"میزان حملات قلبی" به خاطر تغییر ساعت رسمی در بهار افزایش می‌یابد!

نتایج یک تحقیقات در نشریه پزشکی "اوپن هرت" نشان می‌دهد که میزان "حمله قلبی" همزمان با تغییر در ساعت رسمی در ابتدای فصل بهار به میزان ۲۴ درصد افزایش یافته است!

به گزارش تحریریه؛ طبق مصوبه هیئت دولت در سال 1370،  ساعت رسمی کشور به دو بخش زمستانی و تابستانی تقسیم شد، به طوری که طبق این مصوبه مقرر شد که هر ساله در روز یکم فروردین، ساعت رسمی کشور یک ساعت به جلو کشیده شود و از ابتدای مهر ماه نیز با عقب کشیدن ساعت رسمی کشور، وضعیت به روال عادی برگردد.

بر همین اساس، این مصوبه دولت طی سال‌های اجرای آن مخالفانی داشته است، به طوری که برخی معتقدند این مصوبه در کاهش مصرف برق مؤثر بوده و برخی دیگر نیز بر این عقیده‌اند که تغییر ساعت رسمی کشور تأثیری در کاهش مصرف برق نداشته و فقط اثرات سوئی بر وضعیت جسمی و سلامتِ روان مردم کشورمان داشته است.

همزمان با اعلام مخالفت‌ها با تغییر ساعت رسمی کشور، به تازگی طرحی در مجلس شورای اسلامی از سوی تعدادی از نمایندگان دوره یازدهم پارلمان طراحی و تدوین شده که براساس آن خواستار لغو مصوبه هیئت دولت برای تغییر در ساعت رسمی کشور و تقسیم‌بندی آن به دو بخش زمستانی و تابستانی هستند.

بر همین اساس نیز سمیه رفیعی؛ رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم ضمن انتقاد از تغییر در ساعت رسمی کشور، به آثار زیان‌باراین امر بر جسم و روح افراد اشاره و اظهار کرد: تغییر در ساعت رسمی کشور موجب ایجاد افسردگی‌های فصلی در افراد می‌شود که باید روند تغییر ساعت رسمی کشور به روال عادی برگردد.

وی تصریح کرد: توده مردم نیز نسبت به تغییر در ساعت رسمی کشور که هر ساله در اول فروردین و ابتدای مهر ماه صورت می‌گیرد، احساس خوشایندی ندارند و از طرف دیگر موجب سردرگمی آنها می‌شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به مفاد طرح جلوگیری از تغییر در ساعت رسمی کشور خاطرنشان کرد: امضاکنندگان این طرح خواستار این هستند که  قانون تغییر ساعت رسمی کشور منسوخ شود و ساعت رسمی کشور به روال عادی قبلی برگردد.

حالا، با همه این توصیفات از وضعیت زیان‌بار تغییر در ساعت رسمی کشور، تغییر در ساعت رسمی در کشورهای اروپایی نیز منتقدانی دارد به طوری که نتایج یک تحقیق که به تازگی در نشریه پزشکی "اوپن هرت" منتشر شده، نشان می‌دهد که میزان حمله قلبی در نخستین دوشنبه پس از جلو کشیدن ساعت در ابتدای فصل بهار، به میزان 24 درصد افزایش یافته است!

همچنین نتایج مطالعات دانشمندان دانمارکی نیز بر روی 185 هزار بیمار روانپریش نشان داد که میزان افسردگی حاصل از تغییر ساعت در بین افراد در طول مدت 10 دقیقه پس از تغییر ساعت تابستانه 11 درصد افزایش یافته است.

از طرفی دیگر اگر چه برخی مراکز تحقیقاتی معتقدند که تغییر ساعت رسمی کشورها موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود اما در گزارش پارلمان اروپا آمده است که این مسئله حتی باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی هم نمی‌شود؛ این تحقیقات نیز در نهایت موجب شد تا اتحادیه اروپا در سال 2019 میلادی رأی به لغو تغییر ساعت رسمی دهد که این مصوبه از سال جاری میلادی اجرایی می‌شود.

انتهای پیام/

۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۹
کد خبر: 9052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 9
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • DE ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      5 1
      یه تحقیق دیگه که بر روی ۲۰۰ هزار گوسفند انجام شده نشون میده تغییر ساعت باعث استرس و روان پریشی در آنها شده و ۳۲ درصد سکته مغزی گوسفندان افزایش یافته
    • IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      2 2
      این حرفای چرت را از کجات در می آری ... تحریریه هم با نوشتن تایید نکن
    • رضا IR ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      2 2
      دقیقا درست گفته رو جسم تاثیر مخربی داره
    • IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      3 2
      این اراجیف را از کجات آوردی بیسواد
    • رضا IR ۱۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      0 0
      کاملا مشخص هست که این سایت مطالب غیر علمی را به اسم مطالب مستند برای بهره برداری خاص خود منتشر می کند.
    • IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      0 0
      با این حال مجلس ودولت دست به دست هم داده اند تا سکته قلبی را ادامه دهند!!
    • علی اصغر قاسم پور IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      0 0
      طرح بسیار خوبیه، امید که به زودی به تصویب برسه، مصرف انرژی و زمان بیداری و خواب و ساعات کار رو میشه با شرایط و متناسب با زمان تنظیم کرد، لزومی نداره یکباره در اول بهار و در اول پاییز زمان رو یک ساعت به جلو و عقب برد که دلیل درست و منطقی ای نداره.
    • علی اصغر قاسم پور IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      0 0
      مجلس و یا مسئولان مربوطه ی صنف نانوایی یک کار بسیار مفید دیگه هم انجام بدن و اون اینه که ساعات پخت نان در نانوایی ها رو از این وضعیت غیر منطقی فعلی تغییر بدن، یعنی نانوا قبل از زمان وعده ی صبحانه و ناهار و شام به اندازه ی کافی و متناسب با نیاز، نانها رو قبلا" پخت و با روش درست نگهداری تا مشتری در زمان مراجعه به نانوایی، نان پخته شده ی آماده ی با کیفیت، بدون معطلی به او تحویل داده بشه و اینجور نباشه که مثلا" کارگر و یا کارمندی که باید صبح و یا ظهر ) که گاهی خسته از سر کار شیفت صبح هم اومده( هر چه زودتر و در وقت محدود، خودش رو برای رفتن سر کار مهیا و آماده کنه، برای تهیه ی نان بره تو صف نانوایی و گاه ۴۵ دقیقه تو صف بمونه تا نوبت به او برسه و تازه اون وقت نانش پخت و آماده بشه! این شیوه ی اشتباه باید اصلاح و بهینه بشه، چقدر وقت مردم تو صف همین نانوایی ها میگذره و تلف میشه؟! این رویه ی اشتباه نیاز به اصلاح داره.
    • علی ۲۰:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۲
      0 0
      دقیقا درست میگن اگه‌میخان‌صرفه جویی کنن سوریه و لبنان و عراق و ...رو بیخیال شن