به گزارش تحریریه، در ایران 10 پالاشگاه وجود دارد که با ظرفیت های مختلف در حال فعالیت هستند؛ که جز پالایشگاه ستاره خلیج فارس مابقی پالاشگاه ها بدلیل قدیمی بودن عملا از رده خارج بوده و باید بازسازی شوند.
میانگین سولفور مازوتی که از این پالایشگاه های قدیمی بدست می آید 3.5 است که این عدد باید 0.5 باشد.
از آن مهمتر گازوئیل این پالایشگاه های قدیمی 5000 ppm سولفور است و تمام دستگاه هایی که از گازوئیل استفاده می کنند اکنون گازوئیلی با سولفور بالا مصرف می کنند؛ این در حالی است که در تمام حوزه خلیج فارس گازوئیل 10 ppm سولفور استفاده می شود.
نیروگاه های ما از قدیم 6 ماه از سال را با گاز مصرف می کردند و 6 ماه دوم گاز قطع شده و با سوخت دوم به فعالیت خود ادامه می دادند؛ که سوخت دوم 70 درصد نیروگاه های کشور مازوت است و 30 درصد مابقی گازوئیل سوز می باشد.
نکاتی که در بالا ذکر شد نشان می دهد تنها راه حل مشکل آلودگی هوا استفاده از مازوت و گازوئیل با سولفور پایین است؛ و این مهم بدست نمی آید مگر آنکه پالایشگاه های ما بازسازی شود.
در صورت امضا و عملی شدن قرار داد 25 ساله ایران و چین، حدود 280 میلیارد دلار از حدود 400 میلیارد دلار ذکر شده در صنعت نفت و گاز و پروشیمی سرمایه گذاری خواهد شد. که ایران تنها با بخشی اندکی از این مبلغ (حداکثر 30میلیارد دلار) به راحتی می تواند تمام پالایشگاه های خود را بازسازی و مشکل دیرینه آلودگی هوا را در ایران حل کند.
پایان/
نظر شما