لزوم استفاده از سازه‌ها و فناوری‌های نوین ساختمانی برای ارتقا کیفیت و سرعت در اجرای طرح نهضت ملی مسکن

رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از معرفی سازه‌ها و فناوری‌های نوین ساختمانی که سبب ارتقای کیفیت و سرعت ساخت اجرای طرح نهضت ملی مسکن‌ می‌شوند خبر داد.

به گزارش تحریریه، به نقل از وزارت راه و شهرسازی، فرهنگ فرحبد رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در خصوص برنامه‌های مرکز در خصوص اجرای بهینه طرح نهضت ملی مسکن نکاتی را ارایه کرد.

رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: تحقق ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی باکیفیت در ۴ سال دولت سیزدهم با تامین یکسری زیرساخت‌های اساسی از جمله تخصیص زمین، تامین اعتبار مالی، تامین مصالح ساختمانی با کیفیت در حد انبوه تا به کارگیری پیمانکاران، مجریان و سازندگان ذی‌صلاح، مشارکت انجمن‌های صنفی و فعالیت کارخانجات تولیدکننده سیستم و فناوری‌های نوین پیشنهاد شده چراکه  اجرای بهینه طرح نهضت ملی مسکن فرصتی برای رونق اشتغال و صنعت در کشور است.

فرحبد ادامه داد: همکاری بین تمامی زنجیره‌های فعال در صنعت ساخت‌وساز می‌تواند منجر به اجرای بهینه طرح نهضت ملی مسکن شود.

وی کیفیت و سرعت را دو ویژگی اجرای طرح نهضت ملی مسکن عنوان کرد و افزود: تضمین کیفیت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن با همکاری همه‌جانبه محقق می‌شود و در اینباره باید موضوعات مختلف از جمله نوع سیستم سازه‌ای، نوع مصالح، شیوه حمل و نقل، شرایط انتخاب پیمانکاران و نظارت مستمر، منسجم و در هماهنگی با هم انجام شود.

فرحبد تصریح کرد: وظیفه مرکز تحقیقات است تا همسو با برنامه دولت مشکلات و موانع موجود بر سر راه اجرای طرح نهضت ملی مسکن را هموار کند. در عین حال مرکز تحقیقات در صدد است تا سازه‌ها و فناوری‌های نوین برای تحقق هدف ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی باکیفیت برای متقاضیان مسکن را معرفی کند.

رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: بررسی‌های مرکز تحقیقات نشان می‌دهد که باید انتخاب نوع سیستم سازه‌ای و سیستم ساختمانی برای مسکن انبوه با دقت نظر انجام بشود. به عنوان نمونه وقتی ساختمان ها زیر ۳ طبقه است سیستم های دیوارهای باربر بتنی که سرعت در ساخت سازه و ارتقای کیفیت را به دنبال دارد مناسب است. در حالیکه وقتی تعداد طبقات بالاتر می‌رود سیستم‌ها باید به سیستم قابی شکل تغییر ماهیت بدهد. همچنین برای ساختمان‌های ۷ طبقه و بالاتر سیستم‌های قالب تونلی، قالب یکپارچه و .. می‌تواند موثر باشد. بنابراین انتخاب سیستم سازه‌ای با شرایط یک منطقه و با توجه به ارتفاع و تعداد طبقات ساختمان سبب ارتقای کیفیت می‌شود و باید در انتخاب سیستم تعمق وجود داشته باشد.

فرحبد پیشنهاد کرد تا در اجرای طرح نهضت ملی مسکن موضوعات مربوط به اجزای غیرساختمانی همچون دیوارها، تاسیسات مکانیکی و برقی و همچنین نازک‌کاری‌هایی که بین ۶۰ تا ۷۰ درصد اجرای کار ساختمانی را شامل می‌شود بیشتر مورد توجه قرار بگیرد تا ویژگی سرعت نیز در اجرای طرح رعایت شود.

وی اعلام کرد: برخی تصور می‌کنند که اسکلت سازه‌ای بخش عمده فعالیت ساختمانی است در حالیکه اسکلت و سازه بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کار ساختمانی را شامل می‌شود و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد به اجزای غیرسازه‌ای مرتبط است و قفل کار در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی مربوط به این بخش است که با توجه به این بخش می‌توان سرعت لازم را به اجرای طرح داد.

فرحبد گفت: در طرح نهضت ملی مسکن باید راهکارهایی موردتوجه قرار بگیرد که علاوه بر کیفیت به کار اجرا نیز سرعت داد. 

پایان/

۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
کد خبر: 17734

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 4 =