برگ برنده کاخ کرملین

تحلیلگران معتقدند تحریم هایی که کشورهای غربی علیه مسکو وضع کرده اند اقتصاد کشورهای اروپایی را به ویژه در عرصه های انرژی، تجارت، صنایع، بانک ها و بازارها در شرایط سختی قرار می دهد؛ ضمن آنکه کاخ کرملین هنوز مهمترین برگ برنده را در دستان خود دارد.

به گزارش تحریریه تارنمای «المیادین» لبنان در گزارشی به قلم «رماح اسماعیل» درباره تاثیر تحریم های ضد روسی بر روی اقتصاد کشورهای اروپایی نوشت، تحریم هایی که کشورهای غربی پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین علیه مسکو اعمال کرده اند اقتصاد کشورهای اروپایی را در شرایط بغرنجی قرار می دهد. غربی ها حجم آثار منفی این تحریم ها بر روی کشورهای اتحادیه اروپا را نادیده گرفته اند.

اگر چه گزارش ها همواره از حجم و تاثیر منفی تحریم های غرب بر روی اقتصاد روسیه صحبت و تهدید می کنند که روسیه در مرحله بعد منزوی خواهد شد، اما اگر از زوایه دیگر به این تحریم ها نگاه شود، می توان دید که تحریم ها بر روی همه کشورهای جهان تاثیر خواهد شد و اروپا هم به دلیل این تحریم ها منزوی خواهد شد. «شارل میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا به این موضوع اعتراف کرده و گفته است که تحریم های ضد روسی بر روی کشورهای اروپایی هم تاثیر خواهد گذاشت و آنها باید برای این موضوع آماده باشند.

در بخشی از گزارش تارنمای المیادین می خوانیم: کشورهای اروپایی هنوز هم بر روی نفت و گاز روسیه تکیه کرده اند و جایگزینی را نیز ندارد یا آنکه گزینه ها برای کشورهای اروپایی دور از دسترس و هزینه بردار است. گاز روسیه بیش از ۴۰ درصد از واردات گاز کشورهای اروپایی را تشکیل می دهد و قطع شدن گاز به دلیل تحریم های غربی یا عکس العمل روسیه در برابر تحریم های غرب سبب افزایش تعرفه انرژی برای میلیون ها خانواده در اروپا خواهد شد.

«گوترام وولف» مدیر اندیشکده «بروگل» هم در این زمینه به خبرگزاری «فرانس پرس» گفت آشکار است که کشورهای اروپایی بیشتر از آمریکا خود را در معرض زیان قرار داده اند زیرا نزدیکی جغرافیایی با روابط اقتصادی و امنیتی ارتباط تنگاتنگی را پیدا کرده است.  

منافع شرکت های اروپایی در تیررس تاثیر منفی تحریم ها قرار دارد. شاید برای آمریکا آسان باشد که بر حجم تحریم های ضد روسی بیفزاید، اما درباره کشورهای اتحادیه اروپا، اوضاع متفاوت است. زیرا روابط سرمایه گذاری و منافع اقتصادی متقابل روسیه و کشورهای اروپایی عمیق است. شرکت های اروپایی بسیاری هستند که در بازارهای روسیه فعالیت می کنند. به عنوان مثال ۶ هزار شرکت آلمانی در روسیه در حال فعالیت هستند و ۴۰۰ هزار نفر هم در این شرکت ها سرگرم مشغول به کارند. درباره دیگر کشورهای اروپایی هم این موضوع صدق می کند. همه کشورهای اروپایی نمی توانند خود را با شرایط جدید سازگار سازند. به عنوان مثال یونان نمی تواند تعاملات اقتصادی خود با روسیه را متوقف سازد.

در این زمینه روزنامه «فایننشال تایمز» انگلیس هم نوشت: تحریم های آمریکا و غرب علیه روسیه احتمال دارد زیان های بسیاری به اقتصاد کشورهای اروپایی به ویژه در عرصه های انرژی، تجارت، صنایع، بانک ها و بازارها وارد سازد. جلوگیری از تزریق گاز به اروپا هنوز یکی از برگ برنده های مسکو است. اتحادیه اروپا در برابر واکنش های روسیه در برابر تحریم ها ضعیف است و این ضعف فراتر از موضوع انرژی است.

چگونه روسیه رویاهای گازی ایران را بر باد داد؟

خبرگزاری «بلومبرگ» نیز در گزارشی تحت عنوان «اروپا نگران است که در صورت اعمال تحریم های سخت علیه روسیه، خودش از نظر اقتصادی زیان ببیند» نوشت: برخی از کشورهای بزرگ اروپایی از پیامدهای اقتصادی تحریم ها نگران هستند. اعضای اصلی اتحادیه اروپا نگرانی خود را نسبت به تاثیر پذیری این کشورها از تحریم های ضد روسی اعلام کرده اند.

کشورهای اروپایی نگرانند که روسیه در برابر تحریم ها عکس العمل نشان دهد و بخش بزرگی از صادرات گاز به اروپا را متوقف سازد. اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری روسیه است و حدود ۳۷ درصد از تجارت روسیه با این کشورها صورت می گیرد. 

«سرگئی مانوکوف» پژوهشگر روسی در گزارشی در تارنمای «اکسپرت رو» نوشت روسیه از تاثیرات کشنده تحریم های مورد نظر غرب در امان است. این کشور معمولا توانسته است خود را با تحریم های غرب سازگار سازد. فرصت موفقیت تحریم های غرب تنها در صورت ضربه زدن به صادرات انرژی روسیه کارساز است. این در حالی است که در شرایط کمبود انرژی در جهان و افزایش قیمت انرژی، آمریکا نمی تواند خلا انرژی روسیه در اروپا را پر کند و کشورهای اروپایی هم با وجود اظهارات خصمانه خود نمی توانند از انرژی روسیه چشم پوشی کنند.

پایان/

۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۱
کد خبر: 17248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 5 =