به گزارش تحریریه، گسترده شدن تحریم های آمریکا علیه کشورهای مختلف باعث شده است تا کارآیی رژیم تحریم ها به خطر افتاده و آنرا در آستانه فروپاشی قرار دهد. در تازه ترین مورد، "دیمیتری پسکوف" دستیار ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در امور رسانهای گفت که باتوجه به گسترش تحریمها علیه روسیه به ویژه ازسوی آمریکا احتمال قطع ارتباط مسکو با شبکه مالی سوئیفت را منتفی نمیداند و تاکید کرد: "ما نمیتوانیم هیچیک از تهدیدهای بالقوه را نادیده بگیریم... این اقدامات غیرمعقول و پیشبینیناپذیرند، بنابراین، این وضعیت موجب میشود در وضعیت آمادهباش قرار داشته باشیم."
از مدتها پیش آمریکا دسترسی روسیه به سامانه سوئیفت را به قطع شدن تهدید کرده است و در مقابل، روسیه هم در کنار چین و هند به عنوان اعضای "بریکس" تصمیم گرفتهاند به منظور دور زدن سامانه پیام رسان بانکی سوئیفت و در امان ماندن از تحریم های فراگیر آمریکا، سامانه پیامرسان جایگزینی ایجاد کرده و آن را به هم متصل کنند.
سامانه های روسی و چینی در برابر سویفت
روسیه سامانه ای به نام "SPFS" ایجاد کرده است که قرار است با سامانه پیامرسان چینی به نام "CIPS" به یکدیگر متصل شوند و مناسبات اقتصادی دو کشور را بسترسازی کنند. اما هند دارای مناسبات اقتصادی راهبردی با آمریکا است و سامانهای ویژه خود ایجاد نکرده است.
جالب اینکه روسیه از سال ۲۰۱۴ و پس از آنکه واشنگتن این کشور را به اخراج از سوئیفت تهدید کرد به سرعت برای ایجاد و راهاندازی SPFS دست به کار شد، اما ایران که حتی بانک مرکزی آن هم تحریم شده است برای ایجاد جایگزین کاری نمی کند و فقط امیدوار به رفع تحریم ها است. این سامانه به "اتحادیه اقتصادی اوراسیا" نیز خدمات می دهد و اعضای آن در حال همکاری با بانک مرکزی روسیه برای پیوستن به SPFS هستند.
بی تحرکی بانک مرکزی و دولت ایران و دلاریزه کردن اقتصاد باعث ایجاد فرصت های ویژه ای برای آمریکا شده است که در ناباوری بی تحریکی ایران را نظاره می کند و کارشناسان آمریکایی در حیرت هستند که چرا ایران سیاست بی خیالی و نفی واقعیت را در پیش گرفته است.
ممکن است سفر وزیر خارجه چین که در جمعه ششم فروردین راهی تهران می شود به مذاکرات راهبردی و مسائلی از این دست مربوط باشد و ایران بالاخره برای رهایی از تنگناهای اقتصادی دست به کار شده و به جای اصرار برای اتفاق غیرممکن رفع تحریم، به نابود کردن ساختار تحریم بیاندیشد.
پایان/
نظر شما