لحظه تاریخی جنگ اقتصادی چین و آمریکا

چین با پشت سر گذاشتن ایالات متحده به بزرگترین شریک تجاری اتحادیه اروپا تبدیل شده است؛ که واردات اروپا از آمریکا ۱۳ درصد کاهش داشت اما واردات اتحادیه از چین در همین دوره بیشتر شد.

به گزارش تحریریه، براساس پژوهش های موسسه «Comprar Acciones» واردات کشورهای حوزه یورو از چین در سال گذشته ۵.۶ درصد افزایش داشت این درحالی است که صادرات اتحادیه اروپا به این کشور تنها ۲.۲ درصد افزایش داشت. در همین دوره واردات اتحادیه از ایالات متحده ۱۳.۲ درصد کاهش داشت و صادرات اروپا به آمریکا هم ۸.۲ درصد کمتر شد.

در سال گذشته واردات اتحادیه اروپا حدود ۱۳ درصد کاهش داشت حال آنکه واردات اعضای این اتحادیه از چین در همین دوره ۵.۶ درصد افزایش نشان داد.

به دنبال کاهش روند همه گیری کرونا و رواج واکسن از اواخر سال ۲۰۲۰چرخ های اقتصاد هم به حرکت در آمدند اما بسیاری از کشورهای قاره سبز درگیر موج دوم کرونا شده اند و بار دیگر محدودیت های اجتماعی به این کشورها باز می گردد.

از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۰ ارزش صادرات کالای منطقه یورو به کشورهای جهان ۲.۱۳ تریلیون دلار بود که در مقایسه با سال قبل بیشتر از ۹ درصد کاهش داشت. واردات هم در دوره مشابه بیشتر از ۱۰ درصد کاهش داشت به ۱.۸۹ تریلیون دلار رسید. علاوه بر این تجارت در داخل منطقه یورو هم ۸.۹ درصد کاهش داشت.

 اما در ماه دسامبر آمار با اندکی رشد همراه بود به گونه ای که صادرات کالای اتحادیه در این ماه ۲.۳ درصد رشد را نشان داد.

پیش بینی رشد ۸.۱ درصد اقتصاد چین در سال ۲۰۲۱

پیش بینی ها حاکی از آن هستند که اقتصاد چین رشد تولیدناخالص داخلی قابل توجهی را در سال ۲۰۲۱ تجربه خواهد کرد. رشد این کشور در سال ۲۰۲۱ به بیشتر از ۸ درصد می رسد اما در سال بعد از آن تا حدود ۶ درصد کاهش می یابد. رشد اقتصاد چین در سال ۲۰۲۰ به رغم بیماری کرونا ۲.۳ درصد بود و تنها کشور بزرگ دارای رشد مثبت جهان به شمار می رود.

شکاف تولید ناخالص داخلی چین و آمریکا در سال ۲۰۲۰ از بیشتر از ۷ تریلیون دلار به ۶.۲ تریلیون دلار کاهش یافت. طبق آمار «صندوق بین المللی پول» اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۲۰ انقباظ ۳.۴ درصدی را تجربه کرد اما برای سال ۲۰۲۱ رشد ۵ درصدی و برای سال ۲۰۲۲ رشد ۲.۲ درصد را تجربه خواهد کرد.

این آمار نشانگر واگرایی شدید رشد تولیدناخالص داخلی دو کشور است. اقتصاددانان پیش بینی می کنند که چین زودتر از آنچه که پیش بینی می شد ایالات متحده به عنوان بزرگترین اقتصاد فعلی جهان را پشت سر می گذارد.

در سال گذشته تولید ناخالص چین نزدیک به ۱۵ تریلیون دلار بود. این کشور توانست عقب ماندگی بیشتر از ۷ تریلیون دلاری از آمریکا را به ۶.۲ تریلیون دلار کاهش دهد و براساس این روند تا سال ۲۰۲۸ چین قادر می شود تا به عنوان اقتصاد برتر جهان دست یابد. درصورت تقویت پول ملی چین در مقابل دلار (رسیدن به ۶ یوآن در برابر هر دلار) این رتبه در سال ۲۰۲۶ برای پکن قابل دستیابی خواهد بود.

پایان/

   

۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۸
کد خبر: 9047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 17 =