به گزارش تحریریه، تارنمای خبری و تحلیل اقتصادی «مارکت واچ» در گزارشی نوشت: آیا بانکهای مرکزی در آستانه جنگ ارزی با آمریکا هستند؟ این سوال ذهن برخی از سرمایهگذاران و اقتصاددانان را به خود مشغول کرده که کاهش سالانه ارزش پول بانکهای مرکزی سرتاسر جهان، آنان را مجبور به مداخله در بازار برای حفظ ارزش پول رایج کشورشان خواهد کرد؟
با توجه به سیاستهای مربوط به نرخ بهره که برای برخی از بانکهای مرکزی از جمله بانک مرکزی اروپا نزدیک به صفر است، سیاستگذاران بخش پولی در حال حاضر تلاش دارند تا از واحد پولی خود با کاهش ارزش آن حمایت کنند تا به این وسیله بتوانند اقتصاد آسیب دیده کشورشان را که بر اثر شیوع بیماری همهگیر به این وضعیت دچار شده را نجات دهند. آنان همچنین در تلاشند تا با حمایت از واحد پولی، توان رقابت در حوزه «صادرات» کشورهایشان را حفظ کنند.
«ناتان شیتز» معاون سابق امور بینالملل در وزارت خزانه داری آمریکا در این زمینه می گوید: «بانکهای مرکزی در تلاشند اقتصاد خود را تحریک کرده و دست به تغییر قیمت بزنند اما در فضایی که تقاضا ضعیف و نرخ آن پایین است، مردم به کانال نرخ برابری ارز روی خواهند آورد».
بانکهای مرکزی خارج از آمریکا نگرانی زیادی خواهند داشت زیرا بیشتر افراد کابینه بایدن وی را تحت فشار قرار میدهند تا موضع تهاجمیتری در این زمینه اتخاذ کنند.
شیتز همچنین اظهار داشت که خزانهداری نسبت به کشورهایی که مداخلات پولی انجام میدهند، سختگیر خواهد بود. اگرچه واقعیتهای اقتصادی و سیاسی نیز آنان را مجبور به توضیح خواهد کرد. در جلسات تایید «جانت یلن» برای سمت وزارت خزانهداری ایالاتمتحده، رئیس سابق فدرال رزرو پیشنهاد داد که یلن باید دیدگاه سختگیرانه و بدبینانهای نسبت به کشورهایی که نرخ ارز را از سطح تعیین شده در بازار دور میکنند، داشته باشد.
حتی اگر تنشها بین کشورها بر سر مداخلات ارزی تشدید شود، برخی از فعالان بازار میگویند وزارت خزانهداری ایالاتمتحده نمیتواند تنبیهی در حد و مطابق با این مداخلات در نظر بگیرد.
«اد الحسینی» تحلیلگر ارشد نرخ بهره و ارز در «کلمبیا اینوستمنت» درباره عدم توانایی آمریکا برای انجام اقدامات سختگیرانه تصریح کرد: آمریکا به دنبال این است که ارزش دلار در بازار بورس تعیین شود اما این واقعا بی معنا است.
«توماس جوردن» رئیس بانک ملی سوئیس نیز گفته است که انتقادات ایالاتمتحده مانع از خرید ارز بیشتر بانک مرکزی این کشور برای جلوگیری از افزایش احتمالی ارزش ارز نخواهد شد.
او در ادامه میافزاید: «آنها میخواهند چه کار کنند؟ تحریم سوئیس؟!»
کاهش پیاپی ارزش دلار در هفته های اخیر را می توان نشانی بر پیوستن فدرال رزرو به جنگ ارزی ارزیابی کرد.
جنگ ارزی اخیر با میدان داری چین در حال انجام است، اما سایرین نیز با هدف استفاده کوتاه مدت و تقویت رقابت پذیری کالاهای خود و در حالت خوشبینانه با هدف متوقف کردن دیگران از ادامه جنگ ارزی، به دستکاری و کاهش عمدی نرخ برابری پول های خود روی آورده اند.
پایان/
نظر شما