به گزارش تحریریه، دولت حسن روحانی در سال های پس از تحریم مجدد آمریکا تلاشی برای یافتن راههای جایگزین نکرد و در سال 99 نیز کار را زمین گذاشت تا اقتصاد کشور چاره ای غیر از برجامی جدید با بدترین مختصات ممکن برای توافق، نداشته باشد. توهین به مقامات چینی در هنگام دیدار شی جی پینگ از ایران، عدم پیگیری توافق های پولی دوجانبه توسط بانک مرکزی تحت مدیریت عبدالناصر همتی، ایجاد نوسانات شدید ارزی با هدف انتفاع ذی نفعان خصولتی-رانتی فولادی و ...، سنگ اندازی بر سر راه صادرات غیرنفتی، بی توجهی به اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر انقلاب، تعطیلی طرح های عمرانی و کنش درونی اقتصاد و ... در سال گذشته در حداکثر اندازه ممکن انجام شد تا کشور مجبور به احیای برجام با مختصات طولانی تر و عمیقتر شود. و حالا با افزایش چندبرابری فروش نفت کشور در ماههای اخیر، با استفاده از شبکه رسانه ای قدرتمند خود به خبرسازی علیه خریداران نفتی ایران به خصوص چینی ها روی آورده است.
سایت معروف طرفدار حسن روحانی به نقل از یک پژوهش در این باره نوشت: وضعیت نامطلوب شرایط اقتصاد کشور برای عمدهترین مشتریان نفت ایران نظیر چین، هند و اتحادیه اروپا، موقعیت ممتازی نظیر تخفیفهای قیمتی فروش نفت و بازپرداخت غیرنقدی هزینه آنها را فراهم کرده، و بنابراین تحریمها، فرصتهای مناسبی را برای شرکای ایرانی ازجمله شرکای شرقی ایران پدید آورده است که صدالبته زیانهایی را نیز برای اقتصاد مملکت به دنبال خواهد داشت. در رابطه با این موضوع، محققان دانشگاه یزد یک مطالعه پژوهشی را انجام دادهاند که در آن ریسکهای فروش نفت به روپیه، یوان و یورو مورد ارزیابی علمی واقع شده است. در این پژوهش، محققان به ارزیابی ریسک جایگزین کردن پول ملی دریافتکنندگان نفت ایران یعنی یوان، روپیه و یورو بهجای دلار پرداخته و سود و زیان این راهکار را بررسی کردهاند. نتایج پیشبینیهای انجامشده در این تحقیق، حاکی از آن هستند که به دلیل تقویت ارزش دلار، در صورت عدم پوشش ریسک، راهکار فروش نفت به چین و هند و دریافت پول ملی آنها موجب زیانی به اندازه 5 تا 23 درصد ارزش صادراتی نفت ایران به این دو کشور خواهد شد که قابل توجه است.
این پژوهش! بازه زیان 5 تا 23 درصدی را تعریف کرده و به زمان آن اشاره نکرده است، زیرا تخفیف های فروش نفت ایران در حداکثر درجه ممکن 23 درصد بوده که هم اکنون به 5 درصد کاهش یافته است، اما این رسانه ها با رندی و به دور از اخلاق رسانه ای توضیح نداده اند که هم اکنون میزان تخفیف فروش نفت ایران چه اندازه است و دیگر خبری از 23 درصد تخفیف نیست.
نکته دیگر اینکه، ایران همواره چه با تحریم و چه بدون تحریم، تقریبا 90 درصد از درآمدهای نفتی خود را به صورت خرید کالا استفاده می کرده است و اساسا غیر از این معنایی ندارد و اگر به جای صادرات چیزی وارد کشور نشود با خروج یک طرفه سرمایه روبرو خواهیم شد.
تردیدی نیست که خبرسازی علیه شرکای راهبردی ایران در رسانه های طرفدار حسن روحانی ادامه پیدا می کند و باید هر روز منتظر یک جریان سازی جدید بود. از ماجرای ارتباط پسر چینی با دختران ایرانی! شروع شد و حالا به تخفیف در فروش نفت رسیده است. عربستان حاضر است بیش از 15 درصد به چینی ها در فروش نفت تخفیف بدهد به شرط اینکه از ایران نفت نخرند، اما چین به دنبال افزایش خرید نفت از ایران به 2 میلیون بشکه در روز در کوتاه مدت و سپس افزایش آن تا 6 میلیون بشکه در روز در بلندمدت است.
خرید نفت ایران توسط چینی باعث شده است تا درآمدهای ارزی ایران از محل فروش نفت تا پایان سال جاری به بیش از 40 میلیارد دلار برسد و ضمن بی اثر کردن تحریم و خالی کردن دست آمریکا از اعمال فشار بیشتر، مشکلات ارزی کشور را رفع کند. رسانه های روحانی چی به جای تمرکز بر منافع ملی و تشویق راههای افزایش رفاه مردم، به جنگ روانی علیه متحدان کشور روی آورده اند و کوچکترین خبری علیه طرف های بدعهد و فریبکار غربی منتشر نمی کنند که به هر بهانه ای اقدام به اعمال تحریم علیه کشورمان می کنند.
پایان/
نظر شما