واکسنی برای کشورهای جهان سوم!

تاکنون ۵ دسته واکسن برای کووید ۱۹ در کشورهای جهان تولید شده است. کوبا نیز یکی از کشورهای فعال در این زمینه است که ادعا دارد واکسن هایی را برای استفاده کشورهای فقیر یا به اصطلاح جنوب تولید می کند.

به گزارش تحریریه، پویایی عجیبی در صنایع دارویی جهان شکل گرفته است تا هر چه سریعتر راهی را برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ پیدا کنند. بیشتر شرکت های جهان این اقدام را تنها با هدف کسب درآمدهای بیشتر انجام می دهند و از این جهت برخی متخصصان بدبین، بروز و تبلیغ این بیماری را توطئه ای از سوی همین بنگاه های بزرگ می دانند.

در همین شرایط بعضی شرکت ها هم اقدامات و پژوهش های خود را با هدف کمک به مردم جهان به ویژه در کشورهایی که دسترسی آسانی به تولیدات واکسنی و دارویی شرکت های غربی ندارند، عنوان می کنند.

تارنمای اندیشکده بریتانیایی London School of Economics از وجود انواع مختلف واکسن ها در جهان خبر داده است. این گزارش عنوان می کند تاکنون ۵ نوع واکسن کووید ۱۹ در جهان تولید شده است.

 *واکسن های ناقل ویروس  که در آن  ویروسی غیرمرتبط و بی خطر و اصلاح ژنتیکی شده بیماری SARS-CoV-۲ مورد استفاده قرار گرفته است. واکسن های آکسفورد آسترازنکا و اسپوتنیک وی گامالیا از این دسته هستند.

* واکسن های mRNA یا اسید «ریبونوکلئیک مسنجر» نوع دومی از تولیدات دارویی هستند که پس از تزریق به سلول ها یاد می دهند یا آن ها را مجبور می کنند تا پروتئینی را بسازند که باعث تحریک سیستم ایمین بدن می شود و آن را وادار به واکنش در برابر ویروس کرونا می سازد. واکسن های فایزر و مدرنا از این نوع تولیدات دارویی هستند.

*واکسن های غیر فعال، حاوی ویروس غیرفعال شده سارس کووید۲ هستند. سینوواک/بوتانتان، سینوفارم و بارات بایوتک از این دسته واکسن ها هستند.

*واکسن های حاوی ویروس ضعیف شده سارس کووید ۲ نیز گونه دیگری از تولیدات شرکت های دارویی هستند. واکسن کوداگنیکس از این دسته است.

*واکسن های پروتئینی نیز دسته دیگری از واکسن ها هستند. این دسته حاوی پروتئین هایی مشتق شده از کووید هستند که باعث تحریک و صدور پاسخ ایمنی بدن می شوند. واکسن های نواواکس، سانوفی /GSK از این دسته محسوب می شوند.

طبق این گزارش به تازگی کوبا تولید پنجمین واکسن بیماری کووید ۱۹ خود را به مراحل نهایی رسانده و آزمایش ها بالینی آن را هم انجام داده است. همگی واکسن های کوبایی پروتئینی هستند. این بدان مفهوم است که بخشی از پروتئین شاخک های ویروس در مواد تزریقی موجود است. این پروتئین همان وظیفه چسباندن ویروس به سلول های انسانی را برعهده دارد. وجود این پروتئین در واکسن باعث تولید آنتی بادی خنثی ساز در سلول های بدن انسان می شود و در نهایت از اتصال ویروس به سلول بدن جلوگیری می کند.

تارنمای مرکز پژوهشی فوق  عنوان داشت در حالی که هر دوز واکسن شرکت های بزرگ دارویی جهان بین ۱۰ تا ۳۰ دلار قیمت دارد، کوبا تولیدات خود را واکسنی برای کشورهای جنوب و فقیر جهان معرفی کرده است.

پایان/

۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۰
کد خبر: 10264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 9 =