به گزارش تحریریه، در واپسین روزهای سال 1400 شمسی، جواد وکیلی معاون اقتصادی سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران جانشین خداداد غریب پور مدیرعامل "وسپهر" شد.
برای جواد وکیلی کارمند سابق دفتر محمدرضا پورابراهیمی رئیس طولانی مدت کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، سوابق مثبت ادعایی مانند؛ پذیرش و عرضه شرکتهایی مانند بزاگرس، زماهان، زشریف، وآوا و زکوثر در عرض یکسال و درج نمادهای اجداد، دیزباد، غدانه و کتوسعه بخشی از اقدامات او در دوران معاونت سازمان اقتصادی کوثر است.
طبق این تحلیل، معاون اقتصادی سابق سازمان اقتصادی کوثر مهمترین تصمیم ساز در این نهاد اقتصادی بوده و فعالیت های برجسته این سازمان به وسیله نامبرده انجام شده است. طبیعتا فردی با چنین نفوذی، نمی تواند فقط وارث نکات مثبت انحام شده در سازمان اقتصادی کوثر باشد و مسئول پروژه های ناکام هم هست. لازم است تا مدیرعامل جدید وسپهر که از دولت اعتدالی حسن روحانی راهی دولت مردمی رئیس شده است پاسخ دهد که:
- سرنوشت نژاد بز سانن(شیری) که از اول هم مخالفان زیادی به دلیل عدم سازگاری با آب و هوای ایران داشت، به کجا انجامید؟
- سرنوشت گوسفند رومانوف به کجا انجامید؟ چرا بر روی نژادهای بومی مانند سنجابی، شال و ... کاری انجام نشد؟
- سرنوشت 3 میلیون یورو ارز شرکت اجداد سپیدان در قالب دلار 4200 تومانی به کجا انجامید؟ حدود 2 سوم ال سی آن کالا وارد کشور نشد و کالای وارد شده هم بازده کافی نداشت.
- بیش از 100 میلیارد تومان پروژه گلخانه به کجا انجامید؟ گفته می شود که زمین ها مناسب نبود و دسترسی کافی برای صادرات نداشت و طرح شکست خورد.
- سرنوشت افزایش سرمایه شرکت خوراک دام پارس پس از 55 سال(امسال 56 ساله شده است) به کجا انجامید، و نقش مخالفت وکیلی با افزایش سرمایه و به دنبال آن در سقوط آزاد بیش از 80 درصدی قیمت این سهم چیست؟
- سرنوشت گسترش نژاد مرغ آرین(لاین آرین) چه شد؟ آیا وکیلی نیز مانند اسکندری مدیرعامل وقت سازمان کوثر طرفدار نژاد راس انگلیس بود که با تحریمها؛ از ایران رفت و کشور را با خطر تهدید امنیت غذایی روبرو کرد؟
- سرنوشت دهها میلیارد تومان(به قیمت جاری صدها میلیارد تومان) در پروژه ناکام آبزی اکسیر کوثر به کجا انجامید؟ تولید تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلا که قرار بود جلوی واردات را بگیرد چرا به سرانجام نرسید.
- آیا درست است که در حوزه تخم مرغ، نژاد سوپرنیک جای نژاد هایلاین شرکت مرغک وابسته به کوثر را گرفته است؟
- ماشین جوجه کشی که سرمایه گذاری زیادی برای ساخت آن شد به کجا انجامید؟ آیا به مشتریان تحویل شد؟ قرار بود این دستگاهها جایگزین دستگاههای بلژیکی شوند.
- از حدود 35 شرکت سازمان اقتصادی کوثر چند شرکت سودده هستند؟
- چرا سوددهی عملیاتی سازمان اقتصادی کوثر(به قیمت جاری) در 4 سال اخیر کاهش پیدا کرده است؟
میز کسب و کار تحریریه معتقد است که اگر کارنامه مدیران دولتی با دقت و شفافیت کامل ارزیابی شده و برای افکار عمومی منتشر شود، و مبنای ارتقا و یا تخفیف جایگاه قرار گیرد، ریشه ناکارآمدی در اقتصاد ایران و بخش عمومی خشکانیده خواهد شد. اما متاسفانه این گزاره تاکنون عملیاتی نشده و به جای مطالبه قابل ارزیابی کارنامه مدیران دولتی، به ردیف کردن رزومه های ادعایی بسنده شده است.
کاری به این ادعا نداریم که ایشان با فشار محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به این سمت و سمت قبلی منصوب شده است، اما ضروری است با پاسخ به سوالات 11 گانه بالا به ابهام ها پاسخ داده و به خانواده شهدا و ایثارگران توضیح دهند که در دوران حضور در این سازمان چه خدماتی انجام داده اند.
پایان/
نظر شما