برق رفت، سیمان گران شد!

معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران، با بیان اینکه ۸۰ درصد سیمان عرضه شده، در بورس کالا معامله می‌شود، گفت: بورس کالا عامل افزایش قیمت در بازار نیست.

به گزارش تحریریه، سیدجواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: امسال با عرضه سیمان در بورس کالا سعی کردیم قیمت واقعی‌تر شود در سال جاری تا پایان هفته ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن سیمان در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.

وی افزود: این میزان عرضه نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشدی معادل ۲۵ درصد برخوردار است؛ ضمن اینکه باید توجه داشت که یکی از دلایل افزایش قیمت سیمان، قطعی برق بوده که در نتیجه، کاهش تولید و عرضه سیمان در بورس کالا را سبب شده و همین امر، باعث افزایش قیمت این محصول در بازار شده است.

به گفته جهرمی، ۳ هلدینگ مهم تولید سیمان، محصولات کارخانه سیمانی خود را در بورس کالا عرضه می‌کنند؛ در حالیکه این انتظار وجود دارد که سایر شرکت‌های سیمانی که سهام آن‌ها در بورس معامله می‌شود نیز، محصولات خود را از طریق بورس کالا ارائه کنند.

معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت: عرضه سیمان از خرداد ماه با عرضه ۲.۶ میلیون تن شروع شد که از این میزان ۱.۸ میلیون تن معادل ۷۰ درصد معامله شد و روند هفتگی عرضه و تقاضای سیمان ۷۵ هزار تن سیمان از ۱۴ خرداد آغاز گردید؛ به نحوی که در ۱۸ تیر ماه به ۶۴۵ هزار تن در هفته رسید که ۴۷۶ هزار تن آن معامله شد که متأسفانه بعد از قطعی برق سیمانی‌ها، عرضه سیمان در بورس کاهش یافت.

وی گفت: در حال حاضر ۳۷ شرکت سیمانی در بورس کالا عرضه می‌کنند و تعداد خریداران سیمان به ۱۳۹۱ مشتری رسیده است؛ به همین دلیل تدابیری اندیشیده شده که علاوه بر مشتری‌های حقوقی افراد حقیقی هم بتوانند حداقل ۱۰ تن سیمان در بورس کالا سفارش بدهند و خریداری کنند و مشتریان سیمان شامل انبوه‌سازان، شهرداری‌ها و حتی سازندگان خرد ساختمانی هستند که سیمان خود را از بورس کالا خریداری می‌کنند.

به گفته جهرمی، مشتریان پتروشیمی در بورس کالا ۲۵۰۰ نفر، مشتریان ورق هزار نفر و مشتریان سیمان ۱۳۹۱ نفر هستند که البته با توجه به گزارش کارگزاری‌ها، تعداد مشتریان سیمان در حال افزایش است. بر همین اساس، برای گرفتن کد معاملاتی در بورس کالا شرایط را آسان کردیم و تحصیلات فرد و صورت‌های مالی شرکت‌ها حذف شدند تا گرفتن کد معاملاتی آسان‌تر شود.

به گفته وی، در این مدت که سیمان در بورس کالا عرضه شد، قیمت هر کیلو سیمان تیپ ۲ که ۱.۴ میلیون تن معادل ۷۸ درصد معامله شده، به قیمت هر کیلو ۳۷۳ تومان در هفته ۱۸ تیرماه ثبت شد؛ ضمن اینکه رقم ۴۴۲ تومان نیز در هر کیلو مورد تأیید قرار گرفته، در ۱۸ تیر ماه که ۸۵ درصد از سیمان عرضه شده معامله شده هر کیلو ۵۴۸ تومان ثبت شده و میانگین قیمت معاملات ۸۲۰ تومان بوده است.

وی گفت: شرایطی فراهم می‌کنیم شرکت‌های تولیدکننده سیمان با ساز و کار عرضه محصول در بورس کالا آشنا شوند که در این زمینه با انجمن سیمان و هلدینگ‌های عرضه‌کننده سیمان مذاکره می‌کنیم و برای هفته‌های آینده میزان عرضه سیمان مشخص شود.

جهرمی تاکید کرد: بورس کالا در واقع مکانیسم کشف قیمت را ارائه می‌کند و اگر سیمان در خارج از بورس کالا ارائه شود، باید بر اساس قیمت اعلامی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان باشد.

معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت: قیمت سیمان در خارج از بورس بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان هم رسیده که به علت شوک عرضه در بازار بوده است و بنابراین، از اختلاف قیمت بورس و بازار دلالان منتفع می‌شوند.

به گفته وی، معاون برنامه‌ریزی وزیر صنعت در نشستی که شب گذشته با جهانگیری معاون اول برگزار کرده قرار است عرضه سیمان به صورت سلف برای پوشش دادن تقاضای آتی شرکت‌ها در بورس کالا انجام شود.

جهرمی همچنین گفت: برخی از محصولات فولادی مانند آهن اسفنجی که قابلیت نگهداری ندارند باید مکانیسم صادرات آن فراهم شود و اگر شوک قیمت ارز در بازار نباشد صادرات این محصولات رونق می‌گیرد.

وی تأکید کرد: یکی از دلایل گرانی شوک عرضه بود که به خاطر قطعی برق بر بازار تحمیل شد

منبع: snn

پایان/

۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۰
کد خبر: 11476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 9
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • جلالی IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۹
      6 1
      چرا گرانی سیمان را به قطعی برق گره میزنید،عوامل گرانی در داخل وزارت صمت هستند ،چرا با دادن ادرس غلط ،سعی بر مبرا کردن خاطیان وزارت صمت را دارید؟
    • IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۹
      11 2
      مسئولین بی کفایت
    • حسین IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۹
      4 2
      اگرسیمان واردبورس شودازاینهم بدترخواهدشد.بایستی دستوری ازطرف دولت البته بانظارت دقیق بشود هیچ احدی ضررنخواهدکرد.پس چرامیخواهنددستوری نباشد خیلی ساده است میخواهندهرمبلغی که دوستدارن...
    • IR ۰۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      0 0
      باید گران تر بشه سیمان
    • IR ۰۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      0 0
      ماشاالله برو بالا قیمت سهامش باید مثل یه سال پیش بشه تا۸۰ درصد ضررمون جبران بشه انشاالله: همه چیز گرون شده اونوقت چرا نباید سیمان گرون بشه باید گرونتر از اینا بشه
    • بهرام IR ۰۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      0 0
      هرجای دنیا برق شرکتهاقطع ومیشه کارخانه ها ضرر میکنند اما تو ایران برق قطع میشه کارخانه ها چند برابر سود میکنن...واقعا عجب خر تو خری شده. این بورس هم شده بلای جان ملت و کارش خالی کردن جیب مردم هست...اون از سهام عدالت این هم داستان سیمان و مسکن سازی...
    • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      0 0
      ازآن روزبهانه گرانی برجام بود .حالا قطعی برق.به این میکن مدیریت بسیارعالی برای ازبین بردن قشرضعیف جامعه .خدایااین چه مملکتیه ماداریم .فرداست که اعلام کنن مردن هم به برق مربوط میشودچرا که عزارائیل هم برای قبض روح کردن ازوسایل برقی استفاده میکندوهزینه دارد
    • احمد IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      0 0
      وقتی مسئول و صاحب و قیمت گذار و همه و همه یه نفر باشه چه توقعی دارین ؟!
    • محمد IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
      0 0
      مرگ بر دلالان و کسانی که تو این گرانی‌ها دست دارند، مخصوصا گرانی سیمان.