عربستان و امارات چرا به دنبال گفت و گو با ایران هستند؟

دولت بایدن و اطرافیان وی با خاندان حاکم سعودی غیرمحترمانه برخورده می کنند و این موضوع سبب شده است که عربستان و امارات رویکرد خود را درباره ایران تغییر دهند و به دنبال برقراری گفت و گوی مثبت با ایران باشند.

به گزارش تحریریه، تارنمای «المیادین» لبنان نوشت، یک مقام اماراتی به روزنامه عبری زبان «اسرائیل هیوم» گفته است از زمان ورود «جوبایدن» به کاخ سفید، عربستان و امارات رویکرد خود را درباره روابط با ایران تغییر داده اند. 

به نوشته المیادین، در مقاله ای که «دانیل سیریوطی» در این روزنامه اسرائیلی منتشر کرد، آمده است ائتلاف اسرائیل و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس علیه ایران از هم پاشیده است. دولت بایدن و اطرافیان وی با خاندان حاکم سعودی غیرمحترمانه برخورده می کنند و این موضوع سبب شده است که عربستان و امارات رویکرد خود را درباره ایران تغییر دهند و به دنبال برقراری گفت و گوی مثبت با ایران باشند.

طی ماه های اخیر و به طور عملی از زمان تغییر دولت در آمریکا، ریاض و ابوظبی راهبرد جدیدی را درباره روابط خارجی با ایران و از سرگیری تبادلات دیپلماتیک با این کشور در پیش گرفته اند. نخست عربستانی ها در بغداد با مقامات ایرانی چندین نشست برگزار کردند که سفیر عربستان در عراق هم در این نشست ها حضور داشت. در ادامه اماراتی ها با ایرانی ها گفت و گوهایی را برگزار نموده اند و حتی «انور قرقاش» وزیر امور خارجه پیشین خود را برای پیش برد گفت و گو با ایران برای این ماموریت انتخاب کرده است.

انور قرقاش که با «علی باقری کنی» معاون وزی امور خارجه ایران در ابوظبی دیدار کرد، گفته است هدف از نشست وی با این مقام ایرانی، برقراری ثبات در روابط و کاهش تنش ها با ایران بوده است. اماراتی ها به از سرگیری روابط با ایران بسنده نکرده اند. بلکه آنها پس از مکالمه تلفنی «محمد بن زاید» ولیعهد امارات با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه، وزیر امور خارجه خود را به دمشق کسیل کردند تا با اسد دیدار کند. 

به نوشته المیادین به نقل از روزنامه عبری زبان هیوم، اکنون بسیاری از منابع بلند پایه در ابوظبی و ریاض دلیل اصلی انعطاف موضع عربستان و امارات درباره تهران و در پیش گرفتن راهبرد پایان دادن به درگیری ها و ائتلاف سازی های ضد ایرانی دوره «ترامپ» را از هم پاشیده شدن این ائتلاف می دانند. 

یک منبع آگاه در ابوظبی هم به روزنامه اسرائیل هیوم گفت: درست است که به تازگی مانورهای مشترکی با هدف رساندن پیام ها به ایران ارسال شده است. اما ائتلاف هایی که با تشویق دولت ترامپ میان کشورهای عربی و اسرائیل علیه ایران تشکیل شده بود از بین رفته است.

طبق گفته منابع بلند پایه در ابوظبی و ریاض آنچه سبب تغییر در روابط دیپلماتیک با ایران شد برنامه بایدن درباره خارومیانه و کشورهای منطقه است. مشکل آن است که دولت بایدن اکنون همه تلاش خود را می کنند تا دستاوردهای ترامپ درباره عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل را از بین ببرد و در ائتلافی که با هدف مقابله با ایران تشکیل شده شکاف ایجاد کند.

با وجود تعلیق فروش جنگنده های اف 35 آمریکا به امارات، مخالفت واشنگتن برای فروش سلاح های تهاجمی به کشورهای عربی شگفت آور نیست که عربستان در سایه برخورد غیر محترمانه دولت بایدن با سعودی ها و خاندان حاکم آن، برای پیش بردن گفت و گوی مثبت با ایران تلاش کند.

پایان/

۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۲۵
کد خبر: 15134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 9 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
      1 2
      شیخ نشینان خلیج فارس همیشه به دنبال خوش گذرانی وعیاشی بوده وهستند وکار هم به دیگر کشورها ندارند
    • mehdi IR ۰۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
      1 0
      شیخ نشین های عرب نگران جنگ هستند که دودش تو چشم اونا هم میره...
    • IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
      0 1
      ج که یک ذره پرو باشه و چشم و گوشش بازی کنه خیلیها میان خواستگاریش