به گزارش تحریریه، خبرگزاری شینهوای چین عنوان داشت مقام های ارشد ازبکستان چند روز قبل اعلام کردند که در تلاش هستند تا ظرف ۵ سال تولید مس این کشور را که اکنون سالانه حدود ۱۴۸ هزار تن است به بیشتر از ۴۰۰ هزار تن افزایش دهند. این ارقام به آن مفهوم است که کشور فوق تلاش دارد در ۵ سال ظرفیت تولید خود را بیشتر از ۲.۵ برابر کند.
مقام های ارشد ازبک، با تاکید بر آینده پرفروغ و تقاضای رو به افزایش برای مس این تصمیم را گرفته اند. به طور کلی تولید مس در این کشور آسیای مرکزی از ۵ سال گذشته تاکنون ۱.۵ برابر شده است. شینهوا نوشت: تولید مس ازبکستان در سال ۲۰۲۰ به ۱۴۸ هزار تن رسید و این کشور ۲.۵ میلیارد دلار را از صادرات آن کسب کرد.
این ارقام در جلسه ای که رئیس جمهوری ازبکستان هم حضور داشت بیان گردید ضمن آنکه تصمیم گرفته شد تا برنامه ای برای پایه ریزی خوشه صنعت مس با اختصاص فناوری های مدرن در این کشور در دستور کار قرار بگیرد. «شوکت میرضیایف» رئیس جمهوری ازبکستان در این نشست ضمن اشاره به اهمیت برنامه توسعه ۵ سال این صنعت در کشورش بر جایگاه خاص تولید محصولات با ارزش افزوده به جای صادرات مس به عنوان یک ماده اولیه تاکید کرد. اکنون ازبکستان ۶۰ درصد تولید مس خود را به صورت ماده اولیه صادر می کند.
پیش بینی می شود تقاضای جهانی برای مس به دلیل رشد تولیدخودروهای الکتریکی، توسعه صنعت برق و انرژی های تجدیدپذیر در آینده رشد خارق العاده ای داشته باشد و قیمت مس برای هر تن از 15 هزار دلار بیشتر شود.
جمهوری اسلامی ایران با داشتن ششمین یا هفتمین ذخایر بزرگ جهان توانایی آن را دارد که پس از کشورهایی همچون شیلی و پرو سالانه حداقل بین ۱.۵ تا ۲ میلیون تن مس تولید کند اما سال هاست که شرکت ملی مس ایران به عنوان متولی این صنعت بزرگ قادر نشده است رکورد تولید ۳۰۰ هزار تن در سال را برای خود به ثبت برساند.
پایان/
نظر شما