750 امتیاز، استاد معلم 900 امتیاز می‌شوند. که جزئیات آن به شرح جدول ذیل است:

جزئیات قانون رتبه بندی

این نماینده کمیسیون آموزش در کمیته تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، اظهار کرد: جزئیات مصادیق عملکردی برای 4 شاخصه «شایستگی‎‌های عمومی»، «شایستگی‌های تخصصی»، «شایستگی‌های حرفه‌ای» و «تجربه معلم» نیز به شرح ذیل است:

جزئیات قانون رتبه بندی 1
جزئیات قانون رتبه بندی 2

عضو کمیسیون آموزش،  تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: پیش از این، در بسیاری از موارد مصادیق عملکردی به نحو دیگری بود که تلاش بسیاری برای اعمال نظر معلمان از جانب نمایندگان مجلس در کمیته تدوین آیین نامه صورت گرفت و آیین نامه اصلاح شد. در حال حاضر نیز این آیین نامه در  اختیار دولت بوده و تقریبا نهایی شده و باید به تصویب هیأت دولت برسد.

منبع: خانه ملت

پایان/

۲۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
کد خبر: 18316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 4
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 1
    • معلم فوق لیسانس 29 سال سابقه IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
      2 0
      فقط رتبه های 4و 5 برای اقایان و خانم های اداری است.کجا یک معلم وقت تولید مقاله دارد؟کجا یک معلم پول گرفتن دکتری دارد؟خودتان را راحت کنید ووقت تصویب در دولت را همنگیرد هر بلایی می خواهید سر معلمین باسابقه 28 و 29 سال بیرید و در رتبه 2 و 3 با مدرک فوق لیسانس بیارید وو بعد هم منت را بر سر ما بگذارید و لذتش را خود و دوستان ببرید.
    • منصوری IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
      2 0
      با سلام. ملاک های رتبه بندیدر این مرحله نباید آنچنان سخت گیرانه باشد و باید باعث ترغیب به تلاش بیشتر در دوره ارتقاء شود. در دوره تطبیق نمی توان ملاک محاسبه امتیازات را محدود به سالهای اخیر کرد. چرا که معلم در طول دوره خدمت توانایی هایی داشته و امتیازات و رتبه هایی کسب نموده و تاکنون در جایی از امتیاز آن استفاده نکرده است. مثلا معلمی که 10 سال پیش معلم نمونه شده یا درجشنواره تدریس رتبه ای آورده باید در این جدول محاسبه شود و در صورتی که در مرحله بعد(5 سال بعد) برای گرفتن ارتقاء، می توان ملاک عمل را 5 سال منتهی به زمان بررسی درنظر گرفت.
    • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
      0 0
      این همه بوق و کرنا کردند که با رتبه بندی معلمان کرامت می دهیم جایگاه می دهیم ارج می نهیم مشکل معیشت حل می کنیم آخرش آفتابه لگن هفت دست شام نهار هیچی
    • IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۳
      0 0
      کجای این آیین نامه اسمی ازایثارگری اومده رزمندگان جنگ کجادیده شده