به گزارش تحریریه، روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن در بخشی از گزارش خود نوشت، گام های عادی سازی روابط میان امارات و رژیم اشغالگر اسرائیل به ویژه در زمینه انرژی و حمل و نقل سرعت گرفته است. این موضوع برای کانال سوئز به عنوان یکی از بزرگترین گذرگاه های آبی جهان خطرناک است.
برپایه این گزارش، کانال تلویزیونی اسرائیلی «کان» اعلام کرد که امارات و اسرائیل به طور واقعی در حال اجرایی سازی توافقی میان خود هستند که به موجب آن نفت امارات از طریق خطوط لوله «ایلات – عسقلان» به اروپا منتقل می شود. این اقدامی است که جایگاه این خطوط به عنوان جایگزین کانال سوئز را تقویت می کند. این در حالی است که یکشنبه گذشته یکی کشتی نفتی اماراتی به بندر ایلات رسیده است و ۶ هزار تن محموله نفتی آن تخلیه شده است.
به نوشته روزنامه العربی الجدید، گزارش ها نشان می دهند که بسیاری از محافل رسمی در تل آویو با انتقال نفت امارات به اروپا از طریق اسرائیل به دلیل زیان های زیست محیطی که به دنبال خواهد داشت، مخالف هستند.
برپایه گزارش العربی الجدید، مرکز پژوهش های امنیت ملی اسرائیل در گزارشی که اخیرا منتشر ساخت، به صراحت درخواست کرده است از حادثه ماندن کشتی ها در کانال سوئز سو استفاده شود و طرح های جایگزینی به جای کانال سوئز به جهان معرفی شود؛ این طرح ها برای اسرائیل یک فرصت اقتصادی بزرگ به شمار می آید.
افزون بر فعال سازی خطوط لوله «ایلات - عسقلان» برای انتقال انرژی مرکز پژوهش های امنیت ملی اسرائیل پیشنهاد گشایش خط راه آهنی که ایلات را به بندر اسدود متصل کند، داده است تا از طریق آن موادی را از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر می شود به اروپا منتقل کند و کالاها را نیز از اروپا به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برساند.
در این زمینه «آوی سمحون» رئیس شورای اقتصادی در دفتر نتانیاهو هم در یک مصاحبه با روزنامه عبری زبان «معاریو» گفته است اسرائیل و امارات به بررسی دو طرح بزرگ توجه دارند که به طور غیر مستقیم در کاهش نیاز و وابستگی به کانال سوئز نقش خواهد داشت. ابوظبی و تل آویو تبدیل بندر ایلات به بندری با آب های ژرف را بررسی می کنند تا این بندر بتواند به طور همزمان شمار زیادی از نفتکش های بزرگ را پذیرا باشد.
به نوشته العربی الجدید، درصورتی که این طرح عملی شود طرح ضربه بزرگی را به بندر «العقبه» اردن وارد خواهد کرد. طرح دیگری که سمحون به آن اشاره کرده ایجاد خط آهن مستقیم میان بندر حیفا در اسرائیل و بندر ابوظبی در امارات است که از اردن و عربستان عبور می کند.
پایان/
نظر شما